DJI Mavic

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Amper

Re: DJI Mavic

#751 Příspěvek od Amper »

No a ja si to muzu vytisknout za 20kc ceny materialu (mozna mene, zalezi na verzi) a mam to k disposici za hodku :-)

A ano, musim mit 3D tiskarnu (nebo kamose v praci ktery to vytiskne)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
IvanGS

#752 Příspěvek od IvanGS »

Snažím se nějak odůvodnit výměnu P2V+ za Mavic. Hlavní důvod je velikost a skladnost, která by mi umožnila vozit koptéru na motorce. Ale vlastně kamkoliv, už se stalo, že jsem nechal Phantoma doma, protože se mi s ním nechtělo tahat a točil jen s GoPro. Hodně cestujeme, dovolené a vlastně téměř všechny víkendy trávíme turistikou na motorkách nebo obytnou dodávkou, ve které není místa nazbyt. Dalšími důvody jsou senzory, parametrově lepší kamera, výdrž ve vzduchu, dosah, některé letové funkce, manipulace s kamerou (nebaví mne sundávat krytky:-)), zranitelnost gimbalu atd.. Už jsem se sice naučil žít s omezeními Phantoma, ale ano, jsou to přednosti a někdy bych je určitě přivítal a ocenil.

Nevýhody jsou ale také - v první řadě finanční, bude to něco stát a ne málo, chtěl bych pouzdro, náhradní baterky atd. Ty peníze nemám, resp. bych o ně musel "okrást" jiné koníčky. Také se mi z prvních informací a videí zdálo, že kvalita videa není jako u P2V+, popř. novějších Phantomů. Obvykle točím kombinaci GoPro a koptéra a nerad bych, aby byly v sestřihu příliš patrné 2 různé kvality, pak je ta horší vnímána o to hůř. Ale když tak koukám na vaše videa, přijde mi to OK. Poslední věc je, že netuším s jakými mobilními telefony je Mavic kompatibilní. Mám 3 roky starý LG G2, s Phantomem funguje velmi dobře, i jinak mi zatím stačí, baterky drží, výkon je OK a nevím, zda bych kvůli Mavicu nemusel kupovat nový.

Nejlepší by bylo samozřejmě se s někým zkušeným domluvit, Mavica si prohlédnout, vyzkoušet, pokecat o něm. Nechci se ptát "Vyplatí se výměna...?", protože je to otázka nesmyslná, ale přesto by mne zajímaly i vaše zkušenosti a postřehy se zaměřením na to, co jsem psal výše - srovnání kvality videa, využitelnost vlastností a funkcí, které P2V+ neměl, pevnost a odolnost konstrukce, spolehlivost v provozu, zkušenosti s různými mobilními telefony... Pomůžete mi vyřešit otáku za 30 tisíc:-)? Díky!
duster1207

#753 Příspěvek od duster1207 »

Amper píše:No a ja si to muzu vytisknout za 20kc ceny materialu (mozna mene, zalezi na verzi) a mam to k disposici za hodku :-)

A ano, musim mit 3D tiskarnu (nebo kamose v praci ktery to vytiskne)

Ok díky už tomu rozumím 3D tiskárnu nemám ,tak to musím hold objednat za 100vku v Číně
duster1207

#754 Příspěvek od duster1207 »

IvanGS píše:Snažím se nějak odůvodnit výměnu P2V+ za Mavic. Hlavní důvod je velikost a skladnost, která by mi umožnila vozit koptéru na motorce. Ale vlastně kamkoliv, už se stalo, že jsem nechal Phantoma doma, protože se mi s ním nechtělo tahat a točil jen s GoPro. Hodně cestujeme, dovolené a vlastně téměř všechny víkendy trávíme turistikou na motorkách nebo obytnou dodávkou, ve které není místa nazbyt. Dalšími důvody jsou senzory, parametrově lepší kamera, výdrž ve vzduchu, dosah, některé letové funkce, manipulace s kamerou (nebaví mne sundávat krytky:-)), zranitelnost gimbalu atd.. Už jsem se sice naučil žít s omezeními Phantoma, ale ano, jsou to přednosti a někdy bych je určitě přivítal a ocenil.

