DJI Phantom 4

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
lieti

Re: DJI Phantom 4

#826 Příspěvek od lieti »

vojtek píše:Pozdrav od Petra (Gardenroute)

Viz nová DJI GO aplikace :
".....Dear Customers,

DJI will soon introduce a new application activation process for international customers. This new step, to take effect at the end of this week, ensures you will use the correct set of geospatial information and flight functions for your aircraft, as determined by your geographical location and user profile. All existing flight safety limitations, such as geofencing boundaries and altitude limits, remain the same.

Even if you have registered when activating your aircraft upon purchase, you will have to log in once when you update the new version of DJI GO or GO 4 App. If you have forgotten your password since your initial login, you can reset it using a function within the DJI GO and DJI GO 4 apps.

You will need a data connection to the Internet for your smartphone or tablet when you log in, in order to verify the account information and activate the updated software or firmware. If this activation process is not performed, the aircraft will not have access to the correct geospatial information and flight functions for that region, and its operations will be restricted if you update the upcoming firmware: Live camera streaming will be disabled, and flight will be limited to a 50-meter (164-foot) radius up to 30 meters (98 feet) high.

The feature applies to all aircraft (except standalone A3 and N3) that have been upgraded to the latest firmware or when using future versions of the DJI GO and GO 4 apps.

DJI encourages pilots to always follow applicable laws and regulations in the countries where they operate, and provides information about these regulations on its FlySafe website at..."

Zdravím.
Najbližšie dni plánujem kúpiť DJI 4 Pro pre fotogrametrické mapovanie archeologickej lokality v južnom Iraku (Po predchádzajúcej dohode s Irackými úradmi a mimo zóny s letovými reštrikciami).
Mám viacero otázok, keďže v tomto som začiatočník:
AD1) Ten citovaný text mám chápať tak, že každý let bude vyžadovať internet na povinné prihlásenie sa do aplikácie??? (v Irackej púšti takmer nemožné).
AD2) Ktorý softvér sa Vám najviac osvedčil na plánovanie letu? (Lokalita má cez 20km^2, na jej zmapovanie mám 2 mesiace, moja predstava je že naklikám polygón, nastavím požadovanú GSD a nechám si robiť dron čo potrebuje)
AD3) Ktorý android tablet zohnatelný na trhu by ste odporučili, aj vzhľadom na mizernú čitateľnosť na slnku (nerobím si ilúzie)? Android z dôvodu, že by mal byť využívaný aj na inú časť archeologickej dokumentácie, preto nie odporúčané apple riešenia. Rozmýšlan nad Huawei media pad M3. Má s tým niekto praktické skúsenosti?

Vďaka
Colin1000
Kontaktovat uživatele:

#827 Příspěvek od Colin1000 »

Mám H.m.p. M3 druhý měsíc a zatím mne nezklamal. Rychlý, se stinitkem čitelný. Zatím mi apka ještě nepadla a co používám za fce vždy funkční. Tablet mám jen na lítání, žádný jiný SW.

Odesláno z mého HTC One_M8 a podpis odstraním
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#828 Příspěvek od MarkAurel »

Vela ludi chváli Samsung tablety v podstate by som moc do inej znacky asi ani nešiel a hlavne nie lenovo a prestigio. Na mapovanie pre android je dobra Litchi no stoji okolo 25eur ale najdes ju samozrejme aj zadara :) a ak sa ti bude pozdavat kludne kup.
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
lieti

#829 Příspěvek od lieti »

Colin1000 píše:Mám H.m.p. M3 druhý měsíc a zatím mne nezklamal. Rychlý, se stinitkem čitelný.

Hmm vďaka za info. Vieš prosím ťa hodiť link aj na to tienidlo pre M3, prípadne ak používaš, tak nejakú dobrú matnú fóliu?

Ináč pouvažujem aj nad samsungom, asi by som išiel po jase displeja, ale k tomu dostať hodnoverné info....

A teda čo tie nové pravidlá, fakt sa to dá chápať tak, že na lietanie potrebujem mať internet?
Colin1000
Kontaktovat uživatele:

#830 Příspěvek od Colin1000 »

Fólii nepoužívám a stinitko je z výroby samodomo. Stačí karton a dobrá izolepa. Jas M3 jsem někde vyčetl 400nits. Samotný let je bez internetu. Na M3 mám režim letadlo.

