Multiplex Blizzard - Hotliner z Elaporu

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od arda1 »

Tak je asi rozhodnuto co bude můj příští elektrolet-perfektní-MPX se povedlo. :wink:
ICQ 638556901
m2
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od m2 »

Nevyznám sa v týchto lietadlách z kozmických materiálov a som dosť prekvapený toľkým chválospevom - vie mi niekto povedať, aký je rozdiel medzi týmto Elapor-letom a trebárs Alkou 13 od Reicharda? Pozeral som na video - rýchlosť podobná, Alka je o poznanie obratnejšia (menšie polomery, asi dva razy rýchlejšia rotácia) a keby som tam vrazil väčší motor (stále mám do 37g/dm2 slušnú rezervu) tak ten MPX nemá šancu. Cena porovnateľná (ak dobre chápem, že tých 77 GBP je len skelet).

Čo je na tom také prevratné? (okrem toho, že keď som na mojehobby nazval Alku "hotlinerom", niektorí sa skoro počúrali od smiechu a užil som si za priehrštie uštipačných poznámok, zatiaľ čo u MPX to pomenovanie s prehľadom akceptujú...)

?
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Abu
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Abu »

Kdyz si na to omylem sednes, tak se to pak samo narovna, zatimco Alka by sla do dilny (nebo do popelnice)..... :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
strigy

#19 Příspěvek od strigy »

modely od MPX jsou hezký, dobře letí(pomalu aji rychle), jsou kvalitně a precizne vyrobený , jsou lehce opravitelný a nejsou tak křehký. a modely od reicharda nejsou moc vychvalovány a jsou prej křivý.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Abu »

Kdybych chtel bejt demagog, tak napisu :
"Modely" od Multiplexu jsou hracky z penovy izolacni hmoty, zatimco modely od Reicharda jsou vyrobeny poctivou klasickou technologii z uslechtilych materialu (kompozit, drevo, atd...) :D
(ikdyz sam vim ze to neni tak uplne pravda)
strigy

#21 Příspěvek od strigy »

když to tak vezmu tak všechny modely jsou hračky pro dospělí
Abu
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Abu »

Potom nema cenu resit jestli jsou prej krivy nebo ne :D
strigy

#23 Příspěvek od strigy »

no jo , jde o to co komu vyhovuje. mě vyhovujou epp epo atd.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Abu »

Ja akceptuji EPP ero tam, kde to ma smysl (uplny zacatecnik, svahovy kombat nebo kombat se stuhama, popr elektroakrobat pro takvyho nesiku jako ja, co s tim kazdou chvili prasti)...
Ale vetrone, at uz hotlinera, svahovku nebo termicky plazidlo, to mam radsi z tvarove stalejsich materialu (on uz treba depron potazenej papirem a parkrat nalakovnej je neco dost jinyho nez EPP guma).
PiNa
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od PiNa »

On ELAPOR není úplně EPP - oproti EPP mi prijde mnohem pevnejsi. A Tome ještě doplním, že když jsem chtěl něco na blbnutí při nabíjení baterek, tak po pročtení netu vyhral FunJet :-) a ukazuje se, ze to byla SUPER volba.
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
arda1
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od arda1 »

To Abu-dovolím si nesouhlasit -taky jsem si myslel něco o houbě -ale jen do doby než jsem viděl na vlastní oči EG ve vleku za trenérem a pak v kluzu-paráda. Ono je těžký posoudit co je "ušlechtilý "jak píšeš materiál a co nějaká náhražka z houby.Když se začaly dělat polystyrénový křídla a trupy z laminátu-tak skalní modeláři stavějící výhradněz tehdy"ušlechtilých" materiálů (tedy balza,překližka a modelspan) taky nepovažovali tyhle paskvily za letadla ale jakési hybridy a náhražky . No a kde je dneska pevnostně kompozit a kde balzový éro je snad jasný -
ICQ 638556901
Abu
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Abu »

Ale jo, ja to akceptuju, nejaky era od MPX znam, par jsem jich i mel na packach a vim ze litaj dobre. Elapor je podle me chemicky to samy jako EPP, akorat je jinak zpracovanej, asi je to peneny do formy, proto je na povrchu tvrdsi a temer hladka vrstva, ne jako EPP rezany dratem.

Jen se mi nelibi kategoricke zavery typu "EPP era jsou nejlepsi, zatimco od ty Reicharda jsou naprd..." navic od nekoho kdo zrejme nic od Reicharda nemel. FunJet, Acromaster, EG, ES, vsechno pokud vim lita dobre, ten novej "hot" bude urcite taky vpohode. Ale za svoji Optimu ho rozhodne nevymenim !!!

Ardo, s uslechtiym materialmem mas bohuzel pravdu, jdu roslapat svych 10 depronaku a eppaku :D Nastesti mi zbydou jeste dva vetrone :wink:
strigy

#28 Příspěvek od strigy »

Abu píše:
Jen se mi nelibi kategoricke zavery typu "EPP era jsou nejlepsi, zatimco od ty Reicharda jsou naprd..."

to bude asi narážka na mě. já jsem to nemyslel jako že jsou blby ale slyšel jsem už že mají křivej trup(asi vyjímky) a prej neumí lítat moc pomalu, ale já sem nikdy nevidel ani neřídil reichardovky tak nevím. jen říkám co jsem slyšel(vydel na forech)
Abu
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Abu »

Abych nevypadal jako Reicharduv advokat, tak napisu svuj nazor na tyhle era (jedno jsem lital skoro 2 roky a dalsich par maj znami) - je to nizsi stredni trida, delana seriove, se vsim co z toho vyplyva. Co se tyce zpracovani, tak me hned ted zhlavy napadnou minimalne 3-4 jini domaci vyrobci ve podobne cenove tride, kteri delaj kvalitnejsi modely. Ale primo to srovnavat s MPX modelama podle me nejde, je to proste trochu jina kategorie.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od arda1 »

Počkej-ale Reichard dělá taky modely z EPP ne? Jinak Reichard dělá nějakýho "čistokrevnýho" hot linera?
ICQ 638556901
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“