DJI Phantom 3 kompatibilní tablet nebo mobil.

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Markan

Re: DJI Phantom 3 kompatibilní tablet nebo mobil.

#76 Příspěvek od Markan »

Svuj problem jsem prave vyresil. Pred tobarkem me osvitilo cosi a zacal jsem mazal apky, co maji co docineni s wifi. A Avast se ukazal jako vinik
snoop69

#77 Příspěvek od snoop69 »

Dostal se mi do rukou Vodafone Tab Prime 7 tak jsem zkusil z marketu nainstalovat DJI GO v3.1.1 (567) , ale aplikace nerozpozná jakou mám coptéru. Znamená to, že není podporován ?
Fafa999

#78 Příspěvek od Fafa999 »

Má to procesor Snapdragon 430 a řekl bych že to nebude stíhat. DJI Go je hodně náročná aplikace a proto jsou seznamy doporučených tabletů a všechny jsou mnohem výkonnější než tohle.
snoop69

#79 Příspěvek od snoop69 »

Mám doma tyto zařízení a jen Vodafone nefunguje

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5091&idPhone2=8382&idPhone3=8090

edit: Problém vyřešen. Po připojení kabelu musím ručně vybrat Přenos souborů. Zatím jsem v Nastavení nenašel aby si to tablet vybral automaticky.

Obrázek
Lubo52

#80 Příspěvek od Lubo52 »

Ahoj,
co by jste mi doporučili za levný mobil k P3S. na takové to domácí lítání:)
co si myslíte o tomhle:
[b]Gigabyte Gsmart Classic LTE[/b]
OBRAZOVKA Úhlopříčka displeje 12,7 cm (5")
Rozlišení displeje 1280 x 720 px
Poměr stran 16:9
Dotyková obrazovka Ano
Dotyková technologie Vícedotekové
Typ displeje IPS
PROCESOR Typ procesoru Cortex
Model procesoru A53
Počet jader procesoru 4
Frekvence procesoru 1 1,3 GHz
ÚLOŽNÁ MÉDIA Podpora paměťových karet MicroSD (TransFlash)
Použitelná karta o maximální kapacitě 32 GB
Operační paměť 2 GB
Kapacita úložiště 16 GB
andoid to má 6
díky Luboš
gardenroute

#81 Příspěvek od gardenroute »

Lubo52 píše:Ahoj, co by jste mi doporučili za levný mobil k P3S. na takové to domácí lítání:)
Jen pár poznámek :
- nemá smysl vypisovat technické detaily toho telefony, toto ti nikdo nezaruci (Gigabyte je sice celkem znamy vyrobce HW, zejmena MB a grafik, ale coby vyrobce telefonu ? Bude to spise nejaky OEM, pod ktery se jen podepsali)
- DJI má svůj compatibility list, obdobne např. na PP je takový list user seznam - DJI Go je pomerne narocna aplikace, tak bych to nepodcenoval
- obecne k letani potrebujes ke kontroleru spise tablet nez telefon, ani na 5" toho moc neuvidis, smartphone bych videl spise jako nejakou nouzovku :( Chapu, ze P3S je mezi Phantomy spise takovy kus spise pro mene narocne uzivatele, ale bez dobře bezici apky se ani zde asi neobejdes. Mozna jeste tak na LOS letani, nebo naopak pro plne FPV letani pres videobryle, kdy apku k letu moc nepotrebujes...
- co je to "domaci letani", jako nekde v mistnostech ? P3S k tomuto nema vybavu :(
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
ananas

#82 Příspěvek od ananas »

Také zvažuji jaký tablet do 12tis. Přemýšlím o iPad Air 2 ale četl jsem že má problémy v mrazech (baterie nic nevydrží což chápu ale oproti jiným značkám je to prej hodně výrazné) pak samo jsem se díval na Nvidia Shield K1 ale někteří upozorňovali na nízký jas :-( tak jsem vážně na vážkách co teda vybrat.. ještě mám čas do března páč to budu pořizovat na narozeniny..
gardenroute

