jyrry píše:Tak zkus sčotnout realistickou cenu těch uprintěných dílů (které já na tom vidím, ty asi ne)... třeba to taky naroste... a když to nedělá homemade plastoslint ale profi SLS tak třeba budeš i na té jejich ceně

No mě právě přijde, že si to u Hackera zbytečně komplikují a zdražují tím natáčením celého motoru, tam v jejich případě museli asi tvořit poměrně složitou formu. Při použití klasických směrovek se to dost zjednoduší, mimochodem něco podobného jsem si stavěl jako kluk jako svoji vůbec první RC loď, takže nijak moc neteoretizuju - ještě za bolševika s Mabuchi 380 a Acomsem, materiál byl tehdy obyčejný polystyrén polepený papírem a natřený balakrylem (to mimochodem tehdy byla novinka). Jezdilo naprosto v pohodě.
Jinak ten názor na cenu nikomu nenutím, ale ve srovnání s jinými modely i přímo od Hackera mi to prostě přijde přepálené. Ale objektivně připouštím, že jsem možná už trochu mimo realitu z hlediska ochoty typického dnešního modeláře vzít do ruky nějaké nářadí

Je možné, že to, co mi přijde jako banalita a chvilka práce s nožem a lupenkovou pilkou (3D tisk nechme chvíli stranou) bude pro leckoho něco šíleného, pak mu to asi patří

Jinak k té poznámce o řiditelnosti od celerona - toho bych se zase tolik nebál, tady máš na trefení pokusů spoustu. Asi bude velmi rozumné si to trochu pocvičit předem dřív, než to bude opravdu naostro, ale jít by to mělo. Je otázka, zda by nepomohlo přidat ještě nějaké uhlíkové tyče do V těsně nad hladinou, které by rozšířily záběr, ale to by se muselo zkusit...