DepronCup - soutěž elektrovětroňů

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
Genagen
Kontaktovat uživatele:

Re: DepronCup - soutěž elektrovětroňů

#631 Příspěvek od Genagen »

DAF píše:Hmmm, tak já jsem o éro přišel. Okolnosti jsem popisoval na smeťáku "Dnes jsem si byl zalétat..." Zbláznilo se servo, které si usmyslelo, že bude mít dvě středové polohy - jednu pro start a druhou pro samotný let. Bohužel ta "letová" nebyla slučitelná s řízeným letem, je zatáčka doleva velká, nebo malá, tak jsem to raději uzemnil. Nepodařilo se mi to nad zemí srovnat, tak z toho mám trosky. Ale pokud by byl zájem o další roční, pokusil bych se něco vysochat.

Ja jsem po dvou letech rozsypal onu nedeli akrobata. Pri pristani mi do toho nad zemi fouknul bocni vitr a mel jsem hromadu trisek. Od te odby jsem na nervy a nebyl jsem litat. Cekam az se seberu :-)
DAF
Kontaktovat uživatele:

#632 Příspěvek od DAF »

to Genagen, kdybych zbuchnul na pazoury, budu naštvaný, ale "rozdejchám" to relativně rychle. Jen nebudu mít chuť na opravu, to přijde časem. Tohle mě štve víc,že jsem s tím nic moc nemohl dělat. Tady nebyl úplně volný prostor, tak jsem musel dolů. Být to jinde, nebo kdyby vítr vanul obráceně, nechal bych to domlouvat a holt bych se prošel. Pokud do toho půjdu, budu muset udělat zcela nový model.
Hitec Aurora 9X
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#633 Příspěvek od Luzr »

Nazdar všichni,

začalo se mi stýskat po poletuchách. Udělal jsem nové CNC na křídla, doplnil chybějící modely na rcalbum (přišel jsem na to že rcallbum je dobrá reference pro recyklaci komponent rušených modelů:) a vyrobil po letech novou poletuchu, za cca 6 hodin čistého času:

https://www.rcalbum.cz/model/9626-obluda-na-spejli.html

Docela rád bych se k V.D.C. vrátil, tak bych rád nabídnul jestli si nechcete u mě něco říznout pro příští sezónu...

Mirek
DAF
Kontaktovat uživatele:

#634 Příspěvek od DAF »

No, což o to, já bych taky nebyl proti. Budu ale potřebovat zcela nový model a říznutí křídla by se hodilo. Jestli by se ještě někdo přidal, začnu o tom vážně uvažovat. Pohon mi stále leží doma bez využití. Mirek by se dal určitě ukecat a Petr asi taky, ale to bychom byli jen 4 (sakra, takže zase na mě bedna nezbude). Pepin to odpískal, Abua jsem tu neviděl, nepamatuju. O ostatních nevím.
Hele a ta vejškovka vejškovkuje? Připadá mi strašně mrňavá.
Hitec Aurora 9X
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#635 Příspěvek od Luzr »

DAF píše:No, což o to, já bych taky nebyl proti. Budu ale potřebovat zcela nový model a říznutí křídla by se hodilo. Jestli by se ještě někdo přidal, začnu o tom vážně uvažovat. Pohon mi stále leží doma bez využití. Mirek by se dal určitě ukecat a Petr asi taky, ale to bychom byli jen 4 (sakra, takže zase na mě bedna nezbude). Pepin to odpískal, Abua jsem tu neviděl, nepamatuju. O ostatních nevím.

Nabídka platí i pro ne-VDC modely samozřejmě. CNC tu je (no trochu potřebuje doladit, ale je to mnohem lepší než minule), tak ať se to použije...

Hele a ta vejškovka vejškovkuje? Připadá mi strašně mrňavá.

Když já jsem větší zbytek depronu neměl... :)
kope
Kontaktovat uživatele:

#636 Příspěvek od kope »

DAF píše:... Mirek by se dal určitě ukecat ...