Nevýhody jsou ale také - v první řadě finanční, bude to něco stát a ne málo, chtěl bych pouzdro, náhradní baterky atd. Ty peníze nemám, resp. bych o ně musel "okrást" jiné koníčky. Také se mi z prvních informací a videí zdálo, že kvalita videa není jako u P2V+, popř. novějších Phantomů. Obvykle točím kombinaci GoPro a koptéra a nerad bych, aby byly v sestřihu příliš patrné 2 různé kvality, pak je ta horší vnímána o to hůř. Ale když tak koukám na vaše videa, přijde mi to OK. Poslední věc je, že netuším s jakými mobilními telefony je Mavic kompatibilní. Mám 3 roky starý LG G2, s Phantomem funguje velmi dobře, i jinak mi zatím stačí, baterky drží, výkon je OK a nevím, zda bych kvůli Mavicu nemusel kupovat nový.

viz SZ

Nejlepší by bylo samozřejmě se s někým zkušeným domluvit, Mavica si prohlédnout, vyzkoušet, pokecat o něm. Nechci se ptát "Vyplatí se výměna...?", protože je to otázka nesmyslná, ale přesto by mne zajímaly i vaše zkušenosti a postřehy se zaměřením na to, co jsem psal výše - srovnání kvality videa, využitelnost vlastností a funkcí, které P2V+ neměl, pevnost a odolnost konstrukce, spolehlivost v provozu, zkušenosti s různými mobilními telefony... Pomůžete mi vyřešit otáku za 30 tisíc:-)? Díky!
gardenroute

#755 Příspěvek od gardenroute »

IvanGS píše:Snažím se nějak odůvodnit výměnu P2V+ za Mavic...Dalšími důvody jsou senzory, parametrově lepší kamera, výdrž ve vzduchu, dosah, některé letové funkce, manipulace s kamerou (nebaví mne sundávat krytky:-)), zranitelnost gimbalu atd.. Už jsem se sice naučil žít s omezeními Phantoma, ale ano, jsou to přednosti a někdy bych je určitě přivítal a ocenil....
Ivane, pokud srovnáváš Mavica s Phantomem 2, a to ještě s verzí Vision (nešťastné 5.8Ghz RC a obraz přes proprietární WiFi 2.4 :( ) tak samozřejmě není co řešit 8O
Už je to dlouho, co jsme spolu mluvili, ale mezitím od P2 byly 3 další modely Phantoma (P3/4/4P), takže to je jistě jinak :D
Kamera Mavica je tatáž (až na menší a o něco "delší" objektiv), jako u P4, P4P je kamerou i dalším vybavením již dost jinde.
Zranitelnost titěrného gimbalu u Mavica je samozřejmě větší, letové funkce v podstatě stejné jako u P2/3, P3P je opět o něco dále (boční a zadní senzory). Možná jsi to přehlédl, ale jsou zde i samostatná vlákna pro P3 a P4 (P4P), kde se o těchto strojích dozvíš více.
Chce to mít ujasněné preference, ta přenosnost hraje pro Mavica, ale má své mouchy (zejména skládací vrtule jsou zdrojem jello a vibrací), které ho oproti specializovaným filmovým Phantomům znevýhodňují.
Napsalo se zde i ve vláknech o P3/4 o tom již dost, zkus si to projít.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Zoolx

#756 Příspěvek od Zoolx »

gardenroute píše:No Zdenku to je divne, u Tebe se ty problemy nejak vrsi :( Pokud si pamatuji, s Mavicem od pocatku uz s temi microburst na gimbalu na tom prvnim videu...
Ale nejsi sam s potizemi... :(

Ano, Petře, bohužel. Už je v servisu. Tak uvidím. Tím však nijak Mavica nezatracuji, pořád doufám ve vyřešení :)

S tím Tvým problémem mne to mrzí... Je to neuvěřitelné...

