Kam umístit přijímač? Po 3/4 baterky padám...
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kam umístit přijímač? Po 3/4 baterky padám...
tak konektor micro ufl má koaxial asi 8 cm(ke konektoru sma) tam je to jedno
Robbe FutabaFX 20
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
,Funtic Pelikán,SM Binary,Skywalker 1720 RCF su29 superlite series. MPX funcub NG
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
www.vseprowifi.cz/koaxial-kabelaz-w-sta ... gKJ7vD_BwE
jde o to abych mohl připojit ten panel musel jsem sehnat 2.4 bič na normální lítání a tenhle pigtail kerej sem na desku lípl tavkou dle kolinsovo rady
jde o to abych mohl připojit ten panel musel jsem sehnat 2.4 bič na normální lítání a tenhle pigtail kerej sem na desku lípl tavkou dle kolinsovo rady
Robbe FutabaFX 20
U zajištění konektoru nemůže lepidlo nijak vadit.
Držák tam žádný není, protože jsem žádný neměl, je to jen posichrované tavkou, trubička ve které mám antény je plastová, z nějakého auta, tam je taky na "vyvýšení" anteény. Tak jsem dal dvě baterky s tím že jsem lítal podstatně dál než dříve a bez pádu. I když Range check mě moc nepotěšil, respektive dal jsem nějakých 35 kroků než rádio začalo hlásit nízké RSSI (40). Nicméně při letu to bylo v pohodě a myslím, že minimálně 400 m jsem dal, možná i více, zkusím to čeknout na mapě. Ta telemetrie je dobrá věc, neb když jsem byl už celkem daleko tak m ito jednou taky zahlásilo nízké RSSI tak jsem se otočil a vrátil, vysílačka je super, za ty prachy úplná pecka.
Ještě dotaz, nějak jsem nepochopil příspěvek: "K tomuto účelu se používá stahovací páska jako držák a přes ni a anténu je převlečená bužírka." - Nějak si to vůbec neumím představit, nebyl by obrázek pls?
POčítám s tím že při crashi to nevydrží, ale nic to nestojí takže mě to nějak netrápí, useklé antény vrtulema by byly horší, ale ta trubička je celkem pevná a myslím že by se to v tom tavném lepidle jen "vyvrátilo a trubička by snad anteny uchránila (proto tam je). Ale těžko říct, je to jen teorie...
Těžiště vysoko je, ale je totak přemotorované že je to jedno (jako u většiny kopter), ani vítr tomu v podstatě nevadí. Jediný problém je když to spadne, pak to letí vzhůru nohama, ale kdyby baterku dal dolů, tak to stejně zase poletí za ní, takže je to jedno, tak jako tak topadá na baterku
Aspoň taková jsou zatím moje pozorování.
Ještě dotaz, nějak jsem nepochopil příspěvek: "K tomuto účelu se používá stahovací páska jako držák a přes ni a anténu je převlečená bužírka." - Nějak si to vůbec neumím představit, nebyl by obrázek pls?
POčítám s tím že při crashi to nevydrží, ale nic to nestojí takže mě to nějak netrápí, useklé antény vrtulema by byly horší, ale ta trubička je celkem pevná a myslím že by se to v tom tavném lepidle jen "vyvrátilo a trubička by snad anteny uchránila (proto tam je). Ale těžko říct, je to jen teorie...
Těžiště vysoko je, ale je totak přemotorované že je to jedno (jako u většiny kopter), ani vítr tomu v podstatě nevadí. Jediný problém je když to spadne, pak to letí vzhůru nohama, ale kdyby baterku dal dolů, tak to stejně zase poletí za ní, takže je to jedno, tak jako tak topadá na baterku
Už jste někdy viděl, jak ve fabrice ajťáci roztahají dráty, přitáhnou je stahovacími páskami a ani potom neodstřihnou ty čouhající zbytky stahovačky? Prasata
. A tak nějak potom vypadá ta anténa. (Si teda myslím)
Jo aha, už to asi chápu, to mi to moje řešení přijde kapku více user friendly 
Wertykal píše:Jo aha, už to asi chápu, to mi to moje řešení přijde kapku více user friendly
Ahoj,
tak jak Marek_Km píše se to u racer copter dělá. Je to vyzkoušené, funkční a stojí to prd. Tady máš obrázek, který jsem namátkou vytáhl od sebe. Ještě dole u "stažení" pásky by se hodila další smršťovačka, ale nemám jí tam schválně, abych v pohodě vytáhl antény, když potřebuji sundat vršek a i z toho důvodu mám tepelně smrštěn jen kousek vršku. V pohodě tak bužírku stáhnu a dám zase zpět a to i několikrát.
Jinak pro doplnění. Konkrétně u téhle coptery mám RC přijímač (Frsky XM+) přilepený oboustrankou přímo na VTX (TBS Unify PRO HV) a žádný problém s dosahem jak vysílače, tak ani videa nemám, ani když lítám na 25, 500 nebo 800 mW. Přes 200m v pohodě. Chci tím říct, že ani vzdálenost mezi anténami přijímače a VTX nemusí být tím problémem. Přeci jen mluvíme o pásmu 2.4 a 5 GHz.
iF
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz
Aha, tohle nevypadá zle, uvidím jak dlouho vydrží to moje řešení a když tak to pak předělám na něco takového, díky moc.
Ještě mě napadl takový dotaz, nemůže do jisté míry rušit signál Bluetooth mezi hodinkama co mám na ruce a mobilem v kapse? Jede to podle všeho taky na 2,4GHz, takže by se to mohlo hádat, nějaké zkušenosti s tímto?
- robinj
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě je to rušička. Asi byvh to po dobu letu vypl
Robbe FutabaFX 20
Podle mě to nebude hrát téměř žádnou roli.
Tak ráno jsem to testnul bez hodinek a velký rozdíl v tom alespoň podle RSSI není.