Dokáže jednooký létat s modelem

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
HonzaS

Re: Dokáže jednooký létat s modelem

#31 Příspěvek od HonzaS »

Amper píše:- pristani a start trochu problem je - parkrat se me povedlo sednout pred drahu kdyz jsem si myslel ze jsem nad ni. Chce na to pamatovat a proste litat s rezervou - myslim si ze jsem nad drahou tak tomu dam jeste par metru a sedam pak. Neni to ze by jsi byl mimo o deset metru. Navic se to da naucit a pokud nebudes stridat velikosti letadel jako ja tak neni problem.

... nejsem si jistý že je to tupozrakostí :oops: :lol: To se stává i nám co máme zrak v pořádku. V hale se i na pár metrů s krokem letícím strojem můžeš trefit do nosníku, o kterým jsi přesvědčený, že je o 3m před letadlem. Ptal jsem se Rakušana Martina B. jak to vidí, protože on to vylízal fakt na centimetry. Neskutečnej profík. Prej neměl tušení a taky viděl kulový, tak doufal :lol:
Přílohy
P1100610.JPG
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Mad_Box »

Dá se létat v pohodě, je to o cviku a zejména to bude o tom zda to máš od dětství (naučíš se to vnímat jinak) nebo zda je to skokové.
Také mám silnou tupozrakost a nedělá mi to nějaký velký problém
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Vik_

#33 Příspěvek od Vik_ »

Dokáže, ale jak bylo zmíněno problém primárně s přesným odhadem vzdálenost.
Což trochu komplikuje přistání.

Vím to na vlastní oči :) Na jedno oko jsem tupozraký.
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Mad_Box »

Na druhou stranu znám i spoustu lidí, kteří na obě oči vidí dokonale a na dráhu se stejně netrefí.....
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Jirka JR
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Jirka JR »

Létám. Jen na pravé oko. Na přistání si najdeš pomůcky. Já třeba mířím na sebe, jsem blízko dráhy. Máme to samozřejmě komplikovanější, ale létáme :)
HonzaS

#36 Příspěvek od HonzaS »

Mad_Box píše:Na druhou stranu znám i spoustu lidí, kteří na obě oči vidí dokonale a na dráhu se stejně netrefí.....

Prave :lol:
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
bitovod

#37 Příspěvek od bitovod »

Taky mám od dětství silně minoritní jedno oko (funguje, jen ho mozek nějak odmítá používat) a jde to - ale je fakt, že sedám za dráhu docela často. Řeším to nalétnutím proti sobě - a v nejhorším si uskočím nebo se trefím do nohy :) No a kdo létá FPV, je zvyklý - mj. právě kvůli téhle "vadě" mi nevyhovují klasické videobrýle, takže lítám s krabicí s 5" displejem a pohoda.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“