#83 Příspěvek od gardenroute »

Vážně uvažuji o DJI CrystalSky, ale nejsem si jist s temi 12kKc...
Ale zase latence 180 ms a jas 2000 nits (2000 cd/m²), k tomu se nepriblizi zadne komercni existujici tablety (obvykle kolem 300-400 nits). A k tomu HDMI se 4K :mrgreen: A maka až do -20°C...
Rozliseni : 2048x1536 (7.85’’) / 1920x1080 (5.5’’)
zskal
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od zskal »

ananas píše:...samo jsem se díval na Nvidia Shield K1 ale někteří upozorňovali na nízký jas ...

Je to tak....pokud je pod mrakem, tak je Shield naprosto v pohodě, ale při slunečném počasí je to velký problém. Já jsem z toho byl v létě už fakt na nervy a zkoušel jsem kde co. Dokonce jsem se občas uchýlil i k VR brýlím. Všechny možné clony byly k ničemu až jsem narazil na tuto clonu. Ta už fakt pohltí velkou většinu odráženého světla. V podstatě bych si Shield už bez toho nedokázal představit. Jinak baterie se mi zdá OK. V mrazu -10°C jsem s ním odlítal tři baterie po 15 min a Shield s tím něměl nejmenší problém.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
ananas

#85 Příspěvek od ananas »

Jen tak náhodou jsi nikde neviděl info kdy uvedou do prodeje že?
gardenroute

#86 Příspěvek od gardenroute »

Zatím nejsou ceny, ani termíny :(
Nějaké ceny sice prosákly na RCG, ale byly dost pekelné, nemyslím, že to byly ony...
gardenroute

CrystalSky

#87 Příspěvek od gardenroute »

Odhad cen CrystalSky :
5.5″ verze kolem $600 (1000 nits)
7.85″ verze možná i $1000, to je za verzi s 2000 nits

Ma pry byt i verze 7.85″ "jen" s 1000 nits...

Jedna z prvních recenzí z konce roku:
https://www.thedigitalcircuit.com/newcrystalsky-inspire-display-bright-colourful-advanced/

Nyni by se mozna vyplatilo i porizeni noveho samostaneho kontroleru od P4P+ s integrovanym monitorem - Android tabletem, ktery ma rovnez 1000 nits jas, nizku latenci obrazu a jiz integrovane HDMI pro bryle (nemusi se tedy dodelavat), a je kompatibilni zpet az do P3... Pokud by se dal jiz sehnat samostatne... Tablet je perfektne odladeny pro DJI Go aplikaci, a obrazek je opravdu vyborny a jasny, byt to neni ten "pravy" CrystalSky :D
ananas

#88 Příspěvek od ananas »

Jen jsem někde četl že android v něm bude osekany a nebude podpora instalace programu třetích stran.. Takže bude asi jen na základní aplikace co budou předinstalovaný a dji programy.. Což jsem nepochopil proč.. To by byl tablet opravdu jen na FPV což je i škoda pro hobýky koupit tablet za 1000$ +dph jen na fpvcko to me trošku mrzí
gardenroute

#89 Příspěvek od gardenroute »

ananas píše:Jen jsem někde četl že android v něm bude osekany a nebude podpora instalace programu třetích stran.. Takže bude asi jen na základní aplikace co budou předinstalovaný a dji programy.. Což jsem nepochopil proč.. To by byl tablet opravdu jen na FPV což je i škoda pro hobýky koupit tablet za 1000$ +dph jen na fpvcko to me trošku mrzí
Psal jsem o tom i já v P4 vlákně. Ano je to tak, již nyní tablet, co je součástí P4P+ kontroléru (dával jsem tam i fotku, kde jsou vidět preinstalované apky) je uzavřený, a (zatím) není možné doinstalovávat další aplikace. Všeobecně se předpokládá, že to nějakým budoucím FW upgradem částečně otevřou, již kvůli možné podpoře dalších neDJI aplikací pro kontrolu DJI letadel (Litchi apod.). Toto vše jsem tam již uváděl.

