Letadla z 3D tisku - návod není česky

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zamčeno
Zpráva
Autor
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

Re: Letadla z 3D tisku - návod není česky

#91 Příspěvek od rampa_mckvak »

TomasC píše:
Mohl by jsi se podívat do toho manuálu a napsat mi, čemu tam konkrétně nerozumíš?? Pokusím se poradit. Vlastně docela chápu tvůj pohled. Není to o návodu, to se prostě nepoužívá ke stavbě, ale k přečtení, že se udělalo všechno. Mrkni třeba na stranu 6 a tam není nic co bych nepřeložil.

Dej vědět, pokusím se pomoci.

Tomáši děkuji ti za tvou snahu pomoci a cením si toho. Jak jsi to před tím stručně přeložil je dostačující. Jak jsem uvedl ty body, myslel jsem to tak, ač jsou tedy dle některých diskutujících jen obecné, přesto je výrobce uvádí a tedy nějakou svou důležitost asi mají, když už je napsal. Zdejší anglicky mluvící "mistři" to nepotřebují, ale začínající, či mírně pokročilí mají alespoň nějéké vodítko.

-------------------------------------------------------

Na některé zdejší diskutující ani reagovat nebudu, neb nestojím o dárek k vánocům ve formě banánu.

--------------------------------------------------------

Teď jen tak v rychlosti a obecně. Zdá se, že někteří asi řádně nečtou. Ale já jim to za zlé nemám. Dále proč tu někteří stále mluví o tom, že si kupuji data. Znova, zde se nebavíme o datech. Sice jsem ještě data pro 3D tisk neviděl, ale troufám si říct, že dnes snad každý ví co znamená kruhová interpolace, lineární interpolace atd.
Dále. Pokud sem dá někdo odkaz na nějakou stránku, tak přirozená zvědavost velí, podívej se... A do té doby nikdo, ani vědomí, ani podvědomí neřeší, jestli umíš jen česky, nebo i jinak. A sakra po rozkliknutí je to celé anglicky. Tak se díky pokračující zvědavosti podívám třeba na Contact. Hm, sice stránky jsou com, nikoliv cz, ale to mně v podstatě nezajímá. Důležíté v tu chvíli je, že adresa není někde za kopci, ale přimo kdekoliv na území naší republiky.... A pak se to tu zvrhne v tuto diskuzi....
Takže. Z mé strany je to vše. Od této chvíle budu jen přihlížet jak se dál toto vlákno bude vyvíjet, nebo upadne v zapomnění, a nebo se zamkne a zůstane zde jako odstrašující příklad, kde si každý v hloubi své duše zvolí na jaké straně barikády stojí.
Naposledy upravil(a) rampa_mckvak dne ned 04.12.2016 13:06, celkem upraveno 1 x.
Co neubrzdíš neukecáš.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od DAF »

HonzaSi, nic mu neposouvám, ale stejný pocit o podsouvání jsem měl já o několik příspěvků zpátky. Na Ruské weby nechodím, poznámka o ruštině byla jen na okraj. Jsem z generace, která byla dost o jazykovou výuku ochuzena. Tím neříkám, tě se lidé nenaučili. Já dělal celý život práci, kde nebylo třeba umět. Přesto jsem se o anglinu pokoušel (na rovinu, moc se mi to nepovedlo). V němčině jsem na tom o něco lépe, s ruštinou už hůře. abych nezapomněl rozumím ještě slovensky :lol: .
Ale podle tvé teorie jsem úplně v temnotách análního otvoru, protože dnes je téměř vše v cizím jazyce. Měl bych proto prodat svou novou vysílačku, neb výrobce je Korejec (nikoli Maďar) a web, ze kterého dělám up grady má v angličtině, nesmím chodit a kupovat na hobbykingu, neb ten je taktéž anglický (tam je pro změnu Číňan, opět ne Maďar). Takže mi nezbyde, než se nechat zastřelit a zahrabat někde za plotem, nebo na poli (tam ještě před zahříváním mě laskavě posypte chlorovým vápnem, aby lišky nedostaly vzteklinu). Ano, když jdu na web výrobce či prodejce, který sídlí mimo ČR, počítám s tím, že tam čeština prostě nebude. Pomůžu si třeba google překladačem, nebo slovníkem. A máš pravdu, že pokud na anglický psaném webu něco koupím a udělám při tom nějakou botu, je to můj problém, nemám se lak ale čemu se divit a nadava můžu jen a jen sobě. Ji ak jestli sleduješ dění zde, tak jsi určitě zaregistroval, že i na adventní věnec musíš už dnes dostat návod k použití. Takže pokud půjdu do kšeftu a koupím tam koně, měl bych i na něj, podle tohoto, dostat ten návod k použití. Nepočítám občanský prodej prostřednictvím inzerátu.
Jinak k té kuchařce, víš jak zesklovatět cibulku?
Hitec Aurora 9X
HonzaS

