Tvrdé pájení hliníku

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: Tvrdé pájení hliníku

#16 Příspěvek od Celeron »

Díky.
Ale třeba ty webovky Svana, když najedeš do Castolina, tak tam jsou jen obrázky, zjevně nedodělaný stránky.
A u toho Sinkmana jsem našel jen pájení stříbrem a tavidla k tomu.
Trochu blbý tam jet takovou dálku na blint. Kouknu nejdřív, jestli se nezměnila situace v HK.
Lark

#17 Příspěvek od Lark »

S tebou je to těžký. :lol: Tady si stáhni katalog včetně cen bez daně. Castolin nevydává samostatné katalogové listy.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Celeron »

Těžký? S tím dodavatelem Castolinu CZ je to těžký, tu 190-ku dodává jen na cívce a tavidlo vůbec. V cizích katalogách mají jak 190-ku v tyčkách tak tavidlo.
Už jsem zaůkoloval jednoho v česku žijícího poláka, až pojede k příbuzným, tak mi AlumWelda koupí. Stejně jako před časem nitrometan. :)
RCdrakula

#19 Příspěvek od RCdrakula »

AlumWeld se dá koupit rovnou z polského webu, cena poštovného je cca 220 Kč. Nezapomeň si koupit i ty vodičky.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Celeron »

RCdrakula píše:AlumWeld se dá koupit rovnou z polského webu, cena poštovného je cca 220 Kč. Nezapomeň si koupit i ty vodičky.

Ty jsi ho zkoušel koupit na Alegru? Jak to probíhá s placením?
A jestli jsi ho koupil, už jsi ho zkoušel?
RCdrakula

#21 Příspěvek od RCdrakula »

Kupoval jsem ho na aukru, když ho tam ještě měli. I s českými návody. Teď se dá koupit přímo na jejich stránkách. PB hořákem to moc nešlo, ale s kyslíkovým docela dobře.
Lark

#22 Příspěvek od Lark »

Celeron píše:Těžký? S tím dodavatelem Castolinu CZ je to těžký, tu 190-ku dodává jen na cívce a tavidlo vůbec. V cizích katalogách mají jak 190-ku v tyčkách tak tavidlo.
Už jsem zaůkoloval jednoho v česku žijícího poláka, až pojede k příbuzným, tak mi AlumWelda koupí. Stejně jako před časem nitrometan. :)

Ten odkaz na Castolin.cz jsem ti dával jenom kvůli tomu katalogu a ceníku, aby jsi měl přehled. Jinak jak jsem ti psal, kusovky se dají kouit v MB. S tím AlumWeld zkušenosti nemám, ale ta tavicí teplota odpovídá spíš měkkému pájení a pájet hliník tím PB hořákem je u nějakých choulostivějších věcí dost problematické, protože prohříváš velkou plochu a špatně se odhaduje, kde to přehřeješ. ten PB kyslíkový autogen je na to podstatně výhodnější.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“