DJI Mavic

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Keryx

Re: DJI Mavic

#736 Příspěvek od Keryx »

k tomu litani v Norsku, prehledne par zakladnich dat

http://www.oldrichov.com/droneplakat_Norway.pdf
-
gardenroute

#737 Příspěvek od gardenroute »

Keryx píše:k tomu litani v Norsku, prehledne par zakladnich dat ...
gardenroute píše:25.1.2017...Mimochodem "In Norway has also not allowed to fly over 120 meters" :!:
To jen, kdyby někdo nerozuměl norsky :mrgreen: FPV neexistuje ani se spotterem :(
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
graup15

#738 Příspěvek od graup15 »

A proto se toho Norové úzkostlivě drží.. :-) :-)
A nezapomínají i na povolené výkony :-) :-)

(Flown with Dragonlink ...hihihi

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RMvKVSf3mC4[/youtube]
OK2BUH

#739 Příspěvek od OK2BUH »

graup15 píše:A proto se toho Norové úzkostlivě drží.. :-) :-)
A nezapomínají i na povolené výkony :-) :-)

A antény na 1,2 GHz. Přitom jsou v Regionu 1 jako my. :)
jio

#740 Příspěvek od jio »

Obvykle podobné videa jen proklikám, ale tady jsem poctivě sledoval celé. Hoši umí a mají dost odvahy. Navíc podle té bonusové části musí být i docela slušní horolezci.
mouchanek

#741 Příspěvek od mouchanek »

Jsem Vás musel nachvilku opustit, ale už jsem zpět :) Mavic žije, má nalétáno 60km, 5 hodin ve vzduchu.

Musel jsem jen jednou kalibrovat vision senzors, nějak se mi to nad mořem rozhodilo (ale pořád to fungovalo, jen to vyžadovalo kalibraci na PC)
2x se mi stalo, že mi napsal za letu, že selhal kompas nebo co to bylo za chybu, stačilo opět překalibrovat (taneček) a fungoval v pořádku dál
Ulomil se mi čirý kryt na ochranu gimbalu, nevím jak se to stalo, ale stalo se to. Že bych tomu dal ránu si nejsem jisný, ale na 3D tiskárně udělán nový :)
A znova, ta malost je úžasná, nikdo by nikdy neřekl, že mám u sebe dro n a ještě tak špičkový :)

btw. hodil jsem video z Thajska do autorských videí :) záběrů mám spousty, ale cíl byl udělat první 4min video tak jsem musel i hodně pěkné záběry vynechat.. :)
Zoolx

#742 Příspěvek od Zoolx »

mouchanek píše:Jsem Vás musel nachvilku opustit, ale už jsem zpět :) Mavic žije, má nalétáno 60km, 5 hodin ve vzduchu.

btw. hodil jsem video z Thajska do autorských videí :) záběrů mám spousty, ale cíl byl udělat první 4min video tak jsem musel i hodně pěkné záběry vynechat.. :)

Vítej zpátky :-) To video je velmi zdařilé, líbí se mi. Jsem zvědav na Tvé zážitky s létáním, s čím jsi se potýkal / nepotýkal.

Tady to na létání moc není. Dnes jsem to chtěl zkusit, ale sotva jsem ho rozdělal, začalo pršet :) Vítej v zimě :-)

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
Zoolx

#743 Příspěvek od Zoolx »

Tak už mi došla trpělivost s tím samovolným stoupáním. Dnes jsem to zase zkoušel, ale prostě i když jsem několikrát:

1) Zkalibroval IMU
2) zkalibroval senzory
3) zkalibroval kompas
4) aktualizoval firmware
5) aktualizoval DJI
6) zaříz černou slepici, vypil odvar ze zabitého psa a o půlnoci jsem si na křižovatce 3x odplivl
7) 3 dny sprostě nemluvil, nesouložil a modlil se k sv. Kryštofu...

tak stejně při zapnutých (downward vision) trvale stoupá rychlostí 0.1 - 0.3 m/s a dolů se mu moc nechce...

