Ahoj,
dnes som pokracoval v testovani GPS Hold a WP mod a asi najlepsie sa mi zda toto nastavenie:
U mojej 3 palcovej a 130mm kopterky:
set nav_mc_vel_xy_p = 40
set nav_mc_vel_xy_i = 15
set nav_mc_vel_xy_d = 20
Avsak nahral som novy FW (v2.0.1) -
tvorcovia ho odporucaju nainstalovat, ked pouzivam/pouzivas GPS - je tam oprava vaznej chyby a co som postrehol ako prve - neskutocne dlho mu trval 3D fix... som si v prvom momente myslel, ze nastavili min.pocet satelitov na 8-10,
ale nie zostalo 6:
set gps_min_sats = 6, ale hodnotu HDOP som mal neskutocne vysoku, tak 3D fix naskocil az ked klesla pod 2 trvalo to cca. 6-7min
Stihol som este vyskusat GPS, ALT a Heading Hold s novym FW v.2.0.1 - ale zacala kopterka stracat vysku, resp. baro ukazovalo hluposti na OSD (v okuliaroch) najskor 4m potom zacala hodnota klesat az k 0m nasledne zacala kopterka stracat vysku - zastavila cca. 1m nad zemou zrazu baro ukazovalo +1m...no zvlastne spravanie.
Analyzoval som to, tak pri starom FW (2.0.0) som mal
set nav_mc_hover_thr = 1350,
tak som mu zvysil hodnotu na
1360 a otestoval som uz vo vnutri (izba 2.6m vysoka), lebo vonku uz bola tma a v 1m vyske som aktivoval len funkciu ALT hold - lebo GPS samozrejme vo vnutri nefunguje korektne, a zda sa ze celkom pekne drzal vysku....uvidim co vonku...ta kopterka je len na von urcena....
Stihol som aj misiu (WP) spustit - otestovat a pekne leti dopredu nezdviha/neklesa cumak/predok ako na tom videu co som tu dal....
Este sa pohram s hodnotami velocity lebo zvysenie napr.
set nav_mc_vel_xy_p zo 40 na 50, 60, a az 70 nemalo zmysel - resp. zacala kopterka pri viseni robit kyvadlovy pohyb.
Postupne som znizoval
set nav_mc_vel_xy_d este skusim ist na 15 a som zvedavy ako sa bude spravat.
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+