Elektrokolo...

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: Elektrokolo...

#91 Příspěvek od pepin »

automet píše:Ďalšia vec je, že neviem, či to má mať tie brzdové čidlá, lebo ich nemá. Ale keďže to má stredový motor, tak asi nie, nakoľko to sníma tlak, takže pri brzdení človek nepedáluje...
Má to mať /v návode to je/ nejaký vypínač batérie, že po jazde treba batériu vypnúť. Nič také som tam nenašiel :lol: ------

pokud to kolo nemá brzdová čidla, tak tam být nemusí.

nějaký vypínač baterie mohl být třeba na jiném typu baterie, ale návod zustal puvodní, nebo to myslí tak, že máš tu baterii vypnout na ovladači na řidítkách.

pokud je tam tlačítko pro světlo, měl by i někde být konektor pro světlo, je ale i možné, že není, --ty ovládací panely na řidítkách většinou slouží pro více typu regulátoru a ty se mohou trochu lišit, rozhodně to tlačítko nezvýší výkon na motoru, nebo třeba na výstupu usb---pokud tedy není pro tvuj set vymyšlené světlo, které se zapojuje do usb--pak by to tlačítko asi zapínalo ten výstup usb.

pokud tam někde najdeš opravdu ten konektor pro světlo, je docela pravděpodobné, že tam bude taky 36V---podle servisu co jsem s nimi mluvil je výkon světla spíš na urovni---jsi večer vidět a nic výkonnějšího --nad asi 500ma na ten výstup dát nejde.

https://www.e-pohon.cz/e-pohon/eshop/0/ ... -36V-Galeo
automet

#92 Příspěvek od automet »

Včera záhada ako Akty X.
Vošiel som ráno do garáže a predné koleso úplne prázdne, na ráfiku.
Nafúkal som ho v sobotu, pojazdil som trochu, v nedelu som najazdil prvých 40 km a v pondelok ráno prázdne.
Automaticky som kúpil lepiacu sadu, koleso vymontoval, vybral dušu.
Ani stopy po defekte, ani na plášti, ani na duši. Tak som ju vybratú dofúkal, napustil do umývadla vodu a podrobne celú odskúšal, nič. To isté ešte pre istotu otec, tiež nič.
Ventilok nebol vôbec povolený, ale pre istotu som ho vyšróboval, pozrel, zašróboval späť. Dnes ráno koleso drží, nič nevyfúkalo.
Ináč, mám tam gumy SCHWALBE SMART SAM, Folding, 29x2,25 (57-622), je na nich písaný max. tlak 1,8 - 3,6 Bar. Nafúkal som ich na 2,9 ale zdajú sa mi moc tvrdé pri jazde na lesnej ceste vysypanej kamienkami.
Na koľko by som ich mal fúkať? aby som zase neskrátil dojazd elektra na polovicu?
stanco1

#93 Příspěvek od stanco1 »

Ahoj.
Špekulujem nad prestavbou horského bicykla na pohon v zadnom náboji kolesa. Mám tam hydraulické kotúčové brzdy ktoré by som rád zachoval. Nie je mi jasné na čo sa dívať pri tých setoch aby to potom šlo namontovať.
Napr toto https://m.ebay.com/itm/Voilamart-26-36V ... 4084.l1313
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
pepin

#94 Příspěvek od pepin »

stanco1 píše:Ahoj.
Špekulujem nad prestavbou horského bicykla na pohon v zadnom náboji kolesa. Mám tam hydraulické kotúčové brzdy ktoré by som rád zachoval. Nie je mi jasné na čo sa dívať pri tých setoch aby to potom šlo namontovať.
Napr toto https://m.ebay.com/itm/Voilamart-26-36V ... 4084.l1313

Myslím, že by tam mělo být těch 6 šroubu s ložem právě pro brzdový kotouč.

https://www.ebay.com/itm/250W-350W-36V- ... 100623.m-1
stanco1

#95 Příspěvek od stanco1 »

