Jinak "logické funkce", myslím MC-20 je už má (???) a některé vyšší MZ také - Zdeňku, že jo? (určitě se ráno ozve)
Graupner MX-20 HOTT (1)
Re: Graupner MX-20 HOTT
Jo, tohle neporadím ale místní kolega tu má na pylonu mikrospínač který mu přepíná zdroj kanálových impilzů pro regl. V zavřené poloze (cokoli mimo plně otevřeno) regl dostává impulzy "nula plynu" z generátoru signálu (555) a až když pylon dojede na ten koncák a je plně vysunutý, přepne mu signál na servosignál z přijímače. Funguje mu to tak myslím 2-3 roky.
Jinak "logické funkce", myslím MC-20 je už má (???) a některé vyšší MZ také - Zdeňku, že jo? (určitě se ráno ozve)
jyrry.webnode.cz
Tomíno, to co si představuješ, tak je v manuálu popsané na str. 266 a 267. To řešení s koncákem, co popsal jyrry, se mi ale zdá bezpečnější, protože nedovolí roztočení motoru, dokud není ve správné poloze.
Jinak MC-20 ty logické funkce už má, ale to ti asi moc nepomůže.
Jinak MC-20 ty logické funkce už má, ale to ti asi moc nepomůže.
Díky za rady.
MX-20 bohužel logiku nemá a soupravu měnit zatím nechci
Tak jsem to teď napípal podle manuálu a ono to jede. Včera jsem se snažil o něco podobnýho, jen sem tomu mixu na vstup chtěl cpát výstup ze sekvencéru, nenapadlo mě dát pomalej náběh kanálu a nacpat mu jednoduchou křivku na zpoždění. No pro příště jsem aspoň chytřejší.
Ale padly na to tři křívkový mixy spojený do serie (potřebuju ve vypnutým stavu odečíst 200%) a čtvrtej padne na kompenzaci brzd výškovkou.
Pylon jsem nechal na ovládání sekvencéru, aby při zasunutí počkal až se vypne motor a až pak zajel. A kdyby se náhodou našla trhlina v tomhle programu tak při zasunutým pylonu je nastavenej General Air modul tak, aby při malým odběru vynutil vypnutí regulátoru. A ten odběr je tak malej, že ho to ukazuje kdykoliv. V podstatě to doubluje tuhletu funkci s mixama, jen to zapne nebo vypne natvrdo.
MX-20 bohužel logiku nemá a soupravu měnit zatím nechci
Tak jsem to teď napípal podle manuálu a ono to jede. Včera jsem se snažil o něco podobnýho, jen sem tomu mixu na vstup chtěl cpát výstup ze sekvencéru, nenapadlo mě dát pomalej náběh kanálu a nacpat mu jednoduchou křivku na zpoždění. No pro příště jsem aspoň chytřejší.
Pylon jsem nechal na ovládání sekvencéru, aby při zasunutí počkal až se vypne motor a až pak zajel. A kdyby se náhodou našla trhlina v tomhle programu tak při zasunutým pylonu je nastavenej General Air modul tak, aby při malým odběru vynutil vypnutí regulátoru. A ten odběr je tak malej, že ho to ukazuje kdykoliv. V podstatě to doubluje tuhletu funkci s mixama, jen to zapne nebo vypne natvrdo.
Venus, CAP-232, Arcus M, blade mcpx,kappa 20, Tundra V2 MX-20
Rhino 2, Xray T3, DF95, XS-6 FM Synt.
Na tu kompenzaci brzd je předdefinovaný mix, takže ten Free mix můžeš použít jinde. Mrkni na str. 162. 
Já jen doplním, že logické spínače má MC-20, MC-32 a MZ-24PRO.
Ground Penetration Tester
Na ty brzdy jsem koukal už včera ale nepovedlo se mi z nějakýho důvodu nastavit je tak jak jsem si představoval. Myslím že mi nešly zpomalit nebo se mixovaly ještě s nějakým kanálem. Takže funkci brzd mám vypnutou a tím pádem mi tam nejde ani ten mix. A stejně na brzdy stačí asi i lineární mixování, ještě k tomu když mám na nich tři polohy.
