Hluk na pracovišti

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
petrfm

Re: Hluk na pracovišti

#31 Příspěvek od petrfm »

A nemohlo by to rádio prostě spadnout? A to další taky? Když nepomáhá slušná domluva... :? Myslím si, že vždycky platí, že ten, co chce dělat rámus je ten co obtěžuje a má se podřídit tomu, co chce mít klid. Sluchátka stojí dneska stovku a mobil s MP3 má v kapse každý.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
pepin

#32 Příspěvek od pepin »

petrfm píše: Sluchátka stojí dneska stovku a mobil s MP3 má v kapse každý.

ono to tak uplně jednoduchý a problém řešící přez nějaké špunty, nebo jiné sluchátka a MP3 není.

dělal jsem nějakou dobu v kovovýrobném procesu a tento problém také řešil--rádio tam hrálo z repro beden, ale piánko, takže když jeli mašiny, hovno bylo z rádia slyšet i co by kulisu, zesílit to nešlo, bo aby to přeřvalo všechny jedoucí mašiny, opravdu by to muselo řvát.

nahrávky na MP3 fakt moc nefungujou, když jseš v práci každý den v měsíci cca 22dnu 8h pracovní doba a chceš poslouchat né něco, co rotuje do kolečka,příjem klasického rádia FM je problém, jak chodíš po dílně, internetové wifi rádio --pokud je na dílně wifi je také s výpadkami problém, internetové rádio přez paušální mobilnbí poplatek je také pro 22 dnu po 8 hodinách problém--tolik dat v tom paušálu prostě nění .

já to vyřešil nakonec přez bezdrátová sluchátka--mobil na dosahu firemní wifi, na mobilu internetové rádio, ale stejně nebylo vyhráno i když mi to fungovalo, když mě viděl šéf, jak si smažím přímo do uší rádio a možná vubec neslyším zvuk, který vydává muj soustruh--vrtačka--třeba kousnutý vrták, vubec se mu to nelíbilo---toleroval to, ale vubec se mu mé sluchátkování nelíbilo--je to opravdu jako jezdit se sluchátkama v autě, kdy jseš pak opravdu mimo zvukové dění na silnici--sanitku vidíš maximálně že kroutí a bliká majákem, ale slyšet jí přez sluchátka v uších :oops:

bez toho rádia bych to ale nedal ani omylem a nechápu, jak muže někdo zvládat dlouhodobě práci, kde dělá každý den od začátku směny do konce směny stejný ukon a to samé další den a další rok a další rok bude dělat zase ten samý ukon.

nastoupil jsem za mašinu v 8, když už jsem měl pocit, že žaludek si žádá oběd, kouknul jsem na hodinky a na nich bylo 9h :lol:

já bych to bez toho rádia absolutně psychicky nezvládal, ono je fakt sakra rozdíl, jestli musíš alespon občas nějak přenastavit mašinu, nebo fat jednoho roku jedno ráno nastoupíš a dokud jednoho dne nějakýho dalšího roku neodejdeš pořád mrdláš do zblbnutí to samé---mě drželo tenkrát při životě jen vědomí, že je to pořád lepší, než abych se každý den kuli žrádlu honit po poli zajícem.
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Mad_Box »

Mě zde spíš udivuje přístup všichni chtějí rádio ale já ne tak ho prostě vypnu a nebude ho poslouchat nikdo.... Toto je základ k dobrým vztahům na pracovišti.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
zdzd

#34 Příspěvek od zdzd »

Na tyto věci je naprosto jednoduché řešení. Jmenuje se provozní řád. Vedení firmy rozhodne, že hlasité rádio zvyšuje hluk na pracovišti, ruší pracující a ohrožuje bezpečnost práce. A je vymalováno. Utrum.
Lark

#35 Příspěvek od Lark »

Jenže jak už jsem psal, to je jen teorie a záleží na vedoucích, jestli mají zájem to řešit. Né vždy se tak vedoucí chovají.
petrfm

#36 Příspěvek od petrfm »

pepin : pokud nepotřebuješ aktuální informace, čiže stačí ti číst včerejší noviny, abys zabil čas, pak není problém, v době streamovaného vysílání si takové 12h streamy stáhnout do mobilu. Dokonce i tématicky, pokud někdo má rád konkrétní druh hudby, může si stáhnout desítky hodin z rádií. Nevím, zda jsou dostupné uložené streamy CZ radií, ale taky není problém si je nahrát, takže budeš poslouchat včerejší rádio :-)

Já bych asi poslouchal to mluvené slovo, jak kdosi zmínil. Je spousta témat (knížky, dokumenty, humor, výuka jazyků) a člověk se u toho něco naučí, když už makáš rukama a hlava má "volno".

