vlastní sestava- vrtule vynechávaj

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zpráva
Autor
mraky

vlastní sestava- vrtule vynechávaj

#1 Příspěvek od mraky »

Ahoj,
jsem začínajicí kvadrař, sestavil jsem si vlastní kvadru, jako regulátor je tam 4-regulátor Qbrain,4x25A,
http://www.rc-levneji.cz/turnigy-4/system-ctyr-stridavych-regulatoru-q-brain-4-x-25a-brushless-quadcopter-esc-2-4s-3a-sbec/
a jako řídící jednotka, je tam kk2
http://www.rc-levneji.cz/akce-dne/ridici-deska-pro-coptery-hobbyking-kk2-1-verze-hc--no--prog/
regulátor se mi podařilo nastavit, trochu jsem taky nastavil i tu desku, podle návodu ale stává se mi že motory náhodile vynechávaj, při vyšších otáčkách nevím ještě sem s tím kvůli tomu nevzlítnul, nemá někdo taky du desku nemo neměl někdo podobný problém?
posílám video, kde jsem to zkoušel doma, abych to názorněji ukázal:
https://www.youtube.com/watch?v=Qi8PdiViXLI&feature=youtu.be
dudaj

Re: vlastní sestava- vrtule vynechávaj

#2 Příspěvek od dudaj »

taky se mi to nelíbilo, ale musíš do vzduchu. To mě se to chovalo na zemi daleko hůř.
macil

#3 Příspěvek od macil »

Niečo nebude celkom v poriadku. Regulátory máš skalibrované? Pri skúškach si mal zapnutý selflevel? Kalibroval si akcelerometre?
mraky

#4 Příspěvek od mraky »

veškerou kalibraci jsem provedl a self level jsem vlastně měl vypnutý, tak to zkusím ještě s ním, ale myslí mže mocnepomůže, do vzduch půjdu, jak bude čas a počasí...
JosefSvejk

#5 Příspěvek od JosefSvejk »

Řídící jednotka potřebuje nějakou zpětnou vazbu. Vyzkoušej to v ruce, jak reagují motory na naklánění. Na zemi s malým plynem nic nezjistíš.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
macil

#6 Příspěvek od macil »

mraky píše:veškerou kalibraci jsem provedl a self level jsem vlastně měl vypnutý, tak to zkusím ještě s ním, ale myslí mže mocnepomůže, do vzduch půjdu, jak bude čas a počasí...

Nepomôže. Pýtal som sa preto, že aj pri zle skalibrovaných acc a zapnutom SL sa to takto môže správať.
dudaj

#7 Příspěvek od dudaj »

macil píše:Niečo nebude celkom v poriadku. Regulátory máš skalibrované? Pri skúškach si mal zapnutý selflevel? Kalibroval si akcelerometre?

Mám vše v pořádku a lítá v pohodě . Dělá mi to samý - mám jednotku racing F3 .
Prostě dokud není odezva na řízení jednotka nemá co řídit.
jak píše JosefSvejk - vzít do ruky a zkusit reakce motorů při náklonech .
Ani v ruce se to nechová ideálně .
Hlavně aby byly v pořádku směry jak jednotky vůči motorům , tak ovladače na soupravě k řidicí jednotce.
To se v ruce pozná.

Edit - pro Radovana
Teď jsem koukal na to druhé video na trávě - odkontroluj ty směry řízení, protože ten start je špatně .
Je tam opravdu nějaká chyba.
pavel1tu

#8 Příspěvek od pavel1tu »

přivaž to k cihle a přidej plyn, také mi to někdy dělá, ale přidám plyn a je to v pohodě

Udělal jsem i test při kterým kámoš kňučel strachy, vzal jsem to do ruky, dal plyn na 50% a nakláněl to, jestli řídící jednotka vyrovnává (bacha na ruce), pak jsem se už nebál a v obýváku vzlétl ....
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)
dudaj

#9 Příspěvek od dudaj »

pavel1tu píše:přivaž to k cihle a přidej plyn, také mi to někdy dělá, ale přidám plyn a je to v pohodě

Udělal jsem i test při kterým kámoš kňučel strachy, vzal jsem to do ruky, dal plyn na 50% a nakláněl to, jestli řídící jednotka vyrovnává (bacha na ruce), pak jsem se už nebál a v obýváku vzlétl ....

