DJI Phantom 4

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
texmur

Re: DJI Phantom 4

#571 Příspěvek od texmur »

Ty mapy HERE jsou ale zoufale. Fotomapa je na létání na šumavě naprosto nepoužitelná...
Ještě že létám v Litchi.
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
gardenroute

#572 Příspěvek od gardenroute »

Ještě že mapy při létání moc nepoužívám :D
Ale je to fakt, mapy HERE (dříve Nokia, která je před časem odprodala konsorciu světových automobilek), jsou mapy speciálně dělané pro autonavigace, a ne pro létání (!). Jak jsem psal již někde výše, v DJI se evidentně opět úplně po čínsku pomátli, je to opět nějaká hloupá licenční šaráda - Google to chce asi nějak zpoplatnit, což se Číňanům tradičně zajídá... :? Všude se na ně kvůli tomu snáší kritika, a je jasné ale, že jako "pouzí" zákazníci v čínském pojetí byznysu nic nezmůžeme... :(
Naposledy upravil(a) gardenroute dne čtv 22.12.2016 11:23, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
zskal
Kontaktovat uživatele:

#573 Příspěvek od zskal »

gardenroute píše:...Všude se na ně kvůli tomu snáší kritika, a je jasné ale, že jako "pouzí" zákazníci v čínském pojetí byznysu nic nezmůžeme... :(

Já osobně jsem se vrátil na verzi 2.9.1 kde jsou stále mapy Google a asi u toho už zústanu, protože co aktualizace...to prů*er :oops:
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#574 Příspěvek od MarkAurel »

Presne nad tym som uvazoval ci stare verzie ostali s google maps.
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
texmur

#575 Příspěvek od texmur »

já také podle mapy nelítám ale občas se mi stane že přesně nevím kde jsem nedejbože bude nějaká kolize a pak je mapa nepostradatelná. Ale upřímně stejně je DJOgo funkcemi sto let za opicema oproti Litchi. Na iOS naprosto stabilní a funkce o kterých se DJIgo ani nezdá. Včera jsem filmoval lyžařský trénink. nalétl jsem nad slalomovou trať a prstem jedu po displeji a litchi plynule točí gimbalem i strojem a vše vidím na podrobné google mapě. kdo nezkusil neví. Nebo na mapě si dám nějaký bod co chci sledovat nastavím jakou má výšku (např věž kostela 40m) a Litchi mi automaticky sleduje toto místo ať letím kam chci a nemusím nad něj nalétávat jako v DJIgo (a tím např porušit nějaké předpisy nebo na sebe upozornit) - prostě létám v povzdálí...
Zoolx

#576 Příspěvek od Zoolx »

Chtěl jsem se zeptat ohledně baterek... Neměly by se tyto dle nastavení v settings (standardně je tam 10 days) samy po uplynulé době vybít na skladovací napětí? Já jen, že ty moje ne a ne... Samozřejmě o něco klesly, ale jsou stále tak na 94-96% a to už je cca přes tři týdny, co naposledy letěly...

Uniklo mi něco? :-)

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
texmur

#577 Příspěvek od texmur »

nabitá baterka lipo cca 3 týdny na 100% jí dost ubralo na kapacitě. Já mám nastaveno vybíjení po jednom dnu - když létání nevyjde tak ať se hned vybijí.
Zkus updatovat firmware u všech baterek - musíš je postupně měnit ve stroji a dát aktualizaci FW
Zoolx

#578 Příspěvek od Zoolx »

texmur píše:nabitá baterka lipo cca 3 týdny na 100% jí dost ubralo na kapacitě. Já mám nastaveno vybíjení po jednom dnu - když létání nevyjde tak ať se hned vybijí.
Zkus updatovat firmware u všech baterek - musíš je postupně měnit ve stroji a dát aktualizaci FW

Díky, přenastavím také na jeden den. Firmware je aktuální. Zajímavé je, že přestože mají P4 a P4P+ shodné baterie, každý model si tam cpe při výměně svůj firmware. Že mají každý jiný je jasné, ale že i pro baterie?

Z.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#579 Příspěvek od zskal »

Zoolx píše:... Neměly by se tyto dle nastavení v settings (standardně je tam 10 days) samy po uplynulé době vybít na skladovací napětí? Já jen, že ty moje ne a ne...

Mám takový dojem, že to vybíjení funguje jen do té doby než se stiskne spínač pro kontrolu, potom se vybíjení přeruší. Takže pokud někdo stále testuje zda došlo k vybíjení, tak vlastně to vybíjení zastaví. Zrovna tak musí být baterie mimo kopter aby se spustil vybíjecí proces. Pokud se mýlím, tak ať mě někdo opraví...Taky jsem měl dříve pocit že se nevybíjí, pak jsem si tohle někde přečetl a přestal jsem do baterek vrtat a najednou se vybíjely...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Zoolx

#580 Příspěvek od Zoolx »

zskal píše:Mám takový dojem, že to vybíjení funguje jen do té doby než se stiskne spínač pro kontrolu, potom se vybíjení přeruší. Takže pokud někdo stále testuje zda došlo k vybíjení, tak vlastně to vybíjení zastaví. Zrovna tak musí být baterie mimo kopter aby se spustil vybíjecí proces. Pokud se mýlím, tak ať mě někdo opraví...Taky jsem měl dříve pocit že se nevybíjí, pak jsem si tohle někde přečetl a přestal jsem do baterek vrtat a najednou se vybíjely...

