Ahoj,opravy rozbitého EPP akrobata rozp.80cm jsem zprvu dělal sekunďákem.Ale za začátku po stálých velkých ranách a poškozeních jsem od toho upustil!POněvadž mi to začalo pořádně trvrdnout a už to nebyl ten parádně pružný EPP materiál.Ale začal jsem jej lepit UHU.Super věc.buď obě plochy potřít lepidlem a nechat asi na minutku v tomto tple zavadnout a přitisknout k sobě.Drží parádně a při ráně i lepený spoj pěkně pracuje a drží!Ne jako u sekundáku, vznikne lepený tvrdý nepružný spoj a kolem něj se to pak velmi snadno utrhne.Nebo třeba motorové uchycení lepím pořádnou vrstvou UHU a do druhého dne nechám proschnout.Tím to lepidlo pronikne do všech dírek a velmi pevně drží a zároveň i zajistí částečnou pružnost a při čumákovce se to neutrhne jako se sekunďákem.
Sekundovým lepím další části,které už vyžadují pevný nekompromisní spoj.
Purexem lepím především éra z EPO a pod ,která již tolik nepracují a pokud to mám jen naprasklé a hluboké poškození.Nahřeji lepidlo ve skoro vřelé vodě a pod tlakem z lahvičky jej natlačím do praskliny,kde pak celé postupně vypění a drží opravdu spolehlivě.Vyzkoušeno na nakřáplém hlavním křídle

Jinak na tmelení používám tmel One time

,sice něco stojí,ale výborně drží až lepí,je lehký ,pevný a zároveň má dostatečnou pružnost,není křehký.A broušení to je nádhera