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
IvanGS

#757 Příspěvek od IvanGS »

Gardenroute - díky Petře. Samozřejmě sleduji vývoj Phantomů, P3, P4 i P4P, ale spíš zběžně. Vždy jsem na to kouknul, zjistil, v čem jsou ty nové modely dál a ujistil se, že mi pro mé potřeby P2V+ stačí. Až Mavic mne zaujal svými rozměry, to je pro mne podstatná výhoda a proto o něm uvažuji.
gardenroute

#758 Příspěvek od gardenroute »

IvanGS píše:Gardenroute - díky Petře. Samozřejmě sleduji vývoj Phantomů, P3, P4 i P4P, ale spíš zběžně. Vždy jsem na to kouknul, zjistil, v čem jsou ty nové modely dál a ujistil se, že mi pro mé potřeby P2V+ stačí. Až Mavic mne zaujal svými rozměry, to je pro mne podstatná výhoda a proto o něm uvažuji.
Jasné, je to konkrétní případ, jinak by to srovnávání Mavic s P2V vůbec nebylo na místě :mrgreen:
Mavic je ve své kategorii takřka kapesní multikoptéry s velmi kvalitní kamerou bez konkurence, z tohoto hlediska není co řešit, konkurence prostě neexistuje (prozatím). Nicméně musíš vědět o jeho problémech a některých kompromisech... To ale většině běžných uživatelů překážet nemusí.
ananas

#759 Příspěvek od ananas »

Tak jsem taky objednal Mavica sice bude až tak za měsíc a nějaké drobné, ale tak zase bude z USA (pokud bude skladem) tak lepší cena to kompenzuje. Snad tam nebudou žádné mouchy co hodně lidí mělo (např.rozostřený něterý z okrajů). Sice je to už starší stroj :-D :-D ale tak snad v Dubnu nepředstaví i MAvic 2
Tadamek

#760 Příspěvek od Tadamek »

Ahoj ,zdravím všechny nové majitele Maviců,pokud by někdo chtěl riskovat a jít nad 500m.....
kolem 450 až 480 m při stálém stoupání naplno zapnout RTH , po překročení 500 m , zrušit návrat....
gardenroute

#761 Příspěvek od gardenroute »

Tadamek píše:Ahoj ,zdravím všechny nové majitele Maviců,pokud by někdo chtěl riskovat a jít nad 500m.....kolem 450 až 480 m při stálém stoupání naplno zapnout RTH , po překročení 500 m , zrušit návrat....
Opravdu "vynikajici" rada, jen doufam, ze zustanes u tohoto sveho prvniho prispevku... :?
Tadamek

#762 Příspěvek od Tadamek »

:D ještě je v tom háček, :P
ananas

#763 Příspěvek od ananas »

Hmm, to jsou opravdu dobré rady. To jsou rady pro borce co copterám říkají droni a v životě nevěděli, že jsou nějaké pravidla pro létání snimi. Pravidla by měli uvádět už na krabici s fotkou úrazů nebo škod, tak jak je tomu na cigaretách.

No měli by povinně zavést aspoň štítek se jménem a adresou pro případné dohledání pilota. :-D

Já nechápu kam na ty nápady nekteří chodí. Proč létat tak vysoko nebo daleko. I když to se tady rozebírá pořád tak co se divím.
gardenroute

#764 Příspěvek od gardenroute »

Tadamek píše::D ještě je v tom háček, :P
Docela by mě zajímalo, jak jsi starý (nebo mladý) ?
Ale vážně, jak Ti napsal níže i "ananas" (a je to tady stále dokolečka dokola), měl by jsi si před publikováním takových rad asi nastudovat legislativu a zdejší vlákna o koptérách a létání s nimi (s mraky zkušeností jiných pilotů), když už evidentně postrádáš vlastní pud sebezáchovy, a nevadí ti i ohrožovat jiné, kteří v takových letových hladinách létají jako skuteční piloti, sedící v letadlech :? :!:
Václav Procházka

#765 Příspěvek od Václav Procházka »

Tadamek píše::D ještě je v tom háček, :P

Doporučuji přečíst https://cw.fel.cvut.cz/wiki/_media/courses/a0m36bep/doplx.pdf
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“