To je zajímavé, díky za informaci. Svou logiku to stisknutí pro zastavení vybíjení má. Teď jsem je uvedl všechny na +/- 60%, ale u jedné to vyzkouším.

Co teď řeším, je video natočené s novou kompresí pomocí H.265. Ony všechny srovnávací videa na youtube vypadají nádherně, což o to, ale kluci (alespoň v Apple) nějak zaspali jeho implementaci do iMovie a nativně ho iMac ani s nejnovějším OS X také nezkousne... Uniká mi smysl konvertovat následně MOV nebo MP4 z H.265 do H.264. To už do H.264 mohu rovnou točit..

Jsou programy třetích stran (např. VLC), které mi na video s H.265 přehrají, ale házejí artefakty a sekají se. HW na to je, dělám to na rok starém iMacu s I7 a 32GB RAM, který 4K videa v H.264 zvládá bez nějakého zadýchání... Ale tohle mne překvapilo..

Z.
gardenroute

#581 Příspěvek od gardenroute »

Zoolx píše:Zajímavé je, že přestože mají P4 a P4P+ shodné baterie, každý model si tam cpe při výměně svůj firmware. Že mají každý jiný je jasné, ale že i pro baterie?Z.
Zdeňku, byť jsou kompatibilní, tak určitě shodné nejsou.
Stejné jsou u P4P a P4P+, to je ale jasné, neboť to je stejný model...

Odesláno z mého SM-G900F a podpis odstraním
gardenroute

#582 Příspěvek od gardenroute »

Zoolx píše:Co teď řeším, je video natočené s novou kompresí pomocí H.265. Ony všechny srovnávací videa na youtube vypadají nádherně, což o to, ale kluci (alespoň v Apple) nějak zaspali jeho implementaci do iMovie a nativně ho iMac ani s nejnovějším OS X také nezkousne... Uniká mi smysl konvertovat následně MOV nebo MP4 z H.265 do H.264. To už do H.264 mohu rovnou točit..

Jsou programy třetích stran (např. VLC), které mi na video s H.265 přehrají, ale házejí artefakty a sekají se. Z.
Zdeňku, na úskalí postprodukce v H.265 jsem již párkrát upozornil, naposledy pár příspěvků výše, nikdo ale nereagoval, tak jsem to dál neřešil. P4P mezi lidmi zatím moc není, hodně to řeší čekáním na P5ku v dubnu.
Ale když tak tu diskuzi o H.265 přenesme do vlákna o postprodukci a střihu videa... Budeš potřebovat i rychlejší SD, koukni na datový tok u P4P...

Odesláno z mého SM-G900F a podpis odstraním
Zoolx

#583 Příspěvek od Zoolx »

[quote="gardenroute"]Zdeňku, na úskalí postprodukce v H.265 jsem již párkrát upozornil, naposledy pár příspěvků výše, nikdo ale nereagoval, tak jsem to dál neřešil. P4P mezi lidmi zatím moc není, hodně to řeší čekáním na P5ku v dubnu.
Ale když tak tu diskuzi o H.265 přenesme do vlákna o postprodukci a střihu videa... Budeš potřebovat i rychlejší SD, koukni na datový tok u P4P...

SD mám v pohodě, je od DJI doporučená - Samsung Pro. S tématem jdu na doporučené místo :-)

Co mne ještě překvapilo, že při využití H.265 nejde točit 4K při 60fps, ale pouze při 30. FHD / 120 při H.265 lze..

Díky Z.
Naposledy upravil(a) Zoolx dne pát 23.12.2016 11:30, celkem upraveno 1 x.
Fafa999

#584 Příspěvek od Fafa999 »

Myslím že je to opačně h265 má vyšší kompresi, a menší velikost souborů. Takže určitě není třeba rychlejší SD. Výsledné video je menší takže rychlost zápisu na SD je menší. Vyšší nároky to má hlavně na procesor při dekódování. (to neplatí pokud je hw podpora h265, pak to tolik nezatěžuje procesor)
Zoolx

#585 Příspěvek od Zoolx »

Fafa999 píše:Myslím že je to opačně h265 má vyšší kompresi, a menší velikost souborů. Takže určitě není třeba rychlejší SD. Výsledné video je menší takže rychlost zápisu na SD je menší. Vyšší nároky to má hlavně na procesor při dekódování. (to neplatí pokud je hw podpora h265, pak to tolik nezatěžuje procesor)

Ano, tak to všude píšou, ale výsledek tomu odpovídá jen o chlup. Porovnám-li úplně stejné záběry (Phantom stál na stole na balkoně) o stejné délce (31 sekund), vyšla velikost souborů takto:

4K/30/H.264 ...... 390,8 MB
4K/60/H.264...... 392,8 MB
4K/30/H.265 ..... 390,2 MB

FHD/120/H.264 ..... 390.2 MB
FHD/120/H.265 ..... 390 MB

Ono to odpovídá datovému toku, tzn. za 31 sekund mám při 100 MBit/s objem dat 387,5 MB... Ten datový tok tedy hovoří o průchodnosti až po zpracování obrazu? Asi se ptám hloupě, ale nevidím ve velikostech souborů při H.264 / H.265 rozdíl...

Z.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“