#93 Příspěvek od HonzaS »

DAF: to máme podobný, akorát že výuka angličtiny byla v případě škol kam jsem chodil často tak... řekněme ne úplně kvalitní, že jsem se dost věcí stejně musel naučit sám.

Teď když vlezu na libovolný web a je anglicky, beru to tak, že autor je buď anglicky rodilý mluvčí, nebo (a toho si cením!) se snaží podat informaci tak, aby byla k dispozici pokud možno co nejširšímu počtu čtenářů. I kdyby to psal Čech, což je mimochodem třeba u odborný "literatury" naprosto běžný. Jasně, pak to odskáče pár lidí tý daný národnosti... ale myslím, že v dnešní době není vůbec vhodný stavět zdi na hranicích států. Já když něco napíšu anglicky, tak mi bude líto, že tomu třeba nerozumí někdo kdo bydlí na severní moravě, ale zas tomu můžou rozumět kamarádi z Rakouska, kteří bydlí třeba blíž odemně než ten kamarád moravák.

A že je tam nějaká státní hranice v cestě? Možná je to trochu rozdíl v přístupu generací, nebo je to daný tím, že v kategoriích který lítám se nás na soutěžích nesejde 80 jako to bývalo u volňásků, a nemůžeme řešit techniku, a vylepšení a tak. Sejde se nás 6, když se daří tak 10, a tak řešíš co a jak s lidmi ze zahraničí, se kterýma jsme díky internetu v kontaktu pořád. Anglicky.

Samozřejmě, doba se může změnit, angličtina mi bude k prdu a budu se učit čínsky. Snad k tomu budou nějaký rozumný skripta.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Patas_
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od Patas_ »

petrcorrado píše:Pokud vím tak tady tvůrce normálně komunikuje s každým v rodném jazyce. Tak snad stačí se ho zeptat na nejasnost při stavbě tady na RC manii. :-)
Přesně tak, na konkrétní dotaz dostane každý vyčerpávající odpověď v rodném jazyce tak není co se řešit.
dracekvo

#95 Příspěvek od dracekvo »

Já sem hrdej na to že sem čech a vždy mě potěší, když s něčím prorazí česká firma. A našince vždy poteší, když s takovou firmou může jednat v mateřském jazyce.
Ale snad nikdy sem neviděl českou firmu, která by neměla stránky v češtině. Asi se stydíte za to že jste češi. Nechápu jaký je problém pro rodilého mluvčího udělat stránky a návod v čj. Když už se s tím píšete v AJ, tak přepsání do čj je banalita.
Lítám letadla a malé koptéry, občas přes FPV. Zatím jen bubliny.
HonzaS

#96 Příspěvek od HonzaS »

dracekvo píše:J...
Ale snad nikdy sem neviděl českou firmu, která by neměla stránky v češtině. Asi se stydíte za to že jste češi. ...

Nepřeháníš to s tou nepodloženou spekulací? :wink:
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od petrcorrado »

nesmysl tahle diskuze o někom kdo sem běžně chodí a dá se mu adresně napsat třeba do SZ, nebo i veřejně poradí, vysvětlí... Ještě bych to chápal, kdyby tu ten dotyčný nebyl, ale takhle?... :(
therccustomjets.cz
customwings.cz
OK2BUH

#98 Příspěvek od OK2BUH »

A na nás Rómy zase nemislitě. Taky si chcem kupiť letadilko a prece se kůli tomu nebudeme učiť gádžovsky.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od DAF »

HonzaS píše:DAF: to máme podobný, akorát že výuka angličtiny byla v případě škol kam jsem chodil často tak... řekněme ne úplně kvalitní, že jsem se dost věcí stejně musel naučit sám.... Samozřejmě, doba se může změnit, angličtina mi bude k prdu a budu se učit čínsky. Snad k tomu budou nějaký rozumný skripta.