Napadlo mě jestli nemám třeba do směrovky dát při vysunutejch brzdách nějakej mixík při rovnání na přistání jestli by to nepomohlo při bočním větru. A jak mají být brzdy nastavený při maximálním vysunutí? Při pohledu zpředu má bejt mezi křídlem a štítama mezera nebo to má lícovat?
Napadlo mě jestli nemám třeba do směrovky dát při vysunutejch brzdách nějakej mixík při rovnání na přistání jestli by to nepomohlo při bočním větru. A jak mají být brzdy nastavený při maximálním vysunutí? Při pohledu zpředu má bejt mezi křídlem a štítama mezera nebo to má lícovat?
Zdravím kolegové ,
neválí se někomu doma v šuplíku mechanismus s pružinkou na vracení kniplu plynu zpět na střed na mx 20 ? Kolega zde není registrovaný, koupil mx 20 na inzerát, ale knipl už je bez mechanismu a on jej potřebuje, páč radio bude užito na pozemní model a tam je nutné knipl vracet na střed.
Předem děkuji za reakce případně rady kde to sehnat, dá se to i vyrobit, ale nejprve využívám jednodušší možnost.
Přeji dobrý let a úspěšná přistání
Ivan T.
neválí se někomu doma v šuplíku mechanismus s pružinkou na vracení kniplu plynu zpět na střed na mx 20 ? Kolega zde není registrovaný, koupil mx 20 na inzerát, ale knipl už je bez mechanismu a on jej potřebuje, páč radio bude užito na pozemní model a tam je nutné knipl vracet na střed.
Předem děkuji za reakce případně rady kde to sehnat, dá se to i vyrobit, ale nejprve využívám jednodušší možnost.
Přeji dobrý let a úspěšná přistání
Ivan T.
Měl to kolega už rozdělané, nebo preventivně shání? Pokud si dobře pamatuju tak rádio přišlo s pružinkami všude a nastavením se to "deaktivovalo" u jedné dráhy aby se nevracela. Tak jestli to někdo vykuchal nebo se s tím kolega ještě neseznámil.
Ano kolega to rozdělal a už to tam nebylo, tak mne napadlo, zda to někdo z vás nemá doma ladem.
Ivan T.
Ivan T.
Normálně se ta aretace nevyndavá, ale jen se vyřadí z činnosti nastavením šroubku, takže se to asi nikomu doma válet nebude, a jako náhradní díl jsem to taky nikde neviděl. Pokud to původní majitel zašantročil, tak pak asi jedině zkusit napsat do Trivoxu, jestli by jí nesehnal, nebo by možná šla vyrobit podle té z druhého ovladače.
Moc děkuji za vaše brzké reakce, do Trivoxu kolega psal ale jen odpověděli, že se zeptají v servise zda se to vede jako ND a to je vše z jejich strany. Tak se v klidu pustím do výroby.
Ivan T.
Ivan T.
Už si přesně tvar nepamatuju, ale myslím, že to nic tak složitého nebylo a myslím, že se jedná vlastně jen o obrysový tvar. Jde ale možná o vlastnosti materiálu ze kterého to budeš dělat, aby se dobře opracovával, ale taky měl dobré třecí vlastnosti.
Mám celkem dobře vybavenou dílnu strojně a materiálovou zásobu taky dobrou vč. neželezných kovů a otěrovzdorných plastů, tak budu pižlat. Pružinky se taky najdou. Když člověk rozdělává různé nefungující zařízení ( tiskárny) tak se naskytne hezký sortiment potřebných dílů do modelařiny.
Ivan T.
Ivan T.
Potřebuji radu, přecházím z Futaby T14 na mx20. Sbus mi jede přes kanál 8, kde ho přehodím na pozici 1?