Bezletová zóna Zábřeh a Mohelnice
-
Charly1958
Bezletová zóna Zábřeh a Mohelnice
Dobrý den milí dronové přátelé,
Jmenuji se Charly a žiji v Německu. Chci letět měsíčně v České republice s mým dronem Mavic Pro kolem Zábřehu a Mohelnice. Bohužel se nedokážu vypořádat s bezletovými zónami v České republice. Podíval jsem se na AirMap, tam jsem viděl jen místo, kde nemáte povoleno létat v Mirově, protože tam je vězení. Toto místo je také červené v programu AirMap. Jinak jsem nic neviděl. Existují však ještě dvě zprávy
Speciální použití AirspaceTRA 34B (TRA MOHELNICE B)
Speciální použití AirspaceTRA 34A (TRA MOHELNICE A)
Co znamenají tyto zprávy?
app.airmap.io/geo?49.809876,16.904073,10.460937z
Bohužel nenajdu žádná zóna bez letu. Něco mi chybí?
Byl bych velmi vděčný, kdyby mi někdo mohl pomoci.
Prosím ospravedlňte špatného češtiny, ale mohu mluvit jen málo česky a musím dělat všechno v Google Translate.
Děkuji
Pozdravy
Charly
Jmenuji se Charly a žiji v Německu. Chci letět měsíčně v České republice s mým dronem Mavic Pro kolem Zábřehu a Mohelnice. Bohužel se nedokážu vypořádat s bezletovými zónami v České republice. Podíval jsem se na AirMap, tam jsem viděl jen místo, kde nemáte povoleno létat v Mirově, protože tam je vězení. Toto místo je také červené v programu AirMap. Jinak jsem nic neviděl. Existují však ještě dvě zprávy
Speciální použití AirspaceTRA 34B (TRA MOHELNICE B)
Speciální použití AirspaceTRA 34A (TRA MOHELNICE A)
Co znamenají tyto zprávy?
app.airmap.io/geo?49.809876,16.904073,10.460937z
Bohužel nenajdu žádná zóna bez letu. Něco mi chybí?
Byl bych velmi vděčný, kdyby mi někdo mohl pomoci.
Prosím ospravedlňte špatného češtiny, ale mohu mluvit jen málo česky a musím dělat všechno v Google Translate.
Děkuji
Pozdravy
Charly
Naposledy upravil(a) Charly1958 dne čtv 29.03.2018 11:23, celkem upraveno 1 x.
Re: Bezletová zóna Záhřeb a Mohelnice
Nejlepší je podívat se na http://aisview.rlp.cz/
TRA znamená dočasně rezervovaný prostor (anglicky je to něco jako Temporarily reserved area), takže se tam s dronem někdy lítat smí, někdy ne. Právě to jestli je prostor aktivovaný se dozvíš na Aisview, včetně toho od jaké výšky, na jak dlouho. Stejně to máme v Bechyni, kde je prostor někdy rezervovaný třeba od 1000ft (takže do 1000ft výšky lítat můžeme).
Honza
TRA znamená dočasně rezervovaný prostor (anglicky je to něco jako Temporarily reserved area), takže se tam s dronem někdy lítat smí, někdy ne. Právě to jestli je prostor aktivovaný se dozvíš na Aisview, včetně toho od jaké výšky, na jak dlouho. Stejně to máme v Bechyni, kde je prostor někdy rezervovaný třeba od 1000ft (takže do 1000ft výšky lítat můžeme).
Honza
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Oprav si titulek vlákna!
Než jsem to otevřel tak jsem chvíli nechápal
, že co má společného chorvatský Záhřeb s moravskou Mohelnicí?
Už jsem se lekl, že bezletovou zonou je celé území mezi nimi.

Než jsem to otevřel tak jsem chvíli nechápal
Naposledy upravil(a) VTjr dne stř 28.03.2018 15:47, celkem upraveno 1 x.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Co zde budeš natáčet? Jsem ze Zábřehu 
Proxima II, Beta major 3m, Shark 6m, VSO-10 4m, Velox krill 80ccm, ocelot, minicorado .. Frsky Horus
-
Charly1958
Hanny píše:Co zde budeš natáčet? Jsem ze Zábřehu
Dobrý den,
Nejprve vám děkuji za vaše odpovědi. Nemůžu se vyrovnat s programem bezletových zón. Chtěl bych udělat malý film o Zabrehovi, protože moji prarodiče jsou odtud. Pokud jste z Zabrehu, můžete mi říct, jestli tam existuje bezletová zóna, byl byste velmi vděčný.
Pozdravy Charly
Přímo nad městem by se určitě létat nemělo. Jinak 3 km od Zábřehu je modelářské letiště bez omezení. Směr Rovensko. Bydlím přímo v Zábřehu.
Proxima II, Beta major 3m, Shark 6m, VSO-10 4m, Velox krill 80ccm, ocelot, minicorado .. Frsky Horus
Co se tyče velkých letadel tak se tu určitě lita, kazdou chvíli tu nějaký proletí.
-
Charly1958
Hanny píše:Přímo nad městem by se určitě létat nemělo. Jinak 3 km od Zábřehu je modelářské letiště bez omezení. Směr Rovensko. Bydlím přímo v Zábřehu.
Ale oprav konečně ten titulek!
Furt tam vidím Záhřeb místo Zabřehu. 
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
-
Charly1958
VTjr píše:Ale oprav konečně ten titulek!Furt tam vidím Záhřeb místo Zabřehu.
Díky za náznak jsem udělal.
Pozdrav Charly:
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bezletová zóna Zábřeh a Mohelnice
http://aisview.rlp.cz/
Třeba dnes TRA34 (MOHELNICE)
29.03. 04:08/04:40/17:19/17:51
Dočasně rezervovaný prostor
Vert. hranice:5000ft AMSL/FL245
Takže v uvedený čas by se výš než 1500 m n.m. neměl nikdo motat. Píšu to proto, protože ta spodní hranice je nadmořská výška, ne výška na terénem.
Třeba dnes TRA34 (MOHELNICE)
29.03. 04:08/04:40/17:19/17:51
Dočasně rezervovaný prostor
Vert. hranice:5000ft AMSL/FL245
Takže v uvedený čas by se výš než 1500 m n.m. neměl nikdo motat. Píšu to proto, protože ta spodní hranice je nadmořská výška, ne výška na terénem.
Re: Bezletová zóna Zábřeh a Mohelnice
S dronem stejně nad 150m nemůže...
A to s nadmořskou výškou Zábřehu nedá
A nad městem a dalšími specifickými prostory taky ne.
A to s nadmořskou výškou Zábřehu nedá
A nad městem a dalšími specifickými prostory taky ne.