Jakou konstrukci dmýchadla zvolit- výroba EDF
Re: Jakou konstrukci dmýchadla zvolit- výroba EDF
Jen takový blbý dotaz. To chcete použít elektromotorek co máte na fotkách? 
přečtěte si předchozí stránky
, je to soutěž 
Četl jsem celé vlákno. No už raději mlčím.
Tak dnes probehla soutěž. Vyhrali jsme na plné čáře s tahem 15,3 g. Na druhém místě byla turbina s 12,5g. Díky vám všem za užitečné rady. Převážně bych chtěl poděkovat dudajovi za velkou pomoc. Bez něj a ani vás ostatních by jsme to s kamarádem vyhrát nemohli.
Tah turbiny ohromil i samotné pořadatele, kteří předpokládali maximální tah turbiny na 15g.
Ještě jednou díky. Můžete se alespoň podívat na fotky ze soutěže.
Ad. Turbina, nakonec dostala balsovy kužel, 15progresivnich lopatek na rotor a 4 balzove na stator. Balzovy vstupní kroužek a laminatovy ogival za motor.
Tah turbiny ohromil i samotné pořadatele, kteří předpokládali maximální tah turbiny na 15g.
Ještě jednou díky. Můžete se alespoň podívat na fotky ze soutěže.
Ad. Turbina, nakonec dostala balsovy kužel, 15progresivnich lopatek na rotor a 4 balzove na stator. Balzovy vstupní kroužek a laminatovy ogival za motor.
paplik ned 19. bře, 2017 20:09 píše:... motorek nám byl dán pořadateli soutěže ...
..turbína by měla mít tah v řádech desítek newtonů. ...
paplik píše:...
...
Ať si pořadatelé pořádně zopakují fyzikální jednotky a jejich vztah
Nebo jsi sem to zadání napsal blbě?
jyrry.webnode.cz
tož gratuluji
.
Pro jirryho ...Tah byl 0,01535N snad to bude lepší
, ale všichni víme co jsem myslel těmi 15g. a vypadá to líp 
Jyrry neřešil jednotky , ale zadání ......... tah v řádu desítek newtonů . Měli napsat setinek nebo tisícinek 
paplik píše:Pro jirryho ...Tah byl 0,01535N snad to bude lepší, ale všichni víme co jsem myslel těmi 15g. a vypadá to líp
a) jsem jyrry
b) 15g nevypadá líp, jen si to laik možná líp představí (taky někdy pro názornost udávám tlak v pytlíkách cukru na nehet malíčku)
c) mátl jsi nás tím zadáním, těmi "desítkami Newtonů"; po tvém "pytlíky cukru", aby to vypadalo líp
jyrry.webnode.cz