Graupner HOTT a telemetrie
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Re: Graupner HOTT a telemetrie
K těm kablíkům u tohohle čidla-u jednoho se mi taky stalo, že kablík odpadnul. Poprosil jsem kamaráda, on ho napájel zpět a od té doby chodí. (já si na takové jemné věci netroufám, napájím si konektory k baterce a reglu, ale tohohle se trochu "bojím). Mám ta čidla 4 a ani na jednom není žádné zajištění, jako má na fotce jyrry.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
kope píše:
Tak tohle čidlo tam vidět není. Resp. ono je zaškrtnuté v seznamu čidel (tváří se jako general modu, což je ok), dají se pro něj nastavit hlášky, ale stránku s nějakým nastavováním (jako má třeba Rx) to nemá. Nicméně čidlo ukazuje a ukazuje správně, tak předpokládám, že je vše OK.
Jó jednou jsme to tu řešili, že se hlásí jako General modul. Když jsi v tom menu "Telemetry/Setting & Data View/" tak si musíš přepnout na levém voliči šipkou dolu na General modul a měly by se objevit další stránky. Tam by ta verze měla být. Měly by tam jít nastavit limity pro alarmy, rozsah měření a podobně. Nezapomeň pak ale nalistovat zpátky na první obrazovku a skočit na "Save sensor", nastavit YES a potvrdit SET. jinak se hodnoty neuloží. Jestli to tak ale funguje i u toho napěťového čidla nevím.
Nevím, jestli to patří zrovna sem, případně se to přesune.
Pro uživatele přijímačů se stabilizací pro letadla GR-12SH, GR-12+3G, GR-12+3G+3A+Vario (33575/33576/33577) je nový software V 2.01 . Přináší i funkci Heading Hold.
Tady, https://www.graupner.com/Receiver-GR-12-3xGHoTT/33576/ kliknout na Downloads a na poslední řádce je ke stažení software pro všechny tři a manuál v němčině.
Pro uživatele přijímačů se stabilizací pro letadla GR-12SH, GR-12+3G, GR-12+3G+3A+Vario (33575/33576/33577) je nový software V 2.01 . Přináší i funkci Heading Hold.
Tady, https://www.graupner.com/Receiver-GR-12-3xGHoTT/33576/ kliknout na Downloads a na poslední řádce je ke stažení software pro všechny tři a manuál v němčině.
Ground Penetration Tester
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Když už se tady mluví o přijímačích s gyrem - netušíte někdo, jestli po aktualizaci FW je potřeba znovu púrovést nastavení gyra nebo jestli zůstane všechno tak, jak bylo před aktualizací?
Taky mě to čeká u GR-18 3xG+3A+Vario a překvapilo mě, že se USB převodník připojuje do K5 a né na konektor telemetrie, a taky se používá pro aktualizaci jiný program.
kope píše:Když už se tady mluví o přijímačích s gyrem - netušíte někdo, jestli po aktualizaci FW je potřeba znovu púrovést nastavení gyra nebo jestli zůstane všechno tak, jak bylo před aktualizací?
U těch GRdvanáctek je potřeba nové nastavení. Nový soft přidá dost nových funkcí.
Lark píše:Taky mě to čeká u GR-18 3xG+3A+Vario a překvapilo mě, že se USB převodník připojuje do K5 a né na konektor telemetrie, a taky se používá pro aktualizaci jiný program.
U GR-18PRO a GR-24PRO se převodník připojuje do Telemetri konektoru. Určitě.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že s aktualizací počkám minimálně do doby, než bude k dispozici alespoň anglický manuál. Německy neumím a druhý dostupný je španělský - tu řeč jsem se sice před mnoha lety učil, ale už umím tak maximálně - Yo hablo un poco de español 
Pro GR-18 3xG+3A+Vario je manuál dokonce v češtině, možná by ti to pomohlo.
https://www.graupner.com/receiver-GR-18-3xG-3A-Vario-HoTT/33579/
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Ale to je asi pro verzi před tou aktualizací, o které psal janva? Já mám manuál k Gr-16+3g v češtině tištěný, ale jak janva psal, že upgrade přináší nové funkce, tak o tom jaké ty fce vlastně jsou a jak s nima pracovat/nastavovat bych si raději něco přečetl, než to upgradnu.
Tohle je ta nejstarší verze softu ještě bez stabilizace pro vrtulníky. Ty malé šestikanály GR-12+xxxx mají aktuální soft o dvě generace novější.Lark píše:Pro GR-18 3xG+3A+Vario je manuál dokonce v češtině, možná by ti to pomohlo.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
janva9 píše:Ty malé šestikanály GR-12+xxxx mají aktuální soft o dvě generace novější.
Zkušenost s tím novým SW asi ještě nemáš, že? Na to je to moc nové...
Odkaz jsem dával jen kvůli tomu manuálu v češtině.
Nemáte někdo zkušenosti s aktualizací regulátoru T45? Aktualizoval jsem přijímače, vysílačku i air modul ale regl se mi nenahlásí a prej je chyba ve čtení ID zařízení. A vadí vůbec když je v něm starší soft než v ostatní elektronice?
Venus, CAP-232, Arcus M, blade mcpx,kappa 20, Tundra V2 MX-20
Rhino 2, Xray T3, DF95, XS-6 FM Synt.
Rhino 2, Xray T3, DF95, XS-6 FM Synt.