Easy Glider Pro Elektro aneb nezačínat na stíhačce

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
BadBoy

#61 Příspěvek od BadBoy »

Marek71 píše:Logicky... keď nevedia, aký tam dáš motor (priemer osky), tak je zbytočné tam dávať kužel, nie ? Ten origo kužel mal zmysel u predch. verzie, ktorá sa dodávala s tým js motorom.

logický to je... ale já jsem si mysleL, a nevím proč, že te EGPE obsahuje to samý co EGE, takže i ten základní motor a kužel!:( Bohužel jsem moc nečetl, takže jsem to nevěděl, ale to nevadí, objednám nejspíše TENTO
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Marek71 »

Verzia Pro je práve univerzálnejšia, ide tam aj js a aj str. motor. Potom daj určite vedieť, ako si spokojný a ako to lieta. Ale nepredpokladám nejaké problémy...
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
strigy

#63 Příspěvek od strigy »

BadBoy píše:
Marek71 píše:Logicky... keď nevedia, aký tam dáš motor (priemer osky), tak je zbytočné tam dávať kužel, nie ? Ten origo kužel mal zmysel u predch. verzie, ktorá sa dodávala s tým js motorom.

logický to je... ale já jsem si mysleL, a nevím proč, že te EGPE obsahuje to samý co EGE, takže i ten základní motor a kužel!:( Bohužel jsem moc nečetl, takže jsem to nevěděl, ale to nevadí, objednám nejspíše TENTO

nebude to škaredý když bude o 4mm menší?
BadBoy

#64 Příspěvek od BadBoy »

strigy píše:nebude to škaredý když bude o 4mm menší?

Jelikož je k modelu přiložena elaporová špička pro větroň, tak z toho kousek uříznu a tím vyrovnám ty 4 mm rozdílu.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Marek71 »

BadBoy:
Takže kužel trochu "povytiahneš" a vzniknutú medzeru vyplníš tým elaporom ? Len aby si mal dosť dlhú osku motora...
strigy

#66 Příspěvek od strigy »

a to nejde nejak vypodložit? třeba naky gumičky?
strigy

#67 Příspěvek od strigy »

nebo tam dat jinej unašeč?
Honzulus
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Honzulus »

nevim, nevim, vy to tady tak zapeklite resite, ja mam EGE normal s zakladnim motorem (400+ prevodovka 3:1), 7 cl Ni-mh a lita to v pohode, vykon je tak akorat, ani tam stridak neplanuju protoze mi to prijde bezproblemovy. pravda ze jsem mel problemy s tezistem, mel jsem moc tezkej cumak a dozadu uz dovazit neni kam takze jsem musel dlabat trup protoze baterku nemam naletovanou v rade za sebou ale kostku, ale ted po vyvazeni to lita uplne perfektne :D
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Marek71 »

Honzulus:
Lenže tu sa rieši EGE Pro a ten žiadny základný motor neobsahuje ! Takže je celkom namieste riešiť vhodný pohon. A jasnou voľbou je str. motor, pri objednaní priamo od zdroja vyjde str. motor plus regul. približne ako jednosm. značkový regulátor kúpený v ČR :-)
Honzulus
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Honzulus »

jo a k tem servum, nekdo rika ze HS-55 jsou slaby, me ani neprijde. Na kridylka mam HS-55 a na vyskovku a smerovku HS-81. problemy jsem s nima dosud nemel. utahnout vse v pohode. Na svahu jsem s nim jeste nebyl ale na akrobacii to s max. vychylkama funguje bezproblemove.
strigy

#71 Příspěvek od strigy »

Honzulus píše:nevim, nevim, vy to tady tak zapeklite resite, ja mam EGE normal s zakladnim motorem (400+ prevodovka 3:1), 7 cl Ni-mh a lita to v pohode, vykon je tak akorat, ani tam stridak neplanuju protoze mi to prijde bezproblemovy. pravda ze jsem mel problemy s tezistem, mel jsem moc tezkej cumak a dozadu uz dovazit neni kam takze jsem musel dlabat trup protoze baterku nemam naletovanou v rade za sebou ale kostku, ale ted po vyvazeni to lita uplne perfektne :D

je lepší když vylítneš za 10 nebo víc sekund nahoru a pak jen plachtiš než se trápit nad zemí. a je to aji lehčí
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od Marek71 »

S tým pohonom, čo som navrhoval mi Relax RCEJ (750gr., 180cm) stúpa rýchlosťou do 10m/s, takže úplne stačí 20-30s stúpať a potom 10min. plachtiť.
Honzulus
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Honzulus »

pravda toto je EGE Pro takze tam motor neni, ale tim jsem myslel ze kdyby koupil normal EGE tak ze by to bylo taky ok. Regl tam ma Jes 20 a beha to dobre. Jo a kdyz kouknete na stranky pelikana tak tam maj motory doporuceny, mezi nima a nejaky ty Ray s reglama ktery maj cenu velmi dobrou.
BadBoy

#74 Příspěvek od BadBoy »

Honzulus píše:pravda toto je EGE Pro takze tam motor neni, ale tim jsem myslel ze kdyby koupil normal EGE tak ze by to bylo taky ok. Regl tam ma Jes 20 a beha to dobre. Jo a kdyz kouknete na stranky pelikana tak tam maj motory doporuceny, mezi nima a nejaky ty Ray s reglama ktery maj cenu velmi dobrou.

ale na začátku jsem psal, že mám 3s lipol baterii a tu bych stejně nemohl použít na ten normální motor ne?? Aspoň pokud jsem to pochopil, tak by to ten motor nepřežil. Mám tu baterii ve dvou kusech úplně novou, takže ji chci rozhodně využít, takže řešení kužele mi přijde jednodušší.
A ten kužel z topmodelcz.cz váží jen 27 g, myslel jsem že bude o dost těžší!:)
Honzulus
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Honzulus »

jj je mi to jasny, vzdyt prave proto rikam ze by se dal vyuzit nejak ten Ray, je k nemu i regl a vyber z nich je velkej. cena je skvela, vetsinou okolo 1500kc i s reglem.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“