když si k tomu rádiu dokoupím ty dva zbylý přepínače, znamená to, že budu moct ovládat 9+2=11 kanálů?
dík
Honza píše:Ne, budeš řídit pořád jen 9 serv, ale můžeš spínat více funkcí.
bitovod píše:Mám pár nejasností - pochopil jsem dobře, že rozložení ovladačů (tedy tenhle čudlík bude na letové fáze a támhleten zase na chcípání motoru atd.) si sice můžu předefinovat podle sebe, ale pouze pro celý vysílač a ne pro každý model extra? Nebo jsem něco nepochopil?
bitovod píše:
Jak, kde a na čem máte nastavené letové fáze? Nějak se mi nedaří nastavit letové fáze tak, aby používaly jen jeden třípolohový přepínač - tu Main phase taktně vynechat (a používat NORMAL, THERMIC, LANDING), ideálně tak, aby rádio ten přepínač u konkrétního modelu úplně ignorovalo, tedy neřvalo, že ho přepínám do neexistující -škrtnuté- fáze. Že to jde vím - model, který tam nechal původní majitel, letové fáze neměl a přitom také na žádný přepínač neřval.
bitovod píše:Další věc - absolutně, naprosto a vůbec jsem nepochopil timery. Jsem zamozřejmě zvyklý jen na jeden, ale jsou tam další dva, o kterých nemám nejmenší šajn, k čemu a jak jsou použitelné. Umím si napípat ten tradiční odpočítávací timer pro motor, to je v pohodě, umím i ten přičítací pro celkovou dobu letu nastavit na přepínač (tuším J), ale líbilo by se mi to nějak spouštět společně, ale plynem ovládat jen ten countdown. Jde to?
bitovod píše:Dá se nějak zrušit throttle cut - tedy kromě toho, že ho globálně oddefinuju z tlačítka? Trochu mě znervózňuje, že i když mám elektru, v servomonitoru nevidím plyn na nule, na nulu spadne až při stisku T-Cut - asi jen psychický problém, to neumím posoudit.
bitovod píše:Uvažuju o tom, že -po sezóně, až budu vědět, co vlastně chci- pošlu vysílač Germánům na upgrade na 2.x a celkovou kontrolu, jen nevím, jestli to má nějaký smysl.
bitovod píše:Jo a ještě jeden "detail" - vzhledem k tomu, že původní majitel si možná předefinoval ovladače podle sebe, nemáte někdo čudlítka v defaultu? Rád bych si ho "zmršil" sám - ale až budu vědět, kde co a proč chci mít, to zatím netuším.
bitovod píše:Máte někdo osazený knipl s tlačítky? Na co je používáte? Já jsem je hodně chtěl, protože jsem je chtěl - ale teď se mi i v pultu zdají ty kniply hodně dlouhé (mám je samozřejmě nadoraz posazené dolů) a uvažuju o demontáži, ale rád bych věděl, o co můžu přijít.
bitovod píše:P.S.: Jinak "těžiště mých zájmů" se obrací spíš k větroňům středních rozměrů, tedy do 3m, vrtulníky nelítám, akrobaty nerad, ale ničím - takže se mi zdá, že EVO je právě tak akorát pro mne. A kromě toho se mi děsně líbí
honz74 píše:Rozložení ovladačů - máš 5 možností. Základní nastavení je motorák, větroň, heli a 2 volné. Jestli lítáš větroně, tak měj klidně 5 svých variant
Letové fáze si nastavíš na jakýkoli přepínač v menu SETUP. Používat je nemusíš, prostě si nepřiřadíš žádnej přepínač (je to jako u rozložení ovladačů, 5 možností)
Timery jsou v návodu docela rozumně popsané. Na větroni mám například motorový čas na páce plynu + celkový čas, který spouštím tlačítkem.
Plyn je u motoráku nastaven od 30procent, můžeš si stáhnou trim na nulu.
a tím pádem zhasínání motoru bude nefukční.
Ohledné koukání "alá Kolman" Mě pomohl Tutorial, je ke stažení na stránkách MPX.
V návodu , bod 22.1 je původní nastavení ovladačů s 22.2 míxů.
Knipl s tlačítky mám , ale nepoužívám.Mám je jenom proto, že jsou dlouhé. Trojůhelníkový profil nevidím ideální ty hliníkový jsem zatím nepořídil.
bitovod píše:Ano, v Setupu nastavím oba přepínače (jeden dvoupolohový, jeden třípolohový) kamkoli, ale to platí globálně, pro všechna letadla.
bitovod píše:Ad plyn - "je u motoráku nastaven na 30%". Jak? Kde? Čím? Pomocí trimu v kalibraci serva se mi to nedařilo, nevím, projdu to.
OldaS píše:Jsi si jistý na mém radiu po upgrade je to součástí Assignment a těch je 5
OldaS píše:Tlačítky trimu, která jsou pod pákou plynu.
coro píše:Kalibrace serva je kalibrace, a volnobeh spalováku je obyčajný trim pod kniplom.
- pre elektro je normálne ak ho máš na nule, ale dalo by sa to mať nastavené aj ako skutočný voľnobeh čiže malé otáčky.