Každá doba měla "svůj" jazyk. Dřív v našich zemích to byla němčina, na mořích angličtina a španělština, diplomatická řeč byla francouzština. Díky počítačům je to dnes angličtina a v budoucnu díky ekonomické síle to bude zřejmě čínština.
Jinak k tvé poznámce o čínštině, byl takový studentský vtip, světová studentská asociace dělala průzkum, kde mají nejchytřejší studenty. Zeptali se v Moskvě u Lomonosovy univerzity studentíka jak dlouho by se učil čínsky. Odpověděl, že tak dva roky by se učil, rok žil v Číně, aby to zažil a bude umět. Na totéž se ptali studentíka v Anglii na Oxfordu, odpověď - rok bych se učil, půl roku žil v Číně a umím. Pak zastavili studentíka z ČVUT v Praze (moje alma mater, ale každý to říká o své škole). Ten se obratem zeptal "a jsou na to skripta?" Ano, samozřejmě jsou! Studentík se zamyslí a povídá "tak tři dny a tři noci a umím!"
Hitec Aurora 9X
baui

#100 Příspěvek od baui »

dracekvo píše:Já sem hrdej na to že sem čech...... Asi se stydíte za to že jste češi.

Hele, já nevím, proč bych měl vůbec řešit, na které hroudě se kdo narodil. Všichni jsme snad ze stejnýho masa, máme čtyři nohy, čtyři ruce a 8 obyčejných tykadel, ne?
Mnohem víc si budu vážit autora plánku letadla (klidně v čínštině), než hrdého [doplň si národnost], který ničím reálným nepřispěl :)
Tom
JosefSvejk

#101 Příspěvek od JosefSvejk »

Politikaření, nacionalizmus, dokonce už i náznaky rasizmu. To nám ta diskuze zase pěkně graduje :roll: . Nechcete už toho radši nechat?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
dracekvo

#102 Příspěvek od dracekvo »

Mě jen příde smutné, že když už je česká firma, která na trhu s něčím prorazí, tak si stejně našinec, co nevládne angličtinou musí hledat návody ve své řeči, u nějakého nadčenece a né přimo na stránkách domácí firmy ......

Když už sem taháte číňany, tak se podívejte, ze ke všemu mimo AJ mají i návod v rozsypaným čaji.
Lítám letadla a malé koptéry, občas přes FPV. Zatím jen bubliny.
martin z

#103 Příspěvek od martin z »

Moderátoři už toto vlákno prosím zamkněte. Smysluplnější mi připadá se třeba radši bavit ve vedlejším vlákně o tom, jak jsem sadu dílů na pravý křídlo toho testovacího Spitfira z nových ovladačů Průši MK2 tisknul 10,5 hodiny dnes do půl druhý ráno a jak se mi odtokovka na dvou dílech po několika hodinách tisku o 1 mm odchlípla, ale tisk se naštěstí udržel až do konce. A použitelný to bude.
Přílohy
P1110221.JPG
P1110220.JPG
P1110217.JPG
HonzaS

#104 Příspěvek od HonzaS »

dracekvo píše:Mě jen příde smutné, že když už je česká firma, která na trhu s něčím prorazí, tak si stejně našinec, co nevládne angličtinou musí hledat návody ve své řeči, u nějakého nadčenece a né přimo na stránkách domácí firmy ......

Když už sem taháte číňany, tak se podívejte, ze ke všemu mimo AJ mají i návod v rozsypaným čaji.

Akorát že nevím jestli je to víc jejich láskou k vlasti, nebo miliardou potenciálních zákazníků :lol: :lol: :lol:
zdzd

#105 Příspěvek od zdzd »

dracekvo píše:Mě jen příde smutné, že když už je česká firma, která na trhu s něčím prorazí...

A neprorazila náhodou právě proto, že má web v angličtině?

A když už tu máme ten jazykový koutek: Jen v prvních čtyřech slovech máš dvě chyby. Další pak následují. Myslíš, že taková čeština by byla na webu přijatelná?
Zamčeno

Zpět na „Smetiště“