Zdravim všetkých
V poslednom čísle RC Revue je zaujímavý článok "Technologie 2.4GHz".
Nejde ani tak o text ako o foto. Keď sa bližšie pozriem tak vidím, že v tých moduloch je použitý ZigBee 2.4GHz modul. Tieto moduly sa bežne predávajú http://www.sos.sk/?str=543. Neskúšal už niekto sa s tým pobaviť. Mne chýbaju potrebné znalosti z mikroprocesorov. Ale podľa môjho rozumu si myslim, že skonštruovať vlastný 2.4GHz prenosový systém by nemal byť problém. Na hore uvedenej stránke sa dá sťiahnuť aj datasheet.
Marek71 píše:Napr. Assan modul má európsku homologáciu CE, dokonca aj RoSH...
Nálepku vie nalepiť každý.
Ja som mal len pocit že pasmo 2.4GHz je niečo ako (pardon za výraz) verejné pásmo a pokial človek použije priemyselne vyrábaný modul a domýslí len k nemu nejake zpracovávače vstupných signálov tak je to potom ok. Mám taký pocit že ZigBee moduly používa aj Graupner.
Já přemýšlel o spectru-pak se mi líbila futaba fasst a do toho by se šiklo i 2,4G od Jeti-obzvláště když mělo být za super cenu a někdy po novým roce.A jak to dopadlo?Futaba má v Evropě těžce předražený věci-nejlacinější přijímač a modul do tx by mě vyšel kolem 6k(lindinger modul-(ve slevě)-131euro a jednoduchý rx 86euro a spectrum modul a rx- 189euro -cca 5k --jak to slušně říci-prostě nasrxx. Zvítězil ASSAN -poměr výkon/cena-nepřekonatelný.
arda1 píše:Já přemýšlel o spectru-pak se mi líbila futaba fasst a do toho by se šiklo i 2,4G od Jeti-obzvláště když mělo být za super cenu a někdy po novým roce.A jak to dopadlo?Futaba má v Evropě těžce předražený věci-nejlacinější přijímač a modul do tx by mě vyšel kolem 6k(lindinger modul-(ve slevě)-131euro a jednoduchý rx 86euro a spectrum modul a rx- 189euro -cca 5k --jak to slušně říci-prostě nasrxx. Zvítězil ASSAN -poměr výkon/cena-nepřekonatelný.