Magnum Reloaded

Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Snek
Kontaktovat uživatele:

Re: Magnