Minicorado

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
semi
Kontaktovat uživatele:

Re: Minicorado

#1321 Příspěvek od semi »

graup15 píše:No já nevím, Já prostě Michalovi poslal návrh a dal mu volnou ruku v provedení. A mám dvě. :-)
Je to naprosto boží pidiletadlo. Dneska z 20 metrů do 595m :-)
Zkušebně jsem dal do Corada na 2S Li-Ion, 3S -Lipol. Docela slušná raketka Ustáleně to mastí 25m/s. A radši nechci vědět kolik teče přez ten miniaturní YEP30. :-)

Tady to vlákno sleduju, protože MC mám. Nepřipadá vám to trochu sadististické vůči Honzik22? :)
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
HONZIK 22

#1322 Příspěvek od HONZIK 22 »

http://www.pilnackovatovarna.cz/lubos-pazderka/
Jakoby,,, vyrobcu kompozitu,, , kteri si navzajem chvali svuj ocas je jak maku.
Ale, jaksi jim ta vyroba nejde od ruky. :lol:
A domluvit se mezi sebou nedokazi. Maximalne si davaji mezi sebou přátelské zakazky na 2 modely? Pak si tady honi triko jak vysoko a jak daleko. Jak rikam, ten model me uz nezajima - virtualni realita komikú.
klingon77
Kontaktovat uživatele:

#1323 Příspěvek od klingon77 »

HONZIK 22 píše:http://www.pilnackovatovarna.cz/lubos-pazderka/
Jakoby,,, vyrobcu kompozitu,, , kteri si navzajem chvali svuj ocas je jak maku.
Ale, jaksi jim ta vyroba nejde od ruky. :lol:
A domluvit se mezi sebou nedokazi. Maximalne si davaji mezi sebou přátelské zakazky na 2 modely? Pak si tady honi triko jak vysoko a jak daleko. Jak rikam, ten model me uz nezajima - virtualni realita komikú.

Co tim chtel basnik rici?
LV
Kontaktovat uživatele:

#1324 Příspěvek od LV »

graup15 píše:Jenže ty dřevěné prostě tak dobře jako kompozity nelétají.

Lietaju inak. Zalezi od veľkosti a typu a co od toho ocakavas. Lietam aj drevenice aj ostepy. Let 5 metrovej drevenice vyzera hlavne na svahu inak ako efko. Nie tak komicky. Ale na vyblbnutie a adrenalin je plastohracka vhodnejsia.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
tratonah

#1325 Příspěvek od tratonah »

Dřevo na svah už je prehistorie,určená jen pro páprdy co nestíhaj reflexama a očima . Pak akorát na svahu ty jejich pluhy zavazí . Naštěstí patří do kategorie slunečních pilotů,tj.fouká málo,fouká hodně slunce blbě svítí atd.Tak sedí na zemi a meditujou jak to bylo před padesáti léty
jio

#1326 Příspěvek od jio »

tratonah píše:... prehistorie,určená jen pro páprdy ... Tak sedí na zemi a meditujou jak to bylo před padesáti léty

Neboj, taky se dočkáš. :lol: :wink:
LV
Kontaktovat uživatele:

#1327 Příspěvek od LV »

tratonah píše:Dřevo na svah už je prehistorie,určená jen pro páprdy co nestíhaj reflexama a očima . Pak akorát na svahu ty jejich pluhy zavazí . Naštěstí patří do kategorie slunečních pilotů,tj.fouká málo,fouká hodně slunce blbě svítí atd.Tak sedí na zemi a meditujou jak to bylo před padesáti léty

Teraz neviem. Lietam súťažne F3F aj makety historických vetroňov na svahu. Kam teda vlastne patrím? 8O
www.elektromodely.sk
BoŠ

#1328 Příspěvek od BoŠ »

LV píše:Teraz neviem. Lietam súťažne F3F aj makety historických vetroňov na svahu. Kam teda vlastne patrím? 8O

Záleží na tom, kdy létáš - eslivá soutěžíš enem za slunce, tak jsi asi sluneční pilot, co s pluhem F3F zavazí všem ostatním .... :lol: :lol:
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
LV
Kontaktovat uživatele:

#1329 Příspěvek od LV »

Pred mesiacom som lietal na Kriznej, teplota 4,5-10°C vietor 12m/s. Lietal som s Pitbullom aj 4,5m ASH26. Tak furt neviem
https://rodzr.rajce.idnes.cz/KRIZNA_201 ... edrech.../
www.elektromodely.sk
BoŠ

#1330 Příspěvek od BoŠ »

LV píše:Pred mesiacom som lietal na Kriznej, teplota 4,5-10°C vietor 12m/s. Lietal som s Pitbullom aj 4,5m ASH26. Tak furt neviem

Důležitý je přece to slunce - svítilo? Tak jsi sluneční pilot :lol: :lol:

Také iba rýpem!!

