Mig 15print - klapky

Diskuze o modelech poháněných pomocí EDF (dmychadla) nebo přímo modelářskou turbínou.
Pravidla fóra
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
kudr

Mig 15print - klapky

#1 Příspěvek od kudr »

Prosím o radu a jeli to možné i o nějaký nápad. Jelikož Mig 15 od 3Dlabu je docela rychlý na přistání, přemýšlel jsem na jednom pokusným křídle o montáži klapek viz. obrázek.
klapky.jpg

Jelikož výřezem křídlo přišlo o svoji tuhost - čím a jak to zpět zpevnit tak aby tam zůstala šachta pro klapku.
dudaj

Re: Mig 15print - klapky

#2 Příspěvek od dudaj »

Uhlíkovým, nebo skelným rovingem přilepeným vteřiňákem . Já to dělám u tisku skoro vždy .
kudr

#3 Příspěvek od kudr »

Díkas, to zní dobře. Snad mi klapky tu mrchu trochu zbrzdí.
kudr

#4 Příspěvek od kudr »

A skelná tkanina?
dudaj

#5 Příspěvek od dudaj »

jde i skelnou tkaninou, ale 50 tka moc nevydrží a 100 g už docela váží . Navíc když nejsou potřebný příčný výztuže ale jenom podélný. Uhlíkový roving se dá krásně zplacatět, je velice lehoučký a bezkonkurenční pevnost . Dosáhnout stejných pevností skelnou tkaninou je za cenu mnohem vyšší váhy .
kudr

#6 Příspěvek od kudr »

Děkuji za tip.
kudr

#7 Příspěvek od kudr »

Otázka na dudaje, jaký je pracovní postup s uhlíkovým rovingem? Mám vybrousit zbylé přepážky v křídle a lepit přímo na vnitřní stranu potahu křídla a vytvarovat kapsu? Mám uhl. roving v pásce cca š. 5 mm. Nikdy jsem toto nedělal. Děkuji za odpověď.
dudaj

#8 Příspěvek od dudaj »

já to lepím na povrch (z venku) . Používám řídkej vteřiňák a vlákna rozplacatím nožem (tupou stranou) . Toho rovingu stačí málo . Bohužel se blbě dělí na užší proužky, ale jde to . Chce to na něčem vyzkoušet . Já přiložím vlákno a trochu rozplacatím, prosytím a přebytek rychle otřu toalet papírem . Potom lehce přefouknu urychlovačem . Pokud se něco úplně nepovede, doladím nějakou 400 smirglem.
Přílohy
P1010349.jpg
kudr

#9 Příspěvek od kudr »

Děkuji za vysvětlení. Nevíš o někom kdo by byl ochoten mi vytisknout Mig 15? Zatím jsem to kupoval od borce na modelbazaru, ale přijde mi, že vrstvení není tak pěkně slité.
dudaj

#10 Příspěvek od dudaj »

kudr píše:Děkuji za vysvětlení. Nevíš o někom kdo by byl ochoten mi vytisknout Mig 15? Zatím jsem to kupoval od borce na modelbazaru, ale přijde mi, že vrstvení není tak pěkně slité.

Píšu SZ
Odpovědět

Zpět na „EDF/Turbíny“