Jak připevňujete elektroniku?

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Woita
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak připevňujete elektroniku?

#16 Příspěvek od Woita »

jio píše:...Takže funguje do prvního přistání na bod.
:lol: :lol:
A jak se to řeší u F3J? Viděl jsem jak to někteří na ten bod parádně přišpendlí...
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
jio

#17 Příspěvek od jio »

Jo, taky jsem ty přistání viděl a trhalo mi to žíly. Ještě, že to nebyl můj model.
Jak se u těchto modelů chytá baterka ví asi nejlíp tomashr. Snad napíše.
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od kocispavel »

Ahojte,

u elektroletů (elektrovětroně a pomalolety) lepím přijímač i baterky na Dual Lock.
Jsou to baterky do 2200 mAh. Dual Lock "pojišťuju" kapkou sekunďáku.
Do Bellancy ( r. 1400 mm ) je baterka 3000 mAh taky na Dual Locku a přepásaná sucháčem.
Zatím bez problémů.
Ve spalováku jsem to měl poctivě obloženo EPP.
Pavel
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ddano007 »

kocispavel píše:... lepím přijímač i baterky na Dual Lock.

Ten Dual Lock vyzerá zaujímavo, naozaj to drží 5x silnejšie ako obyčajné Velcro, ako sa tam chvália?
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Snek
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Snek »

ddano007 píše:Ten Dual Lock vyzerá zaujímavo, naozaj to drží 5x silnejšie ako obyčajné Velcro, ako sa tam chvália?

chválíme a doporučujeme ti to tu již několikrát, tak co chceš sylšet ???

prostě to vyzkoušej, zkušenost je bohužel nepřenosná .....
pokud se bojíš bourání letadla baterii přichycenou pouze "velkým křebíčkovým zipem M3, tak nesmíš přistávat jak JIO :lol: já proboural baterku k motoru na začátku létání, pak už nikdy.

ono je pak problém spíše tu baterku z pipu dostat dolů chce to cvik.

Pokud použiješ pod příjmač zip s menšími hřebíčky, tak sundat jen rozpáčení pomocí šroubováku ...
jio

#21 Příspěvek od jio »

Snek píše:... tak nesmíš přistávat jak JIO :lol: já proboural baterku k motoru na začátku létání, pak už nikdy.

Nápodobně :D a taky to jednou stačilo.

Snek píše:ono je pak problém spíše tu baterku z pipu dostat dolů chce to cvik.

Třeba pro baterku je vhodnější dát na kraje baterky 2 krátké kousky užšího typu (široký cca 1cm) než jeden široký (cca 2,5cm) delší. Z těch krátkých to jde vypáčit dobře a pro fixaci za letu to stačí. Jen se s tím skutečně nesmí přistávat moc zostra. Na střih to opravdu moc nedrží.
Lark

#22 Příspěvek od Lark »

Jó ten DualLock fakt drží jak sviňa, ale mě právě vadí to problematické odepnutí. Pokud je to na kšandě, která se dá ohnout, tak to jde, ale na dvou tvrdých plochách proti sobě jedině to rozpáčení, a to mi připadá dost drastický. Kde to jde, mám radši ty el. pásky.
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od kocispavel »

Ale není to zas taková hrůza. drží to fakt jak "sfiňa", ale třeba v elektrovětroni mám 3S 1000 mAh na pásku DualLocku a snese to i obraty. při výměně baterek to odloupnu a dám další. Na Lejzině mám dvojčlánek je připlácnutý z boku a taky drží https://www.rcalbum.cz/fotka?id=9502-la ... 3386137402
SKAY
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od SKAY »

F3J je baterka natlacena do spice a vetcinou molitan a el paska... ato pristani je bezpecnejsi pro nej nez sedat normalne.

3M kulickac oddelavat doboku / vyvracenim. ne tahanim nahoru ja tim ma pridelane skoro vse a drží (smradlave mastne motory nemam) prijimac mam podlepen vhb oboustrankou jako tlumici clen
60x25 mm a 320g baterka a drži v akru i v hotlineru ...... taky nalepuji se sekundakem ale nestalo semi zeby se odlepil to se prvni rozerve smrstovacka ale to uzje rana zejeto vlastne jedno.
tomashr

#25 Příspěvek od tomashr »

jio píše:Jo, taky jsem ty přistání viděl a trhalo mi to žíly. Ještě, že to nebyl můj model.
Jak se u těchto modelů chytá baterka ví asi nejlíp tomashr. Snad napíše.

No napisu - podle me totiz tvrdis nesmysl... Ve vsech F5J mam pohonnou baterku na hrebikovem 3M a zapichnuti vydrzi v pohode. Vetsinou se ani neuvolni a pokud jo, tak je to jen maly posun s minimem energie. Fakt ale je, ze v trupech je malo mista, takze se baterka moc do stran hybat nemuze...

Jo a rypnuti - kolik ja uz videl lidi, ktere soutezni pristani "drasa" a vyjadruji se o nem nehezky, nacez zrusili na srot model, ktery jim dojel k nejake prekazce prave proto, ze se jim trocha razance pri pristani hnusila... :-) :-)
jio

#26 Příspěvek od jio »

Já se nevyjadřuji nehezky. ;-) Je to o tom, že když někdo model zapíchne, tak je to nechtěné a obvykle se to snaží majitel neopakovat. Na soutěžích to ale chtěné je a je to občas dost drsné včetně lehké změny geometrie křídla. Přesněji, na soutěžích, kde jsem byl coby divák to tak bylo.

No, a k tomu nesmyslu. Sám píšeš většinou. A já mám tu zkušenost (a nejen svou), že duallock má ve střihu menší držení než v tahu. Ty možná používáš jinou šarži, která drží ve všech směrech.
tomashr

#27 Příspěvek od tomashr »

Ja si spis myslim, ze to bude o tom malem prostoru v trupu... Baterka se proste moc nema kam vyklopit. U motoraku se spoustou mista uvnitr asi neni duvod to nepojistit jeste jinak, treba paskou se suchacem okolo (kdyz je prostor se k tomu dostat).
jio

#28 Příspěvek od jio »

Ano, souhlasím.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od TomasC »

Používám tohle: http://shop.advasro.cz/DetailPage.asp?DPG=87852 nevím, zda to z HK je ekvivalent jen nápisem. S tím nemám zkušenost.

Je vidět, že jsou tam vlnky napříč. Vždy to dávám tak, že síla směrem k čumáku jde přes vlákna.
Obrázek

Pokud se bavíme o extrémech...
Do pyloňáku poslední dobou aku lepím oboustrannou páskou pod koberec. Drží to dost pro běžný let. Když přijde rozhodčí, že chce vážit baterku, tak za to prostě vezmu a počkám, až se to odlepí. Pokud nastane nehoda, tak je to stejně jedno.
tomashr

#30 Příspěvek od tomashr »

Jinak kdo nevi, tak ty duallock 3M (original, zadna levna alternativa) maji vzdy cas od casu v akci Lidlu. Vzdy toho pri akci vezmu hromadku a je na cas klid...
Odpovědět

Zpět na „Dílna“