upravy motorku

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
RomanS
Kontaktovat uživatele:

upravy motorku

#1 Příspěvek od RomanS »

mam zbytecne tento motorek http://airsoft.cz/shop/product_info.php ... ts_id=2396 a nevim co s nim. na to aby me tahal v kveru je slaby ale pritom je kvalitne vyrobeny(loziska atd...). je me lito ho vyhazovat proto jsem se chtel zeptat jak tento(a jemu podobne, pouze delkou hridelky se lisici) motorek upravit. kde koupit neodimove magnetky, uhliky atd...

predem dik
nestavim, nelitam... jenom strilim
jio

#2 Příspěvek od jio »

K tomu motoru tam nejsou žádné parametry. Takže ti k tomu nikdo nic neřekne. Úprava v domácích podmínkách není moc vhodná.

Jestli je v kvéru slabý, tak mohou pomoct silnější kabely v rozvodech a kvalitní konektory. Ty plechové, co se u airsoftu používají musí mít docela ztráty. Je to první věc, kterou jsem klukovi na elektrice upravoval a najednou to utáhlo i silnější pružinu. Původní konektory i dráty fungovaly spíše jako pojistka než jako vodič.
RomanS
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RomanS »

jio píše:K tomu motoru tam nejsou žádné parametry. Takže ti k tomu nikdo nic neřekne. Úprava v domácích podmínkách není moc vhodná.

Jestli je v kvéru slabý, tak mohou pomoct silnější kabely v rozvodech a kvalitní konektory. Ty plechové, co se u airsoftu používají musí mít docela ztráty. Je to první věc, kterou jsem klukovi na elektrice upravoval a najednou to utáhlo i silnější pružinu. Původní konektory i dráty fungovaly spíše jako pojistka než jako vodič.

kabely jsem vymenil hned jak jsem to koupil, stejne jako spinani. jedine co me fakt vadi jsou baterie. pac ideal je tak 9.9V coz vytahnu z LiFe ale ty se diky jejich rozmerum maji problem kamkoliv vlest(predpazby) a navic se museli balancovat a vzhledem k tomu ze si baterie integruju dovnitr tak mam vyvedeny pouze nenapadny nabijeci konektor a nejaky servisni uz nemam velice kama.
porad resim ty baterky protze NiHM jsou moc tezke a maj malou kapacitu a LiPo nebo LiOn maj zas moc voltu a to by me ten kver asi casem nedal a rozsypal by se.
takze shanim nekoho kdo se vyzna v motorcich aby me za nejaky peniz prekopal motor popripade koupim i v teto kategorii to nejvetsi maso(http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=985) a to aby me previnul na vetsi otacky a mensi kroutak a dal tam tvrdsi uhliky aby se tak rychle neopotrebovali.
klucinu co me udela baterky uz sem sehnal tady na portale (LV)
takze bych to nakonec chtel mit s previnutym magnum motorem na 9,9V LiFe akorat furt nevim jak tolik clanku budu balancovat...
kofejn
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od kofejn »

Jen pro zajímavost, LV je ten klučina uprostřed http://picasaweb.google.cz/salik0168/Mi ... 1764442706
:D
Malé elektolety, zatím do 1kg
Update: elektrolety do 1.5kg
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Marcos »

Někdo tu to už psal - kluci nestárnou, jen se časem zvyšuje cena jejich hraček :D
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
jio

#6 Příspěvek od jio »

RomanS píše:porad resim ty baterky protze NiHM jsou moc tezke a maj malou kapacitu ...

Přiznám se, že tomuto sportu vůbec neholduju, ale syn má teď v H&K CA36C 8článek NiMH GP 1100 a ve druhé (typ nevím) tuším 7článek 1700SCR a zatím si po žádné akci nestěžoval, že by mu došla šťáva.

Opravdu tomu ale neholduju a vím jen že to je pořádně těžké a já bych se s tím a dalšími krámy, které vždy sebou nosí určitě netahal. :-)
jakas
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jakas »

Kamarad do nove zbraně take laboroval s baterkama nakonec kvuli velikosti pouzil a malemu mistu ve zbrani (AK-74 se sklopkou) zkusil life 1100mAh a je spokojen.Nabijecku jsem mu poridil jeti char 3.3 a zdroj sem mu udelal ze starehp AT zdroje.
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Marcos »

jio píše:Přiznám se, že tomuto sportu vůbec neholduju, ale syn má teď v H&K CA36C 8článek NiMH GP 1100 a ve druhé (typ nevím) tuším 7článek 1700SCR a zatím si po žádné akci nestěžoval, že by mu došla šťáva.

