Protože jsem spořivý člověk tak jsem hledal alternativu pro klasické DVR. Nakonec jsem uspěl a rád bych se s vámi o své poznatky podělil.
Popíši zde jak si sestavit "kvalitní" DVR za 130CZK (chytrý telefon má snad každý, bohužel jablíčkáři mají kvůli politice Apple smůlu
Takže, budete potřebovat Androidí telefon který podporuje OTG, OTG redukci a EasyCap převodník. Dále dvě androidí aplikace. Jedna se stará o vlastní ovládání a dekódování videa z EasyCap převodníku a druhá bude nahrávat obrazovku Android zařízení.
EasyCap koupíte na Ebay například zde: http://www.ebay.com/itm/USB-2-0-Video-A ... SwA4dWLx7s je nutné aby jádrem převodníku byl chipset UTV007.
Aplikaci pro ovládání EasyCap převodníku doporučuji placenou EasyCap Viewer, její cena je 90CZK, v budoucnu v ní bude integrován i vlastní rekordér a odpadne druhá aplikace, lze ji nalézt zde https://play.google.com/store/apps/deta ... cap.viewer . Jde samozřejmě najít i jiné aplikace, které spolupracují s chipsetem UTV007 a jsou zdarma. Dále si stáhněte aplikaci pro zaznamenávání obrazovky vašeho telefonu a to například Lollipop Screen Recorder kterou stáhnete zde https://play.google.com/store/apps/deta ... nrecording a je zdarma.
Poté co budete mít vše nainstalované připojte pomocí OTG adaptéru EasyCap adaptér. Automaticky by se vám měla spustit aplikace EasyCap Viewer, v ní běžte do nastavení, Zvolte "Select startup device" v něm vyberte UTV007, poté zvolte "EasyCap Settings" tam nastavte formát videa na PAL a Video Input na 1 (může se lišit). Dále si můžete nastavení upravit tak jak potřebujete a tlačítkem zpět ukončete nastavení (potvrďte uložení nastavení), hned by jste měli vidět obraz který posíláte do EasyCAP převodníku. Poté aplikaci minimalizujte, spusťte Lollipop Screen Recorder, nastavte si požadované rozlišení, Orientation na Portrait, složku pro ukládání videa a spusťte nahrávání, poté už se jen stačí přepnout zpět na EasyCAP Viewer a můžete letět
Toto zařízení jde také použít jako LowCost FPV brýle pokud použijete nějaké VR brýle pro telefon. Stačí pak upravit nastavení EasyCap Viewer aby vám obraz "rozdělil" na dvě stejné poloviny a můžete pak toto zařízení využít jako FPV brýle. Je tam samozřejmě latence ale pokud máte výkonný telefon tak je latence (na mém zařízení) kolem 50ms což není málo ale použít se to dá.
Další věc kterou doporučuji udělat (pouze pro DVR režim) je úprava převodníku EasyCap. V mém případě má totiž můj FPV diverzitní přijímač jen jeden výstup a pokud k němu připojím dvě zobrazovací zařízení dojde k poklesu jasu, je to způsobeno poklesem zatěžovací impedance která by měla být 75ohm. Když totiž připojíte dvě zařízení na jeden video výstup klesne zatěžovací impedance na 37,5ohm což není dobře. Je nutné pak v jednom zobrazovacím zařízení odstranit zatěžovací odpor 75ohm. Logicky se nabízí odstranit tento odpor v EasyCap adaptéru. Zatěžovací odpor je na DPS pod označením R5, tento odpor odpájejte a tím je úprava hotová, poté můžete bez problémů připojit na jeden video výstup jak brýle tak EasyCap převodník. Samozřejmě pokud máte FPV přijímač se dvěma výstupy, nic neupravujte a brýle dejte do jednoho výstupu a EasyCap převodník do výstupu druhého.
Tímto jsem snad řekl vše co bylo potřeba a nyní vám jen popřeji hodně hezkých videí z vašeho FPV létání