Jak výpočitat maximální délku listu na vrtulník ?
Mam namalovány obrázek a dle výkresu potka se to!
Otázka zni 4mm je to hodně nebo malo kolik mužou propružit listy?
jedna se o vrtulník Goblin 500
Výpočet maximální délky listu
Re: Výpočet maximální délky listu
Ahoj, čisto teoreticky to máš takto:
Edit: to je pri uvažovaní zadného rotora v osi stroja. Reálny zadný rotor je vyosený o cca 40 mm, čo ešte trochu zväčší medzeru
Edit: to je pri uvažovaní zadného rotora v osi stroja. Reálny zadný rotor je vyosený o cca 40 mm, čo ešte trochu zväčší medzeru
Takže teoreticky by to mělo fungovat co
Dle toho obrázku chápu tak že listy aby se potkaly musej prohnout o 85mm což si myslim že takovy extrém litat nebudu.
Je to pro listy na noční litani takže klid a pohoda,
ale taky použití záchrany
Dle toho obrázku chápu tak že listy aby se potkaly musej prohnout o 85mm což si myslim že takovy extrém litat nebudu.
Je to pro listy na noční litani takže klid a pohoda,
ale taky použití záchrany
JETI DS-14 / MAVERICK / Goblin RAW / Spirit / Phoenix /
Ještě takový nápad (říct se má každá kravina, kolikrát z toho vyleze něco přínosného)
:
Když budou hlavní a vrtulkové listy hodně blízko, nebude to při tom těsném míjení dělat nějakou aerodynamickou neplechu (např. nebudou nárazy vzduchu od hlavního rotoru bouchat do vrtulky?)
(Teď jsem řešil navěšení nějakých doplňků na heli a překvapilo mě, jaké jsou to silné šlehy od hlavního rotoru)
Když budou hlavní a vrtulkové listy hodně blízko, nebude to při tom těsném míjení dělat nějakou aerodynamickou neplechu (např. nebudou nárazy vzduchu od hlavního rotoru bouchat do vrtulky?)
(Teď jsem řešil navěšení nějakých doplňků na heli a překvapilo mě, jaké jsou to silné šlehy od hlavního rotoru)
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
Delku listu mam na výběr, buď 515mm nebo 470mm
do 470mm se mi moc nechce
ten průvan
fakt nevím
ale teď mam HL.listy 500mm a vrtulka 85mm
a mezera v nejbližším bodu je 18mm a pohoda
do 470mm se mi moc nechce
ten průvan