Opravdu tomu ale neholduju a vím jen že to je pořádně těžké a já bych se s tím a dalšími krámy, které vždy sebou nosí určitě netahal. :-)

To chce přeučit na RC, taky jsem dřív střílel.. :)

jakas píše:AK-74 se sklopkou

zprvu jsem přemejšlel k čemu máš na zbrani sklopnou vrtuli :lol:
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
RomanS
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od RomanS »

[quote="jio"
Přiznám se, že tomuto sportu vůbec neholduju, ale syn má teď v H&K CA36C 8článek NiMH GP 1100 a ve druhé (typ nevím) tuším 7článek 1700SCR a zatím si po žádné akci nestěžoval, že by mu došla šťáva.
[/quote]

hmm ja ted jedu na tydenni akci do svedska a tam bych s necim takovym vydrzel mozna pul dne....
posli syna na Rutovii do frydku a uvidis ze mu tam dojde:-)
osobne tam mam 4000mAh na M130(sila pruziny) a ted me tam dosla
jio

#10 Příspěvek od jio »

Cituji.

Jo Swerige, Berget, supr akce.
Rutovii - kropící akce a nepřiznává se tam. Je to naprd. Vystřílet 2000 kuliček za akci umí kde kdo, ale o tom přece airsoft není. Poslední větu jsem upravil do spisovné řeči :-), originál by se na veřejné fórum nehodil.

Kluk se spíše chystá na další survival než na kropení. ;-)

Ale to už jsme mimo modelařinu, proto trošku k věci.
Pokud není v Bergetu v době oddechu k dispozici 230V, tak to chce vzít sebou (pokud tam jedeš autem) trakční baterku, něco jako Banner Energy Bull a nabíječku.
RomanS
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od RomanS »

jio píše:Cituji.

Jo Swerige, Berget, supr akce.
Rutovii - kropící akce a nepřiznává se tam. Je to naprd. Vystřílet 2000 kuliček za akci umí kde kdo, ale o tom přece airsoft není. Poslední větu jsem upravil do spisovné řeči :-), originál by se na veřejné fórum nehodil.

Kluk se spíše chystá na další survival než na kropení. ;-)

Ale to už jsme mimo modelařinu, proto trošku k věci.
Pokud není v Bergetu v době oddechu k dispozici 230V, tak to chce vzít sebou (pokud tam jedeš autem) trakční baterku, něco jako Banner Energy Bull a nabíječku.

nastesti tam je 230V a k autum bude taky jaks taks pristup takze bude stacit muj e-station a zdroj...
rutovii popisovali lidi jako jatka biblickych rozmeru-strasne sem se nasmal kdyz sem to cet
RomanS
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od RomanS »

a co treba prehodit rotor z motoru TURBO (http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=982) do motoru MAGNUM(http://www.airsoftguns.cz/detail.php?&id=985) ????
breznev

#13 Příspěvek od breznev »

offtopic dotaz:

jak se po airsoftovy prestrelce sbiraj kulicky? Teda doufam ze se nejak sbiraj ci likvidujou a ze se to proste nenechava lezet na miste, coz by mi prislo jako echt prasarna...?
jakas
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od jakas »

Prodavaji se i eko kulicky ktere se po case rozloz iale jsou drazsi kdyz jsem byl jednou strilet tak se kulicky nesbirali a myslim ze se to ani nedela.
jio

#15 Příspěvek od jio »

jakas píše:Prodavaji se i eko kulicky ktere se po case rozloz iale jsou drazsi kdyz jsem byl jednou strilet tak se kulicky nesbirali a myslim ze se to ani nedela.

Ono to ani nejde sesbírat. Střelec vystřílí cca 700 kuliček za akci, kropič cca 2000, kulometčík ještě více.

Pak je sice bílo, ale i když se to nerozloží, tak je to z materiálu, který by neměl mít v sobě žádné nebezpečné látky. Takže jako by tam přibylo písku.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“