igorb píše:
mam 2 ... ani jedna taky cudlik nema
To jsem nevěděl. Zatím jsem měl jen 2 canony a obě ho měly. Značku už měnit nebudu
igorb píše:
mam 2 ... ani jedna taky cudlik nema
pepin píše:zkusím ještě jednou--předtím jsem ostřil na bod, ted na celoplošné ostření--nefotil jsem pevným objektivem, obě fotky originál setovým zoomem k té G1
igorb píše:
Fotil si stymto objektivom aj ten meter? ktory to je? ... a hlavne na co si zaostroval ked si ten meter fotil? na prednu stranu skatulky?
karval píše:
To jsem nevěděl. Zatím jsem měl jen 2 canony a obě ho měly. Značku už měnit nebudu, měl jsem za to, že je to standard u všech.
pepin píše:
venku jsem odpoledne fotil jinými objektivy, ted ty objektivy na stole jsem už fotil setákem 14/45 originál k té G1
ale ted jsem teda cvaknul ten metr a mince stejným objektivem a ve stejném nasvícení--iso tuším 1600, jako ty dva objektivy---které byli proti objektivu kolmo--nikoli jeden blíž a druhý dál, jak se z fotek zdá --- na pětikorunu ostřeno bodově
na těch odpoledních fotkách venku jsem ostřil na nápis tic tac.---proti tomu v ose na pětikorunu
karval píše:
To jsem nevěděl. Zatím jsem měl jen 2 canony a obě ho měly. Značku už měnit nebudu, měl jsem za to, že je to standard u všech.
igorb píše:
A nezaclonil si ho pri tych 1600? To vyzera byt ostre od nevidis do nevidis. To sa robi tak, ze das plosny obraz kolmy na smer od objektivu a na ten ostris, meter je vedla, mimo ostriaceho bodu, pozdlzne s osou objektivu.
FlyBear píše:
Hmmm, taky máme doma dvě DSLR a obě dvě ten čudlík mají.
I mé předchozí kinofilmové zrcadlovky měly - troufnul bych si to u skutečné zrcadlovky považovat za standard...
pepin píše:tak nakonec opravdu na koloběžku stejně cosi cokoli jako zrcadlovku vzdávám, je to prostě těžký na běžné tahání, ve středu jsem ji vezl zbytečně--50km, ve čtvrtek jsem ji vezl zbytečně 70 km, dnes už jsem ji nevezl --80km, při jízdě mi to nevadí, ale rvát o dalších cca 1kg v rukou třeba do schodu v metru je už opravdu od určité váhy znát v podstatě každý gram.
JirkaA píše:Zapracuj na kompozici, Pepine.. Všechno strašný středovky.
JirkaA píše:Zapracuj na kompozici, Pepine.. Všechno strašný středovky.