Mad_box : já z toho co píše tazatel nemám pocit, že by to rádio, co přeřvává stroje všichni chtěli, přijde mi, že si ho tam nainstalovali takoví jedinci, kteří nemají problém s cigárem se postavit do hloučku nekuřáků a hulit jim pod nos. Rádio není k práci potřeba a vydává rámus, navíc se dá strčit do uší. Proto IMHO pokud by i jen jeden člověk z kolektivu byl proti, přijde mi normální, brát na něj ohled.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
Rosta2
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Rosta2 »

zdzd píše:Na tyto věci je naprosto jednoduché řešení. Jmenuje se provozní řád. Vedení firmy rozhodne, že hlasité rádio zvyšuje hluk na pracovišti, ruší pracující a ohrožuje bezpečnost práce. A je vymalováno. Utrum.

Dnes jsem mluvil s bezpečákem, který k nám do firmy dojel, na běžnou kontrolu. Takže radia, musí být povolená vedením firmy, mohou být pouze tam, kde se nezvyšuje na pracovišti hluk těmi radii, tj. třeba děvčata na elektro montáži, kde prakticky žádný hluk není, kde oni to mají to radio jako takovou kulisu. Samo že vedení za ně platí poplatky a ty radia prošla revizí. A na obrobně, kde je hluk od obrábění, je nepřípustné další zvyšování hluku těmi radii, protože obráběči pracující na klasice, by v tom hluku nemuseli slyšet, to co mají slyšet, a působení toho hluku půsbí negativně na jejich psychiku atd. A že on napíše o tomto stavu zprávu, a předá ji vedoucímu na obrobně, tak uvidíme.
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#38 Příspěvek od rampa_mckvak »

Rosta2 píše:
A na obrobně, kde je hluk od obrábění, je nepřípustné další zvyšování hluku těmi radii, protože obráběči pracující na klasice, by v tom hluku nemuseli slyšet, to co mají slyšet, a působení toho hluku půsbí negativně na jejich psychiku atd.

To platí i pro cncéčka, nejen pro klasiku.
Co neubrzdíš neukecáš.
graup15

#39 Příspěvek od graup15 »

Já dělám servizáka CNC mašin...a občas to taky vidím (slyším)...idioty co musejí mít volume na plný koule,neb ty mašiny (CNC) nijak tiché nejsou. Normálně se s nima neseru (a to nejsem zaměstnanec té inkriminované firmy) a vypnu jim to. Mně to vadí taky.
Podle mne tam nic řvoucího jako rádi nemá co dělat...
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od jyrry »

Rosta2 píše:... obráběči pracující na klasice, by v tom hluku nemuseli slyšet, to co mají slyšet...

Jojo, i doma na frézce jsem už nějakou frézičku zlomil když se v té mizerné topolovce začala připalovat a brzdit zatímco mi do sluchátek trsali AC/DC ... :mrgreen:
To samé je ale v autě - byl bych nervozní kdybych neposlouchal motor. Nechápu ty vyduněné palice co jsou jejich autohifi slyšet ještě za pátým rohem...
jyrry.webnode.cz
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#41 Příspěvek od rampa_mckvak »

Za mlada jsme dali ve Škodě 100 na zadní sedačku "jezevčíka", otevřeli všechna okýnka a vyrazili přes město k rybníku za ohlušujícího řevu překrásných a melodických písní od Slayer, Possessed, Kreator a jiných. Ale, když se člověk uklidní a vyroste z těchto hovězích let, tak kolikrát nechápe co to dnes jezdí za hovada v dnešním provozu s nahulákaným duc, duc, duc. Což, jen tak mimochodem, s muzikou to nemá nic společného. Jsou to jen vyhulené jednotvárné elektronické hluky, které slouží mnohým k dosažení jejich stavu blaženosti a nejlépe za pomocí nějakého fetu, a bohužel i za volantem.
Co neubrzdíš neukecáš.
Zwobot
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Zwobot »

rampa_mckvak píše:Za mlada jsme dali ve Škodě 100 na zadní sedačku "jezevčíka", otevřeli všechna okýnka a vyrazili přes město k rybníku za ohlušujícího řevu překrásných a melodických písní od Slayer, Possessed, Kreator a jiných. Ale, když se člověk uklidní a vyroste z těchto hovězích let, tak kolikrát nechápe co to dnes jezdí za hovada v dnešním provozu s nahulákaným duc, duc, duc. Což, jen tak mimochodem, s muzikou to nemá nic společného. Jsou to jen vyhulené jednotvárné elektronické hluky, které slouží mnohým k dosažení jejich stavu blaženosti a nejlépe za pomocí nějakého fetu, a bohužel i za volantem.

