FrSky X12S Horus

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
muznik
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSky X12D Horus

#1081 Příspěvek od muznik »

macil píše:Nastav si na plyn bezpečnostný spínač.

Rada typu kup si pultovku , :( .Plyn umím blokovat, to není ten problém, vysílač visí jinak než jsem byl zvyklý u své FF9. Proto se ptám
macil

#1082 Příspěvek od macil »

Sorry, mal som pocit, že riešiš práve tento problém.
muznik píše: Při předklonu a znova postavení se, je vysílač nakloněn k tělu a je riziko pohnutí plynem.
Lark

#1083 Příspěvek od Lark »

Ono asi nejde jen o páku plynu, ale třeba i o riziko nechtěného přepnutí přepínačů. Moc to asi nepomůže, ale přece jen pár mm by si získal, když tu smyčku úvazce uděláš obráceně, tzn. úvazec prostrčit shora do otvoru v klapce a smyčku přetáhnout venkem. Takže zavěšení ti bude vycházet z otvoru a né z vnějšky klapky. Je to ale nepatrný rozdíl. Pokud by to nestačilo, tak asi jedině nějaké ramínko, nebo úhelníček, přišroubovaný do drážky v klapce tak, aby se zavěšení dostalo víc k tělu.
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#1084 Příspěvek od Standapass »

Používám toto. A mám stále palčák. :wink:
Přílohy
horus pult.jpg
HTC evo3d
muznik
Kontaktovat uživatele:

#1085 Příspěvek od muznik »

Standapass píše:Používám toto. A mám stále palčák. :wink:

Chápu tě ale takhle to nechci. Vyhovuje mi ten závěs, ale chtěl bych aby byl vysílač vyvážený. Taky házím F3K a tam mi to vyhovuje takto .
macil píše:když tu smyčku úvazce uděláš obráceně, tzn. úvazec prostrčit shora do otvoru v klapce a smyčku přetáhnout venkem

Zkoušel jsem ale výsledek nebyl o moc lepší , ale uvažuješ správně .
macil píše:Pokud by to nestačilo, tak asi jedině nějaké ramínko, nebo úhelníček, přišroubovaný do drážky v klapce tak, aby se zavěšení dostalo víc k tělu.

Uvažoval jsem nejdříve jen s nějakým jiným úvazem, ale to asi nebude řešení. Další variantou bylo nasazení nějaké krytky (plastové ) s očkem posunutým blíže ke středu závěsu, tak abych nemusel zasahovat do krytky vypínače. Poslední variantou bude asi vyvrtání závitu a našroubování očka do červené krytky. Ale tak to asi vývojáři u FrSky nemysleli . :( Spíše jsem čekal že to někomu taky vadí a chtěl jsem vědět jak to kdo řešil.
modrus

#1086 Příspěvek od modrus »

S F3Káčkem jsem se naopak naučil držet palcovku bez závěsu :)
Především F3Káčka, ale i něco omotorované se v hangáru najde
Jeti DS-12 Carbon
Vážka
Kontaktovat uživatele:

#1087 Příspěvek od Vážka »

Vrtni si dírku do dolní části krytu hl. vypínače a pověs vysílač za ni. Tím nasimuluješ podobný vyvažovací adaptér:
Přílohy
spektrum-adapter-na-popruh_02.jpg
resize_gzbozi.php.png
SPM6703.jpg
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
muznik
Kontaktovat uživatele:

#1088 Příspěvek od muznik »

modrus píše:S F3Káčkem jsem se naopak naučil držet palcovku bez závěsu :)

nechci diskutovat o tom jak házet Káčko :( , několik soutěží jsem absolvoval a tak snad vím jak na to :?
Vážka píše:Vrtni si dírku do dolní části krytu hl. vypínače a pověs vysílač za ni. Tím nasimuluješ podobný vyvažovací adaptér:

Toho jsem se chtěl vyvarovat . Ale konečně rozumná odpověď na dotaz. Podle následujícího obrázku mám vyváženou FF9 . Měl jsem představu že takto uchytím i Horuse . Pokud to nikdo neřešil, tak děkuji za snahu odpovědět . Vím že původní návrh krytu vypínače byl jiný , ale bohužel.

Obrázek
Lark

#1089 Příspěvek od Lark »

To vrtání se mi zdá docela barbarské. Stejnou službu by udělal i ten úhelník ze silnějšího durového plechu přišroubovaný skrz stávající otvor. Něco jako jsem narychlo načrtnul. Dalo by se to udělat i vzhledné.
Přílohy
Raminko.png
Raminko.png (1.49 KiB) Zobrazeno 1489 x
muznik
Kontaktovat uživatele:

#1090 Příspěvek od muznik »

Lark píše:To vrtání se mi zdá docela barbarské. Stejnou službu by udělal i ten úhelník ze silnějšího durového plechu přišroubovaný skrz stávající otvor. Něco jako jsem narychlo načrtnul. Dalo by se to udělat i vzhledné.

Konečně rozumný návrh - jen ty šrouby budou asi muset být dva , aby se to neprotáčelo, ta drážka je dost úzká.
Lark

#1091 Příspěvek od Lark »

Však jó, dva šroubky do konců té drážky a nic se otáčet nebude.
modrus

#1092 Příspěvek od modrus »

[quote="muznik píše:nechci diskutovat o tom jak házet Káčko :( , několik soutěží jsem absolvoval a tak snad vím jak na to :?

Nediskutuji nad házedlem, ale konstatuji, že se mě Horus drží dobře a nemám potřebu již používat popruh :)
Především F3Káčka, ale i něco omotorované se v hangáru najde
Jeti DS-12 Carbon
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1093 Příspěvek od RCStudio »

Nepotřebujete mít přepěťovou ochranu na servech ale mít pojišťený příjem? RX8R Vám udělá radost.

https://rcstudio.cz/cs/prijimace-frsky/310-frsky-rx8r.html

Obrázek
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Woita
Kontaktovat uživatele:

#1094 Příspěvek od Woita »

Zajímavá věcička.
Sice to není až taková jistota jako s Redundancy Busem, ale když už bych měl v éru 8-kanálový přijímač a chtěl to trochu pojistit, tak ten jeden maličký přijímač k tomu dát navíc, proč ne.

Sice kdyby se pokakal ten hlavní přijímač jako takový, stejně pak ty data z druhého už nepřijme, ale v případě poruchy vf části toho hlavního přijímače je tato funkce užitečná. A pokaženou vf část přijímače už jsem zažil.

Edit: Napadlo mě vhodné použití: Jako druhý přijímač použít Long range přijímač. Ten už od přírody nemá telemetrii, ale má (cca) dvojnásobný dosah. Tedy tohle spojení by vzalo výhody z obou přijímačů: RX8R by zajistil běžnou funkčnost včetně telemetrie, a druhý přijímač, L9R, by zajistil že éro bude řiditelné i když vyletí z dosahu toho normálně-dosahového (telemetrického) přijímače. To mi docela dává smysl...
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1095 Příspěvek od RCStudio »

Nrbo treba mas kopteru jak krava a muze se stat ze si budes stinit telem anteny tak das druhy prijimac na opacnou stranu koptery a vis ze to mas vykryte.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“