Servo Hitec HS 645MG mi na jednu stranu reaguje normálně rychle, na druhou stranu extrémně pomalu s 'cukajícím' startem - nakonec ale do správné polohy také dojede. Při rozebrání jsem žádné poškozené zuby nebo nečistotu nezpozoroval. Jde o servo standardní velikosti s kovovými převody a kuličkovými ložisky, až do teď fungující bez problémů. Napadá vás o co může jít?
Nemůže jít o nějaké nastavení vysílače, jednat to aktuálně připojená souprava ani neumí a stejně je to ověřeno na několika dalších servech různých velikostí.
Dá se s tím doma něco udělat nebo je jediné řešení reklamace?
Pomalý pohyb serva na jednu stranu, na druhou vše ok
mnov píše:Pokud máš stejný problém ověřen i na jiných servech, tak to tipuji také na potenciometr, ale ve vysílači. Zkus to na jiném kanálu a tím to vyloučíš.
Jak jsem psal, dělá to konkrétní servo, při zapojení jiného je vše ok.
Nicméně díky všem co se snažili poradit. Nakonec se ukázalo, že ve vazelíně na pastorku byl asi nějaký bordel a drhlo to o plast který ten pastorek kryje - je tam jen malá mezírka. Stačilo servo rozdělat, sundat převody, chvíli protáčet motor a malým šroubovákem odebrat trochu vazelíny. Postupně se to zlepšovalo a teď už zase motor serva točí na obě strany tak jak má.
Je to prostě servo do auta které jezdí rally, tam o bordel není nouze.