A proč to tak je? Jeden z důvodů bude jistě nasnadě, tablet je dobře optimalizovaný a vyladěný pro DJI Go (mj. velmi malá latence) a jeho zaneřádění balastem z GooglePlay povede k obvyklému zpomalení systému. Ale má to mj. podporu všech možných 3/4G USB sticků pro mobilní konektivitu...

A ano, je to tablet primárně pro FPV, pro běžné použití je škoda těch superdisplejů, koukni se na ceny jiných tabletů, které disponují takovými displeji (1.000-2.000 nits), je to obvykle z oblasti industry či military, a ceny jsou pekelné, toto je proti tomu levné... Používat 5,5" specializovaný vysoce svítivý displej i jako běžný tablet nebude moc praktické, a ten 7" si každý za litr USD asi nepořídí, i když by to bylo úplně otevřené.
Colin1000
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Colin1000 »

Přeji všem dobrý den,
jsem v tomto vlákně pisatelským nováčkem a stejně tak i čerstvým majitelem P4. Než jsem se ke koupi rozhodl tak jsem přečetl nejen toto téma, ale i téma o P4 a částečně i P3 kde jsem dával přednost informacím pro P3P a P3A o jejichž koupi jsem uvažoval původně. Až možnost odzkoušet si P4 u známého mne dala jasnou volbu a tak tedy P4. Informací je mnoho a některé postupně zpracovávám a začleňuji pro mé využití. Bohužel co člověk to názor a tak některé věci si hold musím odzkoušet a uvidím co mi bude vyhovovat.
Některé zkoušky věci by se však výrazně prodražili a tím je třeba i koupě vhodného tabletu o vel. +- 8" s Androidem. Nejčastěji je zde jasnou volbou Nvidia Shield K1, který je na tom s HW pro apku DJI GO4 v dostatečné kvalitě, ale v posledních příspěvcích se zmiňujete o horší až špatné čitelnosti za jasného denního světla s nutností stínítka. V bezvětrnných slunných dnech se já budu pohybovat ve vzduchu asi nejčastěji. Prostudoval jsem doporučená zařízení od DJI a nepříjde mi, že by tento seznam kopíroval současnou nabídku, některá zařízení jsou vyrobená před 4 lety. Z posledních příspěvku se mi zamlouvá 8" Huawei MediaPad M2 16GB. V prodejně byl displej dobře čitelný a odezva mi přišla rychlejší než na mém MT HTC One M8 se kterým P4 rozlétávám.

Dotaz na majitele Huawei MP M2. Máte možnost srovnání s Nvidií S K1? Jaká je čitelnost na slunci, v testech jsem našel, že displej má 400nits, je to dostačující? Neseká se obraz při natáčení, máte časté nebo naopak žádné výpadky aplikace? Děkuji za odpověď.
Dotaz pro všechny, případný náhradník za Nvidii v rozumné cenové hladině. Díky
Dále dávám info o odzkoušených zařízeních:
Acer 8" B1-850 MT8163, 4x1,3GHz, 1GB + 16GB, And. 5.1 - app DJI4 instalována , ale ani se nepřipojil.
Acer 8" B1-810 Intel BayTrail-T CR3735F/G 4x1,8GHz, 1GB + 16GB, And. 4.4.4 - připojeno, lehké trhání, po zapnutí nahrávání rozklad obrazu, velice trhané, nepoužitelné
5" HTC One M8 - Qualcomm Snapdragon 801 4x Krait 400 2,3GHz, 2GB + 16GB - zatím to nejlepší co mám, App nepadla ani při nahrávání, zadrhávání jsem zatím nepozoroval.
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“