Ani ukecávat mne není potřeba - řekněte kdy a jdem lítat :-)
To Luzr: škoda, že ses neozval dřív, nechával jsem si v létě řezat výřezy na pokus o 3,5m F5J :-). Ale když vím, že je tady ta možnost, tak budu s klidnějším srdcem vakuovat - když něco zkazím, vím kam se obrátit
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#637 Příspěvek od DAF »

Luzr, přes SZ se pak domluvíme, co bude potřeba na to řezání.
Jinak pro potenciální zájemce, teď je zima, tak budeme "zbrojit" v teple svých dílen, abychom, až přijde jaro, mohli s hrdostí sobě vlastní mohli říct "toto jsem dělal v zimě!" a představíme nový superbrus 8) .
P.S. Jinak jsem potěšen, že to tu ožilo, byť s téměř roční pauzou.
Hitec Aurora 9X
Abu
Kontaktovat uživatele:

#638 Příspěvek od Abu »

Hmmm, rikate vyrezy, zajimave... ze bych k svemu skvelemu trupu (ktery ceka na skrini) postavil konecne i skvele kridlo??
Uvidime, jestli bude zima dlouha a nudna, tak to mozna i stihnu.

Luzr - jake pozadujes podklady. A co material ??
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
kope
Kontaktovat uživatele:

#639 Příspěvek od kope »

No tady to začíná zase ožívat! Že by DepronCup povstal z popela? :)
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#640 Příspěvek od DAF »

No, Martini tu sice není, ale opravdu to ožilo. Ale stále bavíme je 4, a to počítám i Genagena. Pokud by měl zájem se přidat ještě někdo, byla by to paráda.
Hitec Aurora 9X
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#641 Příspěvek od Luzr »

Ad CNC výřezy:

Stav je takový, že v plánu je ještě vyztužit desku jeklama (ze zkušenosti vím že jinak se časem prohne) a pak konečně najít ten perfektní inconelový drát co jsem si před 3 lety nechal poslat z USA... (ale to uz je spíš optional).

Jinak maximální šířka výřezu 60cm, pojezd v ose X 40cm, Z 4cm (to jsem trochu zvoral, ale na křídla bohatě stačí). Odhaduji že zúžení jde dosáhnout tak do 2/3 (pak se začne ta užší strana přepalovat).

Vypadá to tak, že panel se nakliká v Profili a pak už se řeže. Může to být docela časově a materiálově náročné, protože každý panel / materiál vyžaduje poladit (je potřeba najít kombinaci rychlost drátu / teplota a pak případne upravit hodnotu prořezu).
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#642 Příspěvek od Luzr »

Jo, z hlediska 'organizačního/materiálového' bych to zatím viděl tak, že se prostě zastavíte (Praha Suchdol) s vlastním materiálem, já vám ukážu jak se s tím pracuje a nechám vás tvořit...
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#643 Příspěvek od Genagen »

Ja mam kridla narezany. Mam dokonce hotove i ocasky :-)

Jenom se musim rozmyslet, jestli chci mechanizovane kridlo nebo ne a cim a jak to potahnu.
Luzr
Kontaktovat uživatele:

#644 Příspěvek od Luzr »

Genagen píše:Ja mam kridla narezany. Mam dokonce hotove i ocasky :-)

Jenom se musim rozmyslet, jestli chci mechanizovane kridlo nebo ne a cim a jak to potahnu.

Tak bys to nemusel řešit, nařezej si toho víc a udělej víc křídel... :)
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#645 Příspěvek od Genagen »

Mam hronou radost, ze VDC ozilo :-) Zkusim pres vanoce neco vykutit.

Akoart musim najit svoje poznamky. mam rizla dve kridla a uz vubec netusim, cim jsem to chtel potahovat. IMO minimalne jedno mam rizle na potah 1mm balzou. Ale jak to ted jednoduse zjistit :-)

Jdu patrat.
Odpovědět

Zpět na „Kluby“