Rampo... ono to "duc duc duc" co slyšíš z okolních aut může být úplně normální písnička.
Já třeba poslouchám hip hop. Ale nepředstavujte si jak nosím kšiltovky a kalhoty s rozkrokem u kolen. :) Sice je mi 21 let a podle názoru většiny bych to měl nosit, ale kašlu na ně :D Neřídím vylítaný BMW 316i se shnilou podlahou, nedriftuju na sněhu... prostě slušný řidič. Na silnici člověk není sám tak je potřeba se tak chovat. :oops: 8)
Hip hop je náročnej na bicí. Nevím jak to lépe popsat :/ To se pak transformuje na duc duc duc co slyšíš ty. Já slyším naprosto perfektní písničku. Jo a taky hrozně mávám rukama když stojím na světlech. Když potkáte v Praze červenou Fábii s mladým klukem v košili jak jede "duc duc duc" a mává rukama, jsem to já a né vyfetlej řidič. :D :D :D
Samozřejmě tu jsou jedinci co jedou nějaký EDM či kýho čerta, pak to někde ve stopadesáti za hodinu rozstřelej o strom a jejich máma tam chodí dávat kytku. Znal jsem pár takovejch lidí. :(

Co se týče hluku na pracovišti, já nevím na co si stěžujete. Zkuste se někdy podívat do zahradnického provozu kde pracujou samý ženský. Nejenom že drbou všechno a všechny až to hezký není ale poslouchají rádio. Kdyby alespoň jeli na normální stanici! Oni poslouchají ty rozjuchané moderátory z Impulsu apod.
A pěkně nahlas :( Jako študenti jsme tam měli třeba přepichovat celer což je aktivita náročná na soustředění. Do toho jede rozjuchanej moderátor. :? Kdyby alespoň někdo ztlumil rádio na přijatelnou úroveň, bylo by tam mnohem lépe. Tomu se říká nadměrná zátěž hlukem. Bylo to k nesnesení! :cry:
rampa_mckvak

#43 Příspěvek od rampa_mckvak »

Zajímavé povídání. Doporučuji poslechnout celé, ale kdo na to nemá, tak alespoň od 49:10
https://www.youtube.com/watch?v=EtoimRPyk7M

pro zajímavost
https://www.youtube.com/watch?v=6gYFHpbx8ps

Zde jsem se zůčastnil jako pomocný kameraman :D
https://www.youtube.com/watch?v=yziS4qW3JmY
Co neubrzdíš neukecáš.
Rosta2
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Rosta2 »

Rosta2 píše:
Dnes jsem mluvil s bezpečákem, který k nám do firmy dojel, na běžnou kontrolu. Takže radia, musí být povolená vedením firmy, mohou být pouze tam, kde se nezvyšuje na pracovišti hluk těmi radii, tj. třeba děvčata na elektro montáži, kde prakticky žádný hluk není, kde oni to mají to radio jako takovou kulisu. Samo že vedení za ně platí poplatky a ty radia prošla revizí. A na obrobně, kde je hluk od obrábění, je nepřípustné další zvyšování hluku těmi radii, protože obráběči pracující na klasice, by v tom hluku nemuseli slyšet, to co mají slyšet, a působení toho hluku půsbí negativně na jejich psychiku atd. A že on napíše o tomto stavu zprávu, a předá ji vedoucímu na obrobně, tak uvidíme.

Takže situace dopadla tak jak jsem si myslel, že asi dopadne. Vedoucí tvrdil, že mu bezpečák nic neříkal, že mu žádnou zprávu nedal, on tedy naopak se ho sám ptal, jak to s těmi radii má na dílně být, a že on mu řekl: radia klidně mohou na dílně být a hrát tak aby byla slyšet, takže toto zcela určitě byla lež. A pokud se mě bude zdát, že ty radia hrají nahlas, tak mám za ním dojít - jako za vedoucím, a on posoudí jestli je to nahlas, a pokud se mu bude pozdávat, že je to moc nahlas tak to "chlapci" trochu ztlumí. Takže cesta pro mě zcela neprůchodná, chvílemi jsem měl tlak přes 220/160, a měl jsem někdy chuť ty pouštěče radii zabít kladivem. Teď jsem tedy v důchodě, šel jsem dřív o 6 měsíců - sankce byla 330Kč. A jsem v pohodě. Jo a taková drobnost, před tím mojim odchodem do toho důchodu, mě vedoucí - prosil, žádal, jestli bych pro ně, některé ty špéci práce, které nikdo ve firmě neumí,i z kooperací ho s tím vyhazují, mohl pro ně dělat doma ( příklad - červík imbus M2-3mm zkracuji na délku 1,6mm ten vnitřní šestihran toho červíku nesmí procházet stěnou ven, a červík musí mít z obou stran sraženou hranu na tom závitu, aby šel bez problému našroubovat) a takové podobné speciality.
Lark

#45 Příspěvek od Lark »

Tak pod takovým idiotem bych chtěl dělat. :( Pokud by pak přišel škemrat, nechal bych si to krvavě zaplatit, a nebo ho vyrazil ze dveří.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“