Graupner MX-20 HOTT (1)
Re: Graupner MX-20 HOTT
Já jsem si psal do Trivoxu o manuál k GR-18 a GR-24PRO, když dostaly nový soft. Poslal jsem číslo faktury od nákupu a dostal jsem je poštou vytištěné. Ke stažení určitě nebudou.
Ground Penetration Tester
A to už máš pro tu verzi 1.52? Já ho kupoval nedávno v AVANTI, ale myslím že HoTTy bere taky přímo z Trivoxu a návod jsem dostal tištěnej, ale ještě ten starej a v přijímači byla verze 1.50. Musím se podívat na fakturu a záručák.
Pro V1.50 . Původně tam byla tuším V1.04 .
Ta 1.50 je od března loňského roku a přinesla hlavně stabilizaci pro bezpádlové vrtulníky. Manuál ještě loni v létě nebyl. Čekal jsem asi měsíc. Manuál by ti měl dodat prodejce i dodatečně. Ale v té době to bylo nemožné, tak jsem se pro urychlení obrátil na Trivox.
Letadlo nastavíš i podle toho starého, tam asi nebudou změny.
Ta 1.50 je od března loňského roku a přinesla hlavně stabilizaci pro bezpádlové vrtulníky. Manuál ještě loni v létě nebyl. Čekal jsem asi měsíc. Manuál by ti měl dodat prodejce i dodatečně. Ale v té době to bylo nemožné, tak jsem se pro urychlení obrátil na Trivox.
Letadlo nastavíš i podle toho starého, tam asi nebudou změny.
Ground Penetration Tester
Nastavené už to mám, jen bych se rád dozvěděl něco bližšího o těch anténách. Ta verze 1.52 je z 11.1.2016, takže ta 1.50 musí být ještě starší.
Jj, omlouvám se, nějak jsem špatně čet. 
Pánové, měl bych takovej dotaz, ne úplně k TX ale k RX GR-24. Mám u něj jednu z antén uskřípnutou asi 4mm od krabičky. Otázka jestli to nechat, nebo tu jednu prostě vyhodit. Případně kde sehnat náhradní na výměnu. Lítám jen do viditelný vzdálenosti, takže dosah není zas tak kritická záležitost.
Venus, CAP-232, Arcus M, blade mcpx,kappa 20, Tundra V2 MX-20
Rhino 2, Xray T3, DF95, XS-6 FM Synt.
To že je uskřípnutá ještě nemusí znamenat, že je přerušená, nebo zkratovaná. Nebo jsi to nějak měřil? Osobně bych radši řešil opravu buď zkrácením té poškozené, ale problém asi bude u toho konektoru. Dala by se ale připájet na tvrdo. Nevím ale jaké máš možnosti a zkušenosti. Snazší by samozřejmě bylo jí nahradit novou, ale nenašel jsem, že by jí někdo nabízel. Nejspíš by se dala použít i anténa jiného výrobce se stejným konektorem. Lítat s jednou anténou se samozřejmě asi dá taky. Nakonec GR-12 má jen jednu anténu.
tomíno píše:Pánové, měl bych takovej dotaz, ne úplně k TX ale k RX GR-24. Mám u něj jednu z antén uskřípnutou asi 4mm od krabičky. Otázka jestli to nechat, nebo tu jednu prostě vyhodit. Případně kde sehnat náhradní na výměnu. Lítám jen do viditelný vzdálenosti, takže dosah není zas tak kritická záležitost.
nahradni anteny se bezne prodavaji, treba tady:
http://www.houska-modelar.cz/shop/produ ... s_id=12778
jsou i ruzne delky, rozhodne bych ji vymenil, je to par korun....
No, uskřípnutá je v drátku a ne jen ten návlek na konci. Neměřil jsem to nijak, ptám se teoreticky, jestli jedna anténa kratší nemůže chytat silnějc šum z jinejch frekvencí a tím snížit odstup signálu od šumu a dosah. Tím pádem jestli by nebylo lepší ji oddělat úplně, ale jestli se pak zase nemusí řešit impedanční přizpůsobení. Nebo jestli nedejbože nejsou obě antény zapojený jako dipol, to by chytalo už tuplem na dvě věci.
Co se týče pájení tak sou moje možnosti slušný a zkušenosti použitelný, ale ta obvodová stránka věci silně pokulhává. Ještě by se dal sehnat nějakej nefunkční přijímač a z něj vzít stejně dlouhou anténu.
Co se týče pájení tak sou moje možnosti slušný a zkušenosti použitelný, ale ta obvodová stránka věci silně pokulhává. Ještě by se dal sehnat nějakej nefunkční přijímač a z něj vzít stejně dlouhou anténu.
malcomx> díky, změřím a objednám, bude to nejlepší.
Nic neměř a vyměň jí. Při té ceně nestojí za to se trápit s opravou. Na jednu anténu bude hlavně větší riziko častějšího nevhodného natočení antén Tx-Rx vůdči sobě, takže častější ztráty paketů.
to malcolm: dík za odkaz, nikde jsem jí nemoh najít. Hledal jdem ale jen u Trivox a Graupner, a tam jsem jí nějak nenašel.
to malcolm: dík za odkaz, nikde jsem jí nemoh najít. Hledal jdem ale jen u Trivox a Graupner, a tam jsem jí nějak nenašel.
myslel sem že změřím jak dlouhou chci 
tomíno píše:myslel sem že změřím jak dlouhou chci
To je skoro fuk, aktivní je jen ten oholený (bez stínění) kousek na konci.
jyrry.webnode.cz
Kolegové, poraďte prosím. Mám napípanej celej model ale jednu funkci nemůžu vymyslet. Potřebuju, aby po přepnutí přepínače vyjel pylon a po vyjetí se povolilo zapnutí motoru.
Vymyšleno jsem to měl tak, že mám dva kanály přes sekvencér. Jeden vyjíždí s pylonem (0-2s) a druhej měl jít z -200% do 0 (2-3s). Ten druhej se pak měl mixovat do plynu, takže ve výsledku by nešel plyn zapnout. Jenže ze sekvencéru nejde mixovat. V podstatě sekvencér kompletně obejde všechny funkce a ovládá výstup jen a pouze on a výstup se nedá nikam brát. Tohle by šlo použít ve chvíli, kdy bych ten mix nastavil v přijímači, ale nechci nastavovat přijímač, tam se na to při výměně do jinýho modelu může zapomenout.
Nemáte někdo nápad jak to napípat aby to fungovalo podle popisu, tj. nejdřív pylon a pak povolit motor?
díky
Vymyšleno jsem to měl tak, že mám dva kanály přes sekvencér. Jeden vyjíždí s pylonem (0-2s) a druhej měl jít z -200% do 0 (2-3s). Ten druhej se pak měl mixovat do plynu, takže ve výsledku by nešel plyn zapnout. Jenže ze sekvencéru nejde mixovat. V podstatě sekvencér kompletně obejde všechny funkce a ovládá výstup jen a pouze on a výstup se nedá nikam brát. Tohle by šlo použít ve chvíli, kdy bych ten mix nastavil v přijímači, ale nechci nastavovat přijímač, tam se na to při výměně do jinýho modelu může zapomenout.
Nemáte někdo nápad jak to napípat aby to fungovalo podle popisu, tj. nejdřív pylon a pak povolit motor?
díky