Skutr 125 ccm - radu prosim

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Pajik_CZ

Skutr 125 ccm - radu prosim

#1 Příspěvek od Pajik_CZ »

dumám nad skůtrem 125ccm ( aby na to mohla i manzelka s RP "B" ) , a az na cenu se mi tuuuze libi Honda PCX 125...
jenze za mene nez polovicku mi bratranek ukazal mpKorado Raptor 125 4T, čína jak vyšitá, ale je s tím moc spokojený ( najel zatim cca 8000km ) a za 40k, které bych ušetřil budu rozhodně zenou pochválen... Nemáte s tím strojem někdo zkušenosti? Chce to na jízdu do práce (15 km tam a pak zase 15 zpet ) , z toho tak 40% okresky zbytek vesnice / mensi mesto.
Díky za názor
zase jen na zemi...
varok

Re: Skutr 125 ccm - radu prosim

#2 Příspěvek od varok »

Já jen takovou blbou připomínku. Jestli má vaše paní jen řidičák sk. B, tak skůtr musí být automat. Tak aby jste nezapomněli.
Pajik_CZ

#3 Příspěvek od Pajik_CZ »

jeste jsem nevidel skutr s manualem... :)

o tehle podmince vim, diky :)
zase jen na zemi...
Hanyk
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Hanyk »

Raději kup jetý značkový, než nový čínský. https://www.tipmoto.com/motorky/honda/3 ... -kufr.html
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm +Aurora9,Tandem x20
TominoLel

#5 Příspěvek od TominoLel »

Ahoj, zkus toto http://www.yuki.cz/nove-skutry. V rodině máme dva a spokojenost.
Graupner MC-20, Filip 600 V, EDGE 540 Great Planes, Z-37 Čmelák, Z-50
REX

#6 Příspěvek od REX »

Vím že by si chtěl raději recenzi na tu čínu, ale Hondu kterou zmiňuješ má jedna moje známá, kupovala novou a je s ní maximálně spokojená a navíc to i vypadá jako pořádná motorka a ne jen variace na motor s dvouma kolama :lol: někdy je lepší moc nešetřit! Ale to musí zvážit každý sám za sebe....
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
sabre

#7 Příspěvek od sabre »

Mirek
Curtiss
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Curtiss »

Rozhodně lepší Honda PCX, než to Korado. Má o 2kW vyšší výkon, takže i těch 90-100 km/h nebude problém, navíc má i větší kola, což se na našich silnicích dost hodí. Design není snad ani třeba zmiňovat a navíc je to Honda, takže spolehlivost a kvalita.
Jinak jaký koliv značkový ojetý udělá lepší službu, než čína, jak už někdo zmiňoval.
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#9 Příspěvek od rampa_mckvak »

Mám Hondu PCX verzi3. Jezdím do práce 13km tam, a 13 zpět. Je to tak akorát. Těch 15km by mělo být také v poho. Ideální cestovka je kolem 70km/h.
Z kopce jsem z toho dostal tachometrových 115, ale to už jsem myslel, že vyběhne motor někam do pole :D
Skůtrů je hodně. Značkové, neznačkové..... Většinou dostaneš rady, že do číny bys neměl chodit, ale jsou i vyjímky a cenově levnější jak pcx....
Podívej se sem http://www.skutrforum.cz/
Pokud máte doma více peněz, šel bych i do trojkolky, kde s řidíčákem B můžeš mit i větší obsah.
Skůtr má jednu nevýhodu, že na tebe fouká, pokud nemáš ideálně funkční čelní štít, Ráno kosa, tak se nabalíš a odpoledne vedro na kraťasy. No a údržba častější než s autem. Co je pro auto 60tis, tak pro ty prskolety je 20tis.
Co neubrzdíš neukecáš.
mhabr

#10 Příspěvek od mhabr »

Měli jsme v rodině dva číňany, yukina a keeway. Už bych to nechtěl asi ani zadarmo.
Subjektivně výkon horší, než papírově srovnatelne nečíny, hůř brzdí, kapotáž z levných plastů, po čase se vymačkají a třese se to jak čivava. A hlavně po cca 25000 budeš donucen vyměnit díly v hodnotě více než půlky ceny nového skůtru. Z těch nejdůležitějších jsem u obou měnil komplet variátor, regulátor dobíjení, pneumatiky, objímky žárovek s kabeláží, žárovky nepočítám (ale zvýšenou spotřebu žárovek vyřešila výměna regulátoru). Jeden karburátor, jednu hlavu motoru i s pístem (prostě praskla a ufukovala).A to ani nepočítám zašedlé nebo zažloutlé polykarbonátové kryty světel, oploupané paraboly světel, přepínač blinkrů, a u obou po dvou letech prakticky všechny hadice v motoru, protože popraskaly.
Uklepané držáky blatníků, praslý držák sedla, upadený boční stojan jsou jen drobnosti.
Ta Honda není vůbec drahá, dá se s ní pohodlně dojíždět do 20 km, nepohodlně do 30km a strochou sebezapření se dá jet i na 80 km "výlet".

