Vrtule rozsekala signál.

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
OK2BUH

Vrtule rozsekala signál.

#1 Příspěvek od OK2BUH »

Příhoda spíš pro zasmání. Všiml jsem si na monitoru FPV, že při běhu motoru mám v obraze pruhy. Velmi slabě ale rozčilovalo mě, že mi leze do obrazu rušení. Tak jsem napřed vymýšlel filtry potom i jinak tahal zemní spoje, nic nepomáhalo. Na osciloskopu připojeném na vstup VTX byl čistý videosignál ani náznak rušení. Když jsem do toho místa připojil přímo monitor tak to bylo taky čisté. Až potom mě to napadlo. Když jsem chodil kolem letadla s přijímačem videa tak se pruhy objevily nejvíc když byla vrtule v cestě signálu. :) Mrcha jedna uhlíková!
mravecm1

Re: Vrtule rozsekala signál.

#2 Příspěvek od mravecm1 »

Neuveritelne 8O ... To sa mi nechce verit, ze by toto bolo mozne, obzvlast na tak kratku vzdialenost.
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
OK2BUH

Re: Vrtule rozsekala signál.

#3 Příspěvek od OK2BUH »

Jistě, že je to možné. Vědí o tom své televizní diváci bydlící v blízkosti větrných elektráren. Pohybující se "duši" v rytmu otáčení vrtule. To bylo v dobách analogové TV, digitál duchy nezná ten jenom kostičkuje. Ještě doplňuji, že mám video na 1,28 GHz. Ono to vychází i kmitočtově. Když má vrtule 6000 ot/min tak je to 100 ot/sec, má dva listy takže vyrábí kmitočet 200 Hz. No a to udělá na 50 Hz obraze 4 vodorovné pruhy. Vrtuli mám vzadu a anténa je kousek před ní. Když letím od sebe tak to tam je vidět, zpátky už je to dobré. Ničemu to nevadí jenom si lidi myslí, že neumím odrušit motor. :)
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“