EL. stahování oken
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: EL. stahování oken
Super, zkusím to. Určitě to zkusím. Jinak klíček nemá žádnou kontrolku, je to prostě vysílač a bez nějaké zkoušečky to ověřit nepůjde.
Díky
Díky
Ohledně toho stahování okna. Mám v autě všechny 4 okna elektrické, auto Golf IV. Zadní jdou jen jak jste/si psal a přední mi taky zlobí. Normálně mají sjíždět a vyjíždět samy. Tedy zmáčknu krátce tlačítko na dveřích, buď řidičovo nebo soused a jede až dolů. Tam se zastaví a vypne motorek. Nahoru to samé, zmáčknu krátce tlačítko a sklo jede samo až nahoru. Když chci zastavit v určité poloze, musím znovu krátce zmáčknout. Někdy ale taky musím tlačítko držet celou dobu, než sjede do požadované polohy nebo až dolů.
Ale zkusil bych to dát na diagnostiku, peugeoty neznám, ale těch pár kaček bych dal. třeba je v paměti nějaká závada a to napoví.
Osobně takové lidi nechápu. Nebudu měnit rozvodový řemen, už mám 5000km navíc. Až praskne a skočí to, tak jsi dojezdil. A dát pár korun za rozvody nebo velký balík za opravu motoru, hm.
Ale zkusil bych to dát na diagnostiku, peugeoty neznám, ale těch pár kaček bych dal. třeba je v paměti nějaká závada a to napoví.
Osobně takové lidi nechápu. Nebudu měnit rozvodový řemen, už mám 5000km navíc. Až praskne a skočí to, tak jsi dojezdil. A dát pár korun za rozvody nebo velký balík za opravu motoru, hm.
varok píše:Ohledně toho stahování okna. Mám v autě všechny 4 okna elektrické, auto Golf IV. Zadní jdou jen jak jste/si psal a přední mi taky zlobí. Normálně mají sjíždět a vyjíždět samy. Tedy zmáčknu krátce tlačítko na dveřích, buď řidičovo nebo soused a jede až dolů. Tam se zastaví a vypne motorek. Nahoru to samé, zmáčknu krátce tlačítko a sklo jede samo až nahoru. Když chci zastavit v určité poloze, musím znovu krátce zmáčknout. Někdy ale taky musím tlačítko držet celou dobu, než sjede do požadované polohy nebo až dolů.
...
Mám Oktávku I a syn Fabii I a chová se to úplně stejně; někdy to jede samo, někdy musím(e) držet. Asi nějaká koncernová vychytávka
jyrry.webnode.cz
Ten Golf by to snad měl mít stejné jako Škodovky, to znamená dvě polohy dolů a dvě nahoru. Pokud tlačítko domáčkneš na doraz, tak samozřejmě zapne úplné otevření, nebo zavření. Zkus to s citem. Ona ta první poloha v závislosti na opotřebení, zase tak moc výrazná není. Taky je možné, že ten přepínač je porouchaný, nebo to má Golf opravdu jinak.
Co říká manuál?
No jyrry má to samé jako já. Dvě polohy to asi nemá, nebo je to opravdu už vyrachtané a není to už poznat. Ale je jedno jak silně to zmáčknu, někdy to prostě jede samo a někdy to musím držet zmáčknuté. Ale funguje to, tak to neřeším.
Tak jsem to zkoušel zmáčknout na delší dobu, ale nic se nezměnilo. Až přestane smažit slunko, tak to půjdu vyčistit.
Mám oktávku od novoty a ovládání okýnek používám minimálně. Kolébkový spínač má dvě polohy na každou stranu. Pokud se vypne zapalování, tak se druhá poloha chová stejně jako první (nedojíždí do konce, ale kopíruje stlačení spínače). Po otevření dveří přestane el. stahování pomocí spínačů fungovat. Okno se musí zavřít (otevřít) DO nebo klíčkem dveří.
Na Yeti to funguje stejně, jen s tím rozdílem, že ta druhá poloha mi funguje i při vypnutém klíčku stejně jako při zapnutém, tzn. dojede až na koncák. Akorát při ovládání zámkem, nebo DO jede jen po dobu držení tlačítka/klíče.
varok píše:No jyrry má to samé jako já. Dvě polohy to asi nemá, nebo je to opravdu už vyrachtané a není to už poznat. Ale je jedno jak silně to zmáčknu, někdy to prostě jede samo a někdy to musím držet zmáčknuté. Ale funguje to, tak to neřeším.
Máte oba dvě polohy na řidičově ovládání předních oken. 100%. Často blbnou přímo ty spínače a lámou se dráty do dveří. Ve spínačích přestane pořádně vodit ta uhlíková guma nebo co to je zač. Výzva pro modeláře nabastlit tam nějaký mikrospínače, proud tam není skoro žádnej, jen signál
Nevím jak u jiných značek a rozebrané jsem to neměl, ale ten chod těch spínačů má znaky mikrospínače se skokovým chodem. Nějak si nedovedu představit nějaké spínače s uhlíkovou gumou.
varok píše:No jyrry má to samé jako já. Dvě polohy to asi nemá, nebo je to opravdu už vyrachtané a není to už poznat. Ale je jedno jak silně to zmáčknu, někdy to prostě jede samo a někdy to musím držet zmáčknuté. Ale funguje to, tak to neřeším.
zkus sjet manualne na doraz dolu a doraz upne nahoru.
po odpojene nebo vybite autobaterii si treba moje zafira musi nejdriv nacist dorazove polohy aby zacalo opet fungovat stahovani vytahovani aniz bych musel porad drzet tlacitko.
U fabie a asi u dalších škodovek jsou bohužel spínače s uhlíkovou gumou,tak jak je to na dálkovém ovladáči třeba k televizi.Letos na jaře jsem je měnil a měl jsem je rozebrané.
No vidíš, to jsem vůbec netušil. Mám Jeti asi pět a půl roku a okna (hlavně to u řidiče) používám hodně často a spínače fungují pořád jak mají. Prakticky před každým odchodem z auta kontroluju zavření všech oken cvaknutím nahoru. 
Tak velká omluva pánové. Máte pravdu, spínače na panýlku řidičových dveří mají opravdu dvě polohy, toho jsem si nikdy nevšimnul. V první to jede jen po dobu co držím tlačítko a v druhé to jede samo. Ale jen oboje přední dveře, zadní mají jen jednu polohu, kdy se musí držet tlačítko zmáčknuté.
Tak děkuji za typ.
Tak děkuji za typ.
Tady je návod na opravu,ale někdy ani toto nepomuže a musí se vyměnit.
http://www.fabiaauto.cz/skoda-fabia/opr ... da-fabia-i
http://www.fabiaauto.cz/skoda-fabia/opr ... da-fabia-i