Aj mňa to napadlo ale nie je tam žiadny popis. Rozmery asi nebudú rovnaké pre všetky kotúčové brzdy?
A priložené páčky tiež nemám ako napojiť keďže ja mám hydraulické brzdy.
Musia tam byť tie brzdové snímače vôbec? Však keď nepedalujem tak motor okamžite prestane zaberať, či?
Inak teraz kukám, že to čo som ja poslal ten odkaz je na predné koleso.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
pepin

#96 Příspěvek od pepin »

stanco1 píše:Aj mňa to napadlo ale nie je tam žiadny popis. Rozmery asi nebudú rovnaké pre všetky kotúčové brzdy?
A priložené páčky tiež nemám ako napojiť keďže ja mám hydraulické brzdy.
Musia tam byť tie brzdové snímače vôbec? Však keď nepedalujem tak motor okamžite prestane zaberať, či?

Já to mám odzkoušené že ty páčky s vypínáním nutně nejsou potřeba pouze u pohonu basic koupeného jako set u nás.

v každém případě co jsem kdysi prolejzal díly z číny, jsou i čidla brzd třeba právě pro kapalinové brzdy řešené tak, že na páčku se nalepí magnet, na tělo páky snímač, kde a na jakých stránkách jsem to viděl prodávat ale už nedohledám.

ta rozteč šroubu pro kotoučové brzdy asi bude všude stejná, bo vždy bylo při objednávce jen potřeba uvést u některých typu, jestli má být motor i pro brzdový kotouč, nebo stačí jen pro v brzdy.

ale jistě to nevim.
stanco1

#97 Příspěvek od stanco1 »

Hej tie brzdy by som asi tiež vyriešil nejako po modelarsky
Nejako dorobiť spínač na súčasnú páčku.
Stále som ale nerozhodný, že či pohon do kolesa kôli cene, alebo stredový tsdz2 ktorý mi príde lepšie riešenie. Na stredový to vidím cca200€ a tsdz2 som našiel za 400€. Iný
Stredový by som sa asi bál, či vydrží, neviem sa v tomto orientovať.
pepin

#98 Příspěvek od pepin »

automet píše: Nafúkal som ich na 2,9 ale zdajú sa mi moc tvrdé pri jazde na lesnej ceste vysypanej kamienkami.
Na koľko by som ich mal fúkať? aby som zase neskrátil dojazd elektra na polovicu?

Foukej, kolik je ti příjemný, až pokud budeš plánovat trasu, která už by mohla být pro baterii na hraně a bude ta trasa hlavně po asfaltu, nafoukej víc, třeba na 3.

nebo ještě jinak, foukej kolik je ti příjemný, pokud ti někdy někde dojde na cestě baterka a budeš muset došlapat na nohy, tak to na to dojetí nafoukni klidně i přez ty 3
pepin

#99 Příspěvek od pepin »

stanco1 píše:Hej tie brzdy by som asi tiež vyriešil nejako po modelarsky
Nejako dorobiť spínač na súčasnú páčku.
Stále som ale nerozhodný, že či pohon do kolesa kôli cene, alebo stredový tsdz2 ktorý mi príde lepšie riešenie. Na stredový to vidím cca200€ a tsdz2 som našiel za 400€. Iný
Stredový by som sa asi bál, či vydrží, neviem sa v tomto orientovať.

kdybych jezdil na kole hodně i v terénu, asi bych chtěl raději středový pohon--ta sada co sem dával odkaz Seba se mi líbí a to chytré automatické přidávání přípomoci bude v terénu určitě výhodou.

na asfaltové trasy je v poho i ten motor v kolech, ale vzhledem k tomu, že i když tam jde zapojit, nesmí být na silnici plynový ovladač, je už potom komplikovanější v terénu tu přípomoc přepínat při jízdě na ovladači---s plynem je to pohoda--navolená nejnižší přípomoc, když potřebuješ chvilku víc, jen si cvrnkneš plynem jak na motorce---ale plyn být nesmí a je opravdu jen otázkou času, kdy po tom policie pujde i u nás.

sice tam Seba zminoval jedno praskající kolečko, to jde ale vyměnit i za kovové---možná lepší ho rovnou přiobjednat, rovnou vyměnit za plastové, než pak někde zusta viset uprostřed lesu na nějaké cestě---ono většinou doma u vrátek nic neodchází .

