Napsal jsem do vpmodel.cz, a Django objednal. Na výběr je "klasická" a "D-box" verze, a ocasní plochy buď motýl, nebo klasické o 180° otočené T. Barvy jádra jsou bílá a světle modrá. Vybral jsem si klasickou "skleněnou" verzi s motýlem a bílým jádrem. K letadlu jsem si přiobjednal obaly.
Teď k vybavení.
Ariane mi doporučil serva turnigy d56mg, takže jsem je hned radostně a za levno objednal, což byla chyba. Má to teplotní drift jakprase a v podstatě každý den na letišti ladím subtrimy. Na takový věci nejsem zvyklý... doporučuju si připlatit za nějaké kvalitnější (dymond, KST, MKS, ...). Pokud vám nevadí to prostě doladit, je to jinak dostatečný servo za pár dolarů.
Další přehmat byly konektory. Na propojení regulátoru s baterií jsem použil XT30, to se zdá být v pohodě. Na propojení křídel s trupem jsem koupil od Pelikána Multiplex 6tipin, a ony vypadají úplně stejně jako ty co už jsem doma měl z hobbykingu! Takže buď na hobbykingu taky prodávají originál Multiplex, nebo...
No a poslední - náčelník mi poradil 30mm kužel, ve skutečnosti je ale potřeba 32mm
Zbytek výbavy se povedl - motor Hacker A20-20L
Baterky TopFuel 3s900mAh také od Hackera, regulátor Yep 30A, přijímač Jeti Duplex Rex 7 a MVario 2 - použití varia je v kategoriích jako RCEN povoleno, ve RCEV zase potřebujete vario v režimu "bonzáka" jak vysoko jste vystoupali, a pro rekreační lítání se prostě hodí, můžete třeba podle varia vypnout v 70m a kdo naklouže víc. Listy vrtule jsem vybral Aeronaut CAM-C 10 x 6, koupil jsem jí spolu s kuželem u Hořejšího.
Další příspěvky budu přidávat postupně, podle času.