Lysonr píše:To Plha: Satelity byly OK, GPS stále zelené, jel jsem zatím bez Gimbalu a kamery. Nejdřív se s tím učím.
Nicméně již vyřešeno: celý stroj jsem rozebral, dostal jsem se až k modulu kompasu a ten jsem vytáhl, narovnal drátky, vyzkoušel jsem kontakty, odpojil jsem konektor, zkontroloval jsem ho, vše v pořádku, tak jsem znovu připojil konektor, vyzkoušel jsem zda pořádně drží. Následně jsem vše složil a hle... kalibrace kompasu proběhla v pořádku ,vzlítnu a vše funguje jak má.
To Plha: Jinak moc se mi líbí ta úprava, co jsi na tomto stroji provedl. Máš nějaké další fotky a třeba i výrobní postup zachycený? Docela o tom uvažuji, protože ten hluk je neskutečný a prodloužení doby letu je také fajn.
---
Ta moje předělávka Xira spočívá vyrobit dvě platle z karbonových desek 1,5mm podle fota zeshora, klemy pro trubky 12mm jsou z HK. Spodní platle má výběr podle modulu. Konektorové destičky jsou zapíchlé do desky modulu a jištěné proti vypadnutí. Sendvičová konstrukce dodává rámu tuhost. Nohy "rozkročmo" typu T z 12mm a 10mm karb. trubek. Pracné bylo vyrobit T kusy a horní úchyt nohy do rámu ze silonu. Mezi T kusy je propojka z 4mm karb. trubky. Světla jsem dal do mezer mezi deskami, svítí dopředu a dozadu, takže při letu ve výšce nejsou dobře vidět, není to až tak důležité. Plast. držáky motorů rovněž z HK. Vyzkoušel jsem i třílisté karb. vrtule 9", ty ale zatěžovaly motory.