Rc soupravy pro začátečníky
Rc soupravy pro začátečníky
Dobrý den v rc modelářství jsem úplný začátečník a o tento obor se zatím jen zajímám.Chci se zeptat kolik stojí nejlevnější RC sopravy.
-
Marcos
- Kontaktovat uživatele:
Vitej mezi silenci!
Zalezi jakou RC soupravu si predstavujes, obycejna 4kanalova vysilacka se da koupit na modelabazaru treba za 1000 i s prijmacem, ale vetsinou funguje pouze s timto prijmacem. V zahranici se za tuto cenu sehnat i lepsi nova. Jinak u nas moderni souprava na 2GHz se pohybuje od 3000(DX6 s prijmacem, bez serv) vyse.
Zalezi jakou RC soupravu si predstavujes, obycejna 4kanalova vysilacka se da koupit na modelabazaru treba za 1000 i s prijmacem, ale vetsinou funguje pouze s timto prijmacem. V zahranici se za tuto cenu sehnat i lepsi nova. Jinak u nas moderni souprava na 2GHz se pohybuje od 3000(DX6 s prijmacem, bez serv) vyse.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
-
Marcos
- Kontaktovat uživatele:
No, jestli budes muset sestrit 1000 na vysilacku, tak s tim radsi ani nezacinej
Ne, zkus se podivat nekam na letadlo Wild Hawk, nebo procti diskuzi. Je to casto doporucovane zacatecnikun a za 3000 tam mas vse (tedy vcetne RC), co k letu potrebujes. A je to 1,4m letadlo, zadna "hracka".
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Před pár lety jsem kupoval servo HS-55 za 1050Kč a dneska stojí stejně kvalitní servo 100Kč.... Dneska to maj začátečníci hrozně jednoduchý....všeho je 3prdele a skoro zadarmo
Navíc je každý druhý éro z bublinek a nejde skoro rozbít.... No prostě dokonalé podhoubí začít lítat...ale chce to zkušeného modeláře pro osvětu, bez toho je i éro zadarmo k ničemu...
Pavel1995 píše:Díky 1000Kč 3000Kč no abychzačal šetřit
Modelárčina nieje najlacnejšia. Ale na druhú stranu mrkni na ceny bicyklov. Za 5 litrov len čína a ak chceš niečo lepšie - minimálne 10 litrov nieje tovojích.
U modelárčiny je to obdobné. U toho doporučovaného Wildhawka máš všetko, vrátane nabíjačky pohonných aku. Chýba tam tuším len 8 tužkáčov do vysielača. Ak to budeš kupovať samostatne zaplatíš podstatne viac.
Ak už sa rozhodneš modelárčiť, tak časom budeš potrebovať lepší nabíjač, lepší vysielač........
Potom môžeš ísť dvoma cestami. Špičkové modely za špičkové ceny so špičkovou výbavou, alebo ako to robím ja kúpim pár plátov balzy, neaké to lepidlo a fóliu, niečo si nakreslím a vyrobím. Nieje to HighTech, ale lieta to slušne. Ponáhľať sa nemusím, pretože modelov mám vcelku dosť, takže si len tak relaxujem s náradím v ruke po večeroch.
Tretia stredná cesta je pozrieť neaké stavebnice za rozumnú cenu. Mrkni napr u Reicharda, Kostku, Pelikána - nájdeš tam mnoho stavebníc, typu Filip, Prima, Swing a pod, čo sú lietavé stroje za rozumnú cenu a takmer hotové. Lieta to aj s najlacnejšou výbavou a je to mnohokrát vyzkúšané.
Toto sa týka vetroňov. U akrobatov je tiež mnoho EPP stavebníc, za rozumnú cenu, ale tam už s neakým lacným pohonom to tak jednoduché nebude.... aj keď na druhú stranu RAY pohony sú za smiešne ceny, len neviem ako je to s kvalitou tých motorov
Já "začínal" znova loni po 15leté pauze se starší Bellancou 480 za 1700,- bez problémů jsem se na ní naučil lítat a pak jsem koupil větší éro a výbavu bratru za 15 000,-
Teď už se mi ta Bellanca válí na skříni už s ní nelítám.
Doplň si bydliště třeba tu je někdo z tvého okolí
Teď už se mi ta Bellanca válí na skříni už s ní nelítám.
Doplň si bydliště třeba tu je někdo z tvého okolí
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
[quote="kroxigor"]
Ono ten Wildhawk má ešte jednu výhodu - cenu. Každý kto začína má o sebe predstavu, že bude superpilot, ale po prvom lete a držkopáde, príde vytriezvenie, a po piatom -desiatom lepení a opravovaní to mnohých odradí. Potom tie tri litre nie sú zase až tak veľa.(v živote príde o večšie prachy za večšie omyly) Ak toto prekoná, časom bude potrebovať o mnoho viac zainvestovať do RC a nabíjačov.....
Ono ten Wildhawk má ešte jednu výhodu - cenu. Každý kto začína má o sebe predstavu, že bude superpilot, ale po prvom lete a držkopáde, príde vytriezvenie, a po piatom -desiatom lepení a opravovaní to mnohých odradí. Potom tie tri litre nie sú zase až tak veľa.(v živote príde o večšie prachy za večšie omyly) Ak toto prekoná, časom bude potrebovať o mnoho viac zainvestovať do RC a nabíjačov.....
[Pavel1995"]
Ešte sú narodeniny, meniny, vianoce, návšteva deda a babky..... sľuby typu, že budeš vynášať smeti, starať sa o kvety....
Autičkárske (volantové) vysielče sú zvečša len trojkanálové. Nemajú kniple, ale z boku koliesko ako volant a spúšť - plyn/brzda.
Čo sa týka frekvencii obecne 35 MHz pásmo je pre lietadlá a 40 MHz pre všetko ostatné - čiže autičkársky vysielač bude v pásme 40 MHz a nemal by si ho používať na lietadlá....
Ešte sú narodeniny, meniny, vianoce, návšteva deda a babky..... sľuby typu, že budeš vynášať smeti, starať sa o kvety....
Čo sa týka frekvencii obecne 35 MHz pásmo je pre lietadlá a 40 MHz pre všetko ostatné - čiže autičkársky vysielač bude v pásme 40 MHz a nemal by si ho používať na lietadlá....
Naposledy upravil(a) lubo1 dne úte 13.05.2008 13:44, celkem upraveno 1 x.