Nečteš předchozí příspěvky :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=M_ETf2srUfE[/youtube]
macil

#10 Příspěvek od macil »

S tým súhlasím, že ak nie je odozva riadiaca doska sa ju snaží dosiahnuť nerovnomerným ťahom motorov, ale jemu sa jeden motor ani neroztočí. Niečo je zle zapojené, alebo nastavené. Ony ani tie Q-brainy nie sú žiadny zázrak. Odporúčal by som nakalibrovať ich každý zvlášť, priamo cez prijímač, nie cez KK dosku.
mraky: Ešte mi napadlo, vysielač máš správne vytrimovaný? V menu dosky si nalistuj receiver test, na všetkých kanáloch, okrem plynu a AUX prepínača, by mali byť nuly.
mraky

#11 Příspěvek od mraky »

dudaj píše:
Mám vše v pořádku a lítá v pohodě . Dělá mi to samý - mám jednotku racing F3 .
Prostě dokud není odezva na řízení jednotka nemá co řídit.
jak píše JosefSvejk - vzít do ruky a zkusit reakce motorů při náklonech .
Ani v ruce se to nechová ideálně .
Hlavně aby byly v pořádku směry jak jednotky vůči motorům , tak ovladače na soupravě k řidicí jednotce.
To se v ruce pozná.

Edit - pro Radovana
Teď jsem koukal na to druhé video na trávě - odkontroluj ty směry řízení, protože ten start je špatně .
Je tam opravdu nějaká chyba.

je to možný, poté co jsem udělal to video, zjistil jsem že to mám nějak divně zapojené, a zapojil to jinak, no snad je to ted v pořádku.. s tou cihlou to bych to taky moh zkusit, pookud v nejbližší době nebude pěkně..
JosefSvejk

#12 Příspěvek od JosefSvejk »

Vykašli se na cihlu, vezmi to do ruky. Tak nejlíp a nejrychleji poznáš reakce a přitom se ti to nemůže převrátit a polámat vrtule. Chytni to oběma rukama, zvedni nad hlavu a pomocník ať ti přidává plyn a zkouší manévry.
mraky

#13 Příspěvek od mraky »

Tak jsem to byl právě zkusit na malém hříšti na sídlišti a vzlítlo to, nechtěl sem s tím nic moc dělat, navíc jsem měl nervy(adrenalin),takže asi dobrý, letělo to jen asi metr nad zemí a pak ulítla vrtule a kvadra se otočila na záda a spadla na zem. Asi jsem ji blbě utáhnul, jsou to vy self-locking, motory maj cv a ccv závity. Takže jelikož ulítla vrtule, tak se stalo to že se motor přestal točit a jak se vrtule stále točila, tak se vlastně odšroubovala. dost špatný systém na vzlítání a přístávání...
dudaj

#14 Příspěvek od dudaj »

pokud utáhneš vrtuli pořádně samojistící matkou, nemůže se povolit, ať je závit proti směru točení, nebo obráceně .
A zastavení motoru to nepovolí ani náhodou :D .
Každopádně , pokud to letělo, alespoň víš, že je to správně zapojený a funkční elektronika. Takže teď už jenom dotahovat vrtule :) .
JosefSvejk

#15 Příspěvek od JosefSvejk »

Matka nemusí být ani samojistící. Zkrátka to bylo jen málo dotažené. Mám na 450 koptéře klasické unašeče s pravými závity, obyčejné matice a ještě se mi nikdy vrtule nepovolily.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“