Jinak přeji pěkný den!
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
semi
Kontaktovat uživatele:

#1331 Příspěvek od semi »

LV píše:Pred mesiacom som lietal na Kriznej, teplota 4,5-10°C vietor 12m/s. Lietal som s Pitbullom aj 4,5m ASH26. Tak furt neviem

Na fotce "Vašek a soustředění před letem" a další fotka, co je to za model?
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
tratonah

#1332 Příspěvek od tratonah »

LV píše:Teraz neviem. Lietam súťažne F3F aj makety historických vetroňov na svahu. Kam teda vlastne patrím? 8O

No Laco to je jednoduché,ty patříš mezi pomýlených,kteří neví zda éra z materiálu jedenadvacátého století,nebo truhlářský odpad z minulého století :lol:
tomashr

#1333 Příspěvek od tomashr »

graup15 píše:Prostě na špičkový kompozit budeš čekat , dřevěný seženeš rychle. Jenže ty dřevěné prostě tak dobře jako kompozity nelétají.

Zrovna mně jen sotva kdo může podezírat z malé zkušenosti s kompozity či toho, že bych neměl osobní zkušenost...

A právě na základě těchto zkušeností si dovolím tvrdit, že u modelu velikosti a určení MiniCorada je rozdíl vlastností mezi "kompozitem" a "klasikou" minimální. U "warmlineru" o rozpětí 1,5-2m není s dimenzováním klasické konstrukce problém, hmotnost se taky moc lišit nebude a vlastnosti budou také slušné.
Kompozit je u tohoto konceptu (makety nechme stranou) zásadní jednak při růstu velikosti (od tří metrů už je to zcela mimo diskusi) a pak při opravdu velkých nárocích na pevnost kvůli výkonu (styl soutěžního F5B). Ale to už jiné téma...
graup15

#1334 Příspěvek od graup15 »

tomashr píše:
Zrovna mně jen sotva kdo může podezírat z malé zkušenosti s kompozity či toho, že bych neměl osobní zkušenost...

A právě na základě těchto zkušeností si dovolím tvrdit, že u modelu velikosti a určení MiniCorada je rozdíl vlastností mezi "kompozitem" a "klasikou" minimální. U "warmlineru" o rozpětí 1,5-2m není s dimenzováním klasické konstrukce problém, hmotnost se taky moc lišit nebude a vlastnosti budou také slušné.
Kompozit je u tohoto konceptu (makety nechme stranou) zásadní jednak při růstu velikosti (od tří metrů už je to zcela mimo diskusi) a pak při opravdu velkých nárocích na pevnost kvůli výkonu (styl soutěžního F5B). Ale to už jiné téma...

Nikdo tě jako trenéra F5J nepodezírá z neznalosti, na to to děláme oba moooc dlouho,že?
Ale prostě tvrdím,že kompozity létají lépe. I u takto malých modelech ten rozdíl znát je..není propastný, to rozhodně ne, ale je.
A já to osobně beru tak, že když si jdu zalétat, tak chci mít pocit,že je to perfektní..A to ve všech režimech letu.
Někomu stačí,že to vytočí stoupák a pak musí dolů na plných klapkách aby to dříví nerozlámal. Já to prostě pošlu na hulváta kolmo dolů a při 200km/h za to můžu vzít jak chci. To s dřevěným modelem taky jde, ale většinou to končí předvídatelně :-) :-)
To jsou například ty malé nuance rozdílu...
graup15

#1335 Příspěvek od graup15 »

Do dalšího projektu kde bude hodně různých čidel (není to nezbytné, ale hrajeme si ne? :-) jsem pořídil i Air speed sensor ( Futaba SBS-01TAS.
Nové éro ještě nemám, tak jako testovací mula jsem použil druhé záložní Corado, kde je S-Bus sběrnice dostupná v dostatečné míře. V trupu je i čidlo SBS-02A což je variometr a výškoměr s rozlišením 10cm/s.
Nebylo zbytí a čidlo jsem musel umístit tak,že měření v motorovém letu je nepoužitelné, ale v kluzu již ano.
Křidélko držící sondu, je na šroubku a čepu..není přilepené :-)
Přílohy
WP_20180828_15_35_24_Pro.jpg
WP_20180828_15_35_10_Pro.jpg
WP_20180828_15_36_32_Pro.jpg
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“