kocour píše:V tom videu to bylo - 1 kg soli na galon (asi 4,5 litru) vody.
To je zbytečně moc . Já to osolil trochu víc než na špagety
Myslím, že cca polívková lžíce na 1/2 l vody bohatě stačí .
kocour píše:V tom videu to bylo - 1 kg soli na galon (asi 4,5 litru) vody.
kocour píše:Už to probíhá, bublinky utíkají, do kýblu (4,5l) jsem dal baterek několik. Pustil jsem se do toho, protože od kolegy jsem slyšel, že mu začaly hořet Lipolky několik let staré a nebyly ani nafouklé. Já jich mám nastřádané za léta taky dost.
ago-56 píše:Hoši!už se na to vykašlete.každý si poradí jak uzná za vhodné.
Kreyson píše:A co poradí páni z Prahy nám z venkova? Máme ty baterky poslat do modelářské prodejny dépédéčkem?
Potkan píše: Pokud se tohle nestane, je to jen slaná voda, takže je asi jedno kam to vylít
Kreyson píše:A co poradí páni z Prahy nám z venkova? Máme ty baterky poslat do modelářské prodejny dépédéčkem?
novfra píše:
Tak pouze slaná voda to není v žádném případě! Při vybíjení ve slané vodě probíhá elektrolýza.
Potkan píše:
Právě že ta reakce probíhá okamžitě zpětně. Už si to nevybavuji přesně, ale při výrobě chlóru z roztoku NaCl je potřeba polopropustná membrána, která zamezí zpětné reakci. Vzniká NaOH, H2 a Cl2, přičemž chlór hned zase reaguje s NaOH. Ovšem určitě ne stoprocentně, takže pravda, čistá solanka to už nebude. Ale, když se nad tím tak zamyslím, NaOH se často využívá k čištění odpadních rour, takže myslím, že tak ani tak by s tím neměl být problém