Už nevím, čím to je, ale každopádně už nad tím nehodlám bádat... Mavic jede do servisu. Dám pak vědět. Jelikož jsem jediný zdejší majitel, kterému to dělá, je to jistě nějaká speciální anomálie, prokletí za to, že jsem na ZŠ spolužákovi Pazderkovi vyfoukl skleněnku "černocha" trikem v kuličkách...

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
Strasidlo

Zkušenost

#744 Příspěvek od Strasidlo »

Pěkný den

Po šedesáti startech s Mavicem zde napíšu svoje zkušenosti a postřehy.
1.Ovládání perfektní,ozkoušeno ve všech režimech letu.
2.Dosah vysílače a přenosu videa nad moje očekávání,z kamenného baráku létám kontrolovat zvířata na farmu cca 300 metrů daleko a žádné výpadky signálu.Přímo na místě zklesám do cca 10 metrů a dostanu se prakticky pod úroveň terénu,až bude vegetace na stromech tak se to určitě zhorší,ale to už půjde řídit pěkně venku na slunci.
Nejdelší let bez rušení zatím 2800 metrů na přímou viditelnost.
3.Létal jsem u moře při teplotě nad 20C a také u nás při -15C,žádné problémy jsem nepozoroval,akumulátor jsem před letem nenahříval.
4.Létám maximálně 20 minut s rezervou na návrat a případné řešení problémů.Lokátor Marco Polo jsem zatím použil jen cvičně,upevněn je na Mavica z boku na suchý zip a drží pěkně.
5.Obraz bez zkreslení a chvění,je ostrý po celé ploše.Před upgradem firmware jsem při režimu sport zaznamenal kmitání gimbalu-teplota cca 15C.
A teď problémy:Pětkrát jsem měl výpadek spojení přes DJI GO 4.Poprvé 300 metrů nad mořem mě docela zamrazilo,restarty aplikace nepomáhají .Obnova spojení až po přistání restartem telefonu-SONY Xperia Z2.
RTH neúčinné při silném protivětru,Mavic stál na místě a až přepnutí do režimu sport a plný plyn pomohlo k návratu.
Při režimu sport na plný plyn aplikace hlásí silné magnetické pole-rušení kompasu,stačí ubrat a problém okamžitě zmizí.

Pěkný den všem.
J.
mikake

#745 Příspěvek od mikake »

tak uz sem to zkousel vic mimo civilizaci a doletelo to 2km, tak asi na kraji Prahy bylo moc ruseni :)

tady kratky test
https://www.youtube.com/watch?v=VQbUlObZSkM

2km dolet.jpg
gardenroute

#746 Příspěvek od gardenroute »

Chlapi (či mládeži), prosím dodržujte nějaká úplně základní pravidla, která se tady omílají pořád dokolečka dokola, a své "videovýtvory" dávejte do vlákna k tomu určeného, a nemluvte o nich jako o "testech", když to žádné testy nejsou :?
A nechte toto vlákno pro technickou diskuzi....
gardenroute

#747 Příspěvek od gardenroute »

Zoolx píše:Tak už mi došla trpělivost s tím samovolným stoupáním....Už nevím, čím to je, ale každopádně už nad tím nehodlám bádat... Mavic jede do servisu....Z.
No Zdenku to je divne, u Tebe se ty problemy nejak vrsi :( Pokud si pamatuji, s Mavicem od pocatku uz s temi microburst na gimbalu na tom prvnim videu...
Ale nejsi sam s potizemi... :(
duster1207

#748 Příspěvek od duster1207 »

dobrý den ,čínani už vyrábí kryt kamery viz link

https://www.aliexpress.com/item/Camera- ... 0212d502f9

dobrá věc je i kryt kniplů na vysílačce

https://www.aliexpress.com/item/1pcs-Re ... 0.0.83hTyv
Amper

#749 Příspěvek od Amper »

na thingiverse mate na mavic uz hafo veci, vcetne tech ochran kniplu v nekolika verzich
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
duster1207

#750 Příspěvek od duster1207 »

To je sice pěkné ale ale nechápu smysl těch stránek ,můžeš mi to vysvětlit ? Z Číny mi to příjde za 5 dolarů až domů Free Shipping
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“