Ale já osobně jako "pumpičkář" bych na 15km doporučil kolo ;)

Btw. Manželka taky jezdí do práce na skůtru - 7 km tam a 7 km zpátky
. Tři měsíce stará honda pcx125, červená.
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#11 Příspěvek od rampa_mckvak »

mhabr píše:Ta Honda není vůbec drahá, dá se s ní pohodlně dojíždět do 20 km, nepohodlně do 30km a strochou sebezapření se dá jet i na 80 km "výlet".

Ale já osobně jako "pumpičkář" bych na 15km doporučil kolo ;)

Před dvěma lety jsem dal na pcx 270km za den :mrgreen:
Co se týče kola. Jezdit do práce 15km na kole je pro drtivou většinu lidí nemožné. Vstávat o mnoho dříve. Převlíkat se furt jak idiot (dle zaměstnání, nebo práce), popřípadě při spocení sprcha a k tomu ještě utahanej. Jednou jsem dal 13km do rachoty. Ráno je to tedy pěknej hnus. Odpolko v pohodě. To si pak můžeš ještě někam vyrazit. Za mně do práce jedině autobus, vlak, nebo něco svého motorového. Na kole max. do 2.5km.
Co neubrzdíš neukecáš.
qeex

#12 Příspěvek od qeex »

Kolo je v klidu, do prace jezdim 22km tam a 22km zpet, po 2 tydnech si clovek zvykne a pak je "nesmrtelnej", a nemam to po rovine, nastesti jsem zralej na sprchu az kdyz jedu z prace.
Kazdopadne, az se prestrhuju, budu to mit do prace jeste dal a tak tady sbiram inspiraci pro nakup motoroveho priblizovadla v budoucnu :-)
rampa_mckvak

#13 Příspěvek od rampa_mckvak »

Přes léto skůtr, nebo motorka jde, Za sebe říkám, že pod 10°C je to taky opruz. Pokud nemáš kvalitně učinný štít, tak se musíš už dost oblékat ideálně do neprofouknutelného i nepromokavého, kdyby tě něco cestou chytlo. Koupí skůtru to začíná, nikoliv končí. Další investice do obleční, helmy, rukavice atd.
Ale stačí jezdit v tom, co doma vyhrabeš ze skříně. Ráno kosa a odpoledne vedro. Při své první ranní jízdě v kraťasech a tričku jsem hned pochopil, proč existují motory chlazené vzduchem :mrgreen: A pak se podle toho oblékni, když po příjezdu z práce to bereš ještě přes nákupy, aby ses nesmažil ve svetru s bundou :roll: Ale jde to dát pod sedačku... tedy v případě, že je tam dost místa :wink: A nebo si dokoupíš zadní kufr, pokud již nebyl v základu se skůtrem. Nebo rovnou nějakého maxi skůtra cesťáka.
Co neubrzdíš neukecáš.
Pajik_CZ

#14 Příspěvek od Pajik_CZ »

Výbavu na motorku mám ještě z velké - helma, rukavice... S nákupem moto bundy se počítá - odmítám jezdit nalehko (vlastní zkušenost je nepřenositelná), jediné co, tak na tom nechci jezdit v moto botách.
Kolo je pro mne nepříliš schůdná varianta - převlékání a následné sezení v kanceláři v kombinaci se špatnou dostupností sprchy, bez možnosti sušit propocené aniž bych obtěžoval ostatní.... Ne, nejde to.
BUS - ano, ale do budoucna se plánuju přestěhovat do místa, kde jezdí 2 autobusy. Jeden v létě a druhý v zimě. (přeháním, ale na rozumný dojezd do práce a zpět to není)

Proto přes sezónu skůtr a přes zimu prostě auto. Skůtr mě láká vidinou menších nákladů na dojíždění než větším rodinným autem (Opel Zafira 1,8 benzin)
rampa_mckvak píše:No a údržba častější než s autem. Co je pro auto 60tis, tak pro ty prskolety je 20tis

nevím, jestli to dobře chápu - že třeba olej měníš častěji než na autě?
zase jen na zemi...
Curtiss
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Curtiss »

Pajik_CZ píše:nevím, jestli to dobře chápu - že třeba olej měníš častěji než na autě?

Tak to určitě, ale zase náplň nebývá u skůtrů 4l, takže to zase není tak hrozný. Navíc je to právě o tom, zda je to značkový skůtr, či ne. Míval jsem Yamahu Majesty 125ccm a ta údržba se scvrkla na jednu výměnu regulátoru dobíjení a výměnu jedné žárovky, jinak jen benzín a jednou za 3000km olej. Fakt spolehlivý stroj. Projdi si fórum http://www.skutrforum.cz, tam najdeš dostatek informací.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“