Díky za pomoc
Alpha 1500 od Pelikána
Re: Alpha 1500 od Pelikána
Je to opravdu 1200KV, teď jsem ještě koukal na to RiMrovo video. Přesvědčil mě,půjdu do něj. Jsem zvědavej
Díky za pomoc
Díky za pomoc
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7
Taky přidám svou trošku do mlýna 
Mám Alphu i Soliuse,začínal jsem s Alphou a letos jsem si pořídil Soliuse,ten rozdíl je neskutečný,Solis dokaže letět jak rychle jako čert,ale když se vypne motor tak s ním jde kroužit pěkně pomalu a v klidu.Let na zádech,stoupání kolmo nebo prudké zatážky taky zvládá v klidu.
Ale hlavní rozdíl je v tom klidém a pohodlném letu,klidně se dají pustit na chvilku páčky nebo podívat jinam a on je pořád ve směru a ve vzduchu
Mám Alphu i Soliuse,začínal jsem s Alphou a letos jsem si pořídil Soliuse,ten rozdíl je neskutečný,Solis dokaže letět jak rychle jako čert,ale když se vypne motor tak s ním jde kroužit pěkně pomalu a v klidu.Let na zádech,stoupání kolmo nebo prudké zatážky taky zvládá v klidu.
Ale hlavní rozdíl je v tom klidém a pohodlném letu,klidně se dají pustit na chvilku páčky nebo podívat jinam a on je pořád ve směru a ve vzduchu
"klidně se dají pustit na chvilku páčky nebo podívat jinam" - tohle je ta nejkratší cesta k rozbitému nebo ztracenému modelu. 
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
BoBik_CZ píše:"klidně se dají pustit na chvilku páčky nebo podívat jinam" - tohle je ta nejkratší cesta k rozbitému nebo ztracenému modelu.
To záleží na úhlu pohledu. Pochopitelně u akrobata 3D z něj zrak nespustím, ale u něčeho jako je alpha klidně. Třeba už jen pohled na stopky, nebo na nějakou krasotinku procházející kolem
Co neubrzdíš neukecáš.
Tak ono záleží, kde ten větroň je, že. Pokud m od Tebe, pak asi není problém. Pokud ho máš 200m nad zemí a koukneš na krasotinku, tak už ho taky na obloze nemusíš najít. 
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
200m je příloš vysoko. S takto zalomeným krkem se jí ani nevšimneš. Ovšem také záleží jak daleko od sebe v té výšce jsi. Čím dále, tím meně zalomený krk, ale taky z éra vidíš tak maximálně se pohybující nějakou věc. Takže z toho plyne. Kdo chce při létání čučet na krasotinky nesmí létat vysoko a deleko 
Co neubrzdíš neukecáš.
Pánové,bylo to myšleno s nadsázkou:) ,ale mrknout na stopky,nebo tak se prostě dá v pohodě 
PS:u mě na kopci těch krasotinek moc není
PS:u mě na kopci těch krasotinek moc není
Tiez pridam nieco o Alphe.Takto dopadol moj posledny let s Alphou a setovym radiom. Asi tri metre nad zemou, ked som sa chystal dokoncit obluk a pristat sla z nicoho nic do naklonu, a kym som stihol zareagovat, bola dole. Po obareni bubliniek a zlepeni, leta ako zvovuzrodena. Ovsem bez setoveho radia. Bol som obdareny Hitec-om, tak Alpha dostala novy prijmac a tiez regulator. Od prveho letu s novym radiom, akoby som dostal aj novy model. Uplne iny, ale stale krasnu Alphu. Skoncilo bojovanie o priamy let. Lieta skoro sama. Poslucha na kaxdy pohyb packou a lietanie si ozaj uzivam. Lietam cca 40 minutove lety s origo baterkou. Nastupat par metrov v termike sa mi uz tiez podarilo. Teraz nepada po kridle, nerobi si vo vzdychu pohyby, ake si sama zmysli. A ci je Alpha vhodna pre zacinajucich pilotov, musim napisat, ze ano, ALE!!! Nie so setovou vysielackou. Teraz, s odstupom casu a viac casu vo vzduchu, mozem povedat, ze setovka vyzaduje neustalu korekciu letu, neustale packovanie, co nie je pre novacika. Alpha ako lietadlo urcite ano, setove radio, nie.
Alpha 1500 Blanik 2100 (LM) Mustang P-51 (SAD) Blanik 2600 (LM) Grand Tundra (Avios), Taranis X9D+
V tom případě to Tvoje rádio (nebo přijímač) muselo být vadné.
Setové rádio samozřejmě stojí za starou belu co se funkcí týká, ale model s ním jde ovládat bez problémů.
Setové rádio samozřejmě stojí za starou belu co se funkcí týká, ale model s ním jde ovládat bez problémů.
Jestli sis spíš tou opravou neposunul těžiště víc dopředu? Ten původní sucháč je nesmyslně vzadu a let je pak o nervy.
Odesláno z mého Redmi 3S a podpis odstraním
Odesláno z mého Redmi 3S a podpis odstraním
Tazisko som si vzdy presne skontroloval a baterku mam na suchaci dobre uchytenu. S tym problem nemam.
Ako som pisal, s novym radiom je Alpha poslusne, kludne lietajuce, nezaludne lietadlo. Krasne uvezie kamerku, dalsiu malu baterku, male dvr, pripadne fpv vysielac.
https://youtu.be/EvyPpmYN13c
Ako som pisal, s novym radiom je Alpha poslusne, kludne lietajuce, nezaludne lietadlo. Krasne uvezie kamerku, dalsiu malu baterku, male dvr, pripadne fpv vysielac.
https://youtu.be/EvyPpmYN13c
Alpha 1500 Blanik 2100 (LM) Mustang P-51 (SAD) Blanik 2600 (LM) Grand Tundra (Avios), Taranis X9D+
Lubo3:
Jaké máš prosím výchylky, popřípadě diferenciaci ? Asi by to pomohlo i ostatním.
Jaké máš prosím výchylky, popřípadě diferenciaci ? Asi by to pomohlo i ostatním.
Lubo3:
Lubo3 píše:Asi tri metre nad zemou, ked som sa chystal dokoncit obluk a pristat sla z nicoho nic do naklonu, a kym som stihol zareagovat, bola dole.
Tohle je pro alphu typické... Ztráta vztlaku a je dole a přesně se to stává nejlépe před přistáním v posledním oblouku a začátečníkovi. Úplně bych z toho radio nevynil. Možná absenci exp...
Tenhle pád jsem měl mnohokrát a jednou zabraný kamerou. Krásný oblouček před přistáním a najednou čumák trochu nahoru a pád po křídle... Čistý pád díky rukoum...
Odesláno z mého ALE-L21 a podpis odstraním
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
toty píše:Tohle je pro alphu typické... Ztráta vztlaku a je dole a přesně se to stává nejlépe před přistáním v posledním oblouku a začátečníkovi. Úplně bych z toho radio nevynil. Možná absenci exp...
Tenhle pád jsem měl mnohokrát a jednou zabraný kamerou. Krásný oblouček před přistáním a najednou čumák trochu nahoru a pád po křídle... Čistý pád díky rukoum...
Odesláno z mého ALE-L21 a podpis odstraním
Nerobim z toho tragediu, ved stalo sa, opravil som a lietam dalej. Pravdou je ze teraz dokazem aj v miernom vetre tocit pred pristatim s uchom kridla takmer az na zemi a nebojim sa padu po kridle.