U těch pohonu v kolech je taky potřeba počítat s trochu komplikovanější opravou případně píchlé duše--já ji lepil, aniž bych to kolo vubec z kola sundaval, ale kdybych musel v terénu tu duši měnit, už je to trochu díky kabelu k tomu motoru pakárna.
automet

#100 Příspěvek od automet »

Dnes asi 20 km od domu mi to koleso zmäklo, tak som tlačil cez hrebeň až na cestu, kde manželka doniesla druhý ventil a väčšiu pumpu, ktorý som vymenil, dofúkal a došiel domov. Ešte raz som si tu námahu doma dal zhodiť dušu, osprchoval koleso, dofúkal som ju tentokrát poriadne, dal pod vodu, a čuduj sa svete, našiel som maličkú dierku. Keď mi trošku klesol tlak v duši, už bublinky ani nešli. Tak som to zalepil a uvidím ďalej. Každopádne to začalo mäknúť až po 40 km jazde po kopcoch. A keď som to už tlačil do kopca peši, ešte som počul fyzicky aj odfúknutie, čo mi príde dosť čudné. A potom zase ticho. Ešteže tlak ostal taký, aby mi koleso pri tlačení nešlo až po ráfkoch, ale trochu vzduchu v duši ostalo.
Dokopy najazdené a nachodené 58 km, baterka prázdna /nejakých 6%/. Ale mal som zapnutú prípomoc na maximum, a vkuse na najľahšom prevode maximálne kopce aké tu máme. Servisná cesta popod najvyšší most u nás /Valy/, strmo dohora, len som ju prefrčal. Na displeji od 600-800W momentálny krátkodobý odber z batérie. Keď zaberieš ty, tak to dokáže riadne vystreliť. Dobré z križovatiek, alebo keď potrebuješ prejsť hlavnú cestu.
jio

#101 Příspěvek od jio »

Toto pomáhá u takových to záležitostí https://www.kolokram.cz/duse-mtb/17307- ... tb-29.html

I kolo propíchnuté zlomyslně několika špendlíky po jejich vytažení, protočení a dofoukání s tímto fungovalo a nebylo třeba lepit.
pepin

#102 Příspěvek od pepin »

jio píše:Toto pomáhá u takových to záležitostí https://www.kolokram.cz/duse-mtb/17307- ... tb-29.html

I kolo propíchnuté zlomyslně několika špendlíky po jejich vytažení, protočení a dofoukání s tímto fungovalo a nebylo třeba lepit.

to je hodně dobrý, zrovna dnes jsem jel kousek trasou, kde jsem si říkal---tady bych píchnout nechtěl , tam mě ale spíš děsili ostrý špičatý kameny a bál jsem se, abych neříznul plášt :D

ale pak už zase dobrý.

20180724_154946.jpg

20180724_160548.jpg
automet

#103 Příspěvek od automet »

Možno blbá otázka, ale dá sa na takej duši potom normálne merať tlak bez toho, aby som si nejakým svinstvom zasral tlakomer??? Lebo rôzne tieto materiály v sprejoch na rýchlu opravu defektu iba našrobovaním na ventilok a natlakovaním ma kedysi v minulosti zaujímali...
jio

#104 Příspěvek od jio »

Doporučil mi to prodavač při koupi elektrokola a tím, že to dává všem zákazníkům do duší od začátku ekol a lidi přestali jezdit na opravu píchlé duše. Což je zejména u zadní montáže trošku náročnější operace. Obvykle stačí vyjmout to, co duši propíchlo, zvednuté kolo protočit a nafoukat.

Je to trvale tekuté a zůstává to dole. Prodavač má pumpu s tlakoměrem a pochybuji, že by ji měnil po každém použití.

pepin: "tam mě ale spíš děsili ostrý špičatý kameny a bál jsem se, abych neříznul plášt" - na takovéto případy to asi není. Velké díry to neřeší.
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od Mad_Box »

Spíš větší šance je že tu duši cvakneš o ráfek na takových šutrech, když máš málo nafoukáno a to jsou pak dvě trhliny proti sobě a to ani ten slime nezalepí.
Na klasickém kole už automaticky vozím náhradní duši (alespoň ultralite)
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“