Odesláno z mého HTC One_M8 a podpis odstraním
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
Ferip

#831 Příspěvek od Ferip »

Ja aj kamarat pouzivame tiez Huawei M3 a maximalna spokojnost..pred tym som mal nvidiu shield K1 a pocas letu padla aplikacia dji go aj styri krat.
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#832 Příspěvek od MarkAurel »

1. Neviete ako je to s polietanim v chorvatsku, samozrejme par peknych zaberov a hned zbalit, zbytocne neprovokovat.

2. Menil som fon, note5 za s8+ kompatibilitu som este nestihol testnut a som zvedavy kedy zabudnem zobrat na polietanie usb-c kabel a tym padom som dolietal, musim si dat niekde poznamku.
Alesonky

#833 Příspěvek od Alesonky »

V Chorvatsku jsem neletal, snad v budoucnu pokud to nezakazou...
Ale ted jsem letal ve Vysokych Tatrach u Tatranske Lomnice, chtelo to po mne aktualizaci, ktera probehla uplne v pohode, jak koptery tak ovladace, myslim, ze to ale byla nahoda, nemelo to nic spolecneho s premistenim do jineho statu.
Kazdopadne jsem cekal, ze treba potkam nejaky dalsi nadsence s kopterou, nebo nejaky prudici lidi a ono nic, nikde nikdo, nikdo mne nenapominal nikdo se nerozciloval. Letal jsem s odstupem od lidi a budov, natacel jsem mestecko i lanovky, stity atd. Je pravda, ze jsou to zabery z vetsi vysky okolo 150-200m coz uz nikoho dole nerusi.
Jeste jsem se chtel zeptat nevite jestli existuje nejaka jednodussi moznost offline map bud djiGo nebo Litchi? Vim, ze nekdo daval navod, ale ten byl desne slozity a s pomoci root...diky
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#834 Příspěvek od MarkAurel »

V chorvatsku podla googlu maju podobne povinnosti ako na SK ale polietal som si v pohode a aj ad morom.

Pokial mas samsung daval som sem uz raz navod ako v dji go pouzivat namiesto Here map lepsie Google mapy a teda aj moznost predstiahnutia a pouzitia offline, root netreba staci appka BK disabler
Alesonky

#835 Příspěvek od Alesonky »

Trosku bych se nad morem bal :-D ostatne jako nad kazdou vodni plochou, ale pokud by to melo spadnout, tak je to stejne v haji...

Diky, bohuzel v tomto pripade pouzivam IPad Air, takze mam asi smulu. Nechapu ale proc dji nebo Litchi tuto jednoduchou funkci neintegruji, proste si stahnu offline mapy a je to, takova blbost, pritom google to ve svych mapach ma a samozrejme i treba mapy.cz je mozne stahnout pro offline uziti a je to i pak rychlejsi vsechno a nemuselo by to tolik zatezovat system jako pri nacitani online.

MarkAurel píše:V chorvatsku podla googlu maju podobne povinnosti ako na SK ale polietal som si v pohode a aj ad morom.

Pokial mas samsung daval som sem uz raz navod ako v dji go pouzivat namiesto Here map lepsie Google mapy a teda aj moznost predstiahnutia a pouzitia offline, root netreba staci appka BK disabler
jakub-maly

#836 Příspěvek od jakub-maly »

Dobrý den, mám problém z
odpojováním kamery i gimbalu při nahrávání.
Dojde k odpojení cca na 2s, poté se opět připojí,
při tom dojde i k přerušení nahrávání,
dělá to zejména při nahrávání 2.7K a vyšší.
První co jsem zkoušel je vyměnit kartu, nepomohlo.
Pohyb koptéry nemá vliv, dělá to i
když ji mám doma na stole a pouze při nahrávání jinak ne.
Video to vždy uloží z datumem 31.12.2013 23:00
Začalo to z ničeho nic, žádný pád, či tvrdé přistání.
Má někdo zkušenost z podobnou závadou? Nebo nápad co by to mohl způsobovat?
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#837 Příspěvek od MarkAurel »

Stava sa to aj pri mensich rozliseniach? Je karta dostatocne rychla a sformatovana priamo v koptere? Skusil si znovu sparovat kopteru z ovladacom pripadne prehrat fw najprv v ovladaci nasledne v koptere.
jakub-maly

#838 Příspěvek od jakub-maly »

MarkAurel píše:Stava sa to aj pri mensich rozliseniach? Je karta dostatocne rychla a sformatovana priamo v koptere? Skusil si znovu sparovat kopteru z ovladacom pripadne prehrat fw najprv v ovladaci nasledne v koptere.

Zkousel jsem full HD a tam se to nestava, karta je v poradku a nekolikrat formatovana, pouzivam ji uz pul roku.
Prehrat fw nevim kde, vzdy mi to upozornilo na novou verzi, kde se to da preinstalovat.
diky
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#839 Příspěvek od MarkAurel »

No zrejme to potom chce kvalitnejsiu-rychlejsiu kartu pre 4K. Samotna ppka dji go ta upozorni na novu verziu fw mozes aktualizovat priamo cez appku ale pomocou programu dji assistent cez pocitac.
jakub-maly

#840 Příspěvek od jakub-maly »

MarkAurel píše:No zrejme to potom chce kvalitnejsiu-rychlejsiu kartu pre 4K. Samotna ppka dji go ta upozorni na novu verziu fw mozes aktualizovat priamo cez appku ale pomocou programu dji assistent cez pocitac.

kartu mam tuto https://www.google.cz/search?q=samsung+ ... vTzrSJ9qqM:

A jak se prosim da udelat re-upgrade vysilace?
Phantoma prehraju pres DJi assistance 2, ale vysílačku nevím jak...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“