OS Max 46 FX

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
marcomp

OS Max 46 FX

#1 Příspěvek od marcomp »

Neviete niekto ake je zakladne nastavenie pre tento motor? Prípadne nemate nejaky manual k nemu?
Diikes.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od pkotatko »

Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
marcomp

#3 Příspěvek od marcomp »

Diik, toto som potreboval...
Zdenlee

OS Max 46FX z druhé ruky

#4 Příspěvek od Zdenlee »

Koupil jsem Maxe přes inzerát jako svůj 1. žhavík.
I přes sliby jak je v pohodě, byl celý zatuhlý. Proběhlo kompletní vyčištění, složení a seřízení dle všech rad, co jsem na netu našel.
Při první zkoušce motor nečekaně chytl na první otočení. Po doladění jehel dle manuálu jde motor krásně do otáček. Problém je, že po 10sec. se motor samovolně zadusí i s ponechaným připojeným žhavením. Dvoudenním opětovným seřizováním jehel jsem nedosáhl lepších výsledků delšího chodu motoru pouze že z výfuku prská více či měně olej. Motor krásně chytne až po vychladnutí cca 10-15min. Jinak ani neblafne. Má někdo zkušenosti s tímto problémem.
Jirka 72
Kontaktovat uživatele:

Re: OS Max 46FX z druhé ruky

#5 Příspěvek od Jirka 72 »

Jak máš umístěnou nádrž? jestli ji máš moc vysoko,může se motor přeplavovat. Vývod z nádrže by měl být ve výši jehel karburátoru.Mrkni na to. J.
Vzlétnout můžeš,ale přistát musíš.
Míra 66

#6 Příspěvek od Míra 66 »

No,máš tlakování nádrže z výfuku?Mě to spíš připadá že jí máš nízko,oni tyto motory nemají moc velkou sací sílu.Mě dělal to samé,pak sem zjistil že mám prasklí výfuk.Nebo už to může být jen svíčka.
Zdenlee

#7 Příspěvek od Zdenlee »

Vývod z nádrže mám v ose jehel, bimbátko nasává palivo asi 2cm pod osou. Tlakování do nádrže mám zapojené pouze starou hadičkou, která je širšího průměru, možná netěsní jak by měla, vyměníme uvidíme. Svíčka žhaví krásně, jak když zapálím cigaretu. Nemá zádné označení takže netuším jaká je. Jak se zlepší počasí, tak vyskouším obě razené varianty. Popř. začnu řešit svíčku. Zatím díky. Z
Míra 66

#8 Příspěvek od Míra 66 »

No,svíčka žavit může když jí vyndáš,ale v motoru pod tlakem nebo si to jinak neumím vysvětlit jít nemusí,vlastní zkušenost. :evil: podle toho co píšeš s tou nádrží by to mělo běžet i bez tlakování.Vyčistil jsi ten motor a hlavně jehli pořádně,měl si je venku?Mě se na jehle po několika měsících nepoužívání udělala taková jako kapička ze stuhlého ricinu,nemohl sem motor samozřejmě vyladit,chcípal.A docela tam ten sajrajt držel,palivo to nerozpustilo.
Zdenlee

Re: OS Max 46 FX

#9 Příspěvek od Zdenlee »

Včera jsem zkontroloval důkladnost vyčištění jehel, při tom jsem zjistil, že jsem zanedbal důkladné vyčištění svíčky. Špendlíkem jsem zní vydoloval ještě docela dost zatvrdlého ricinu. Uvidíme, max. zkusím koupit novou svíčku a snad už to pojede. Díky za názory Z.
Zdenlee

Re: OS Max 46 FX

#10 Příspěvek od Zdenlee »

Nakonec jsem koupil novou svíčku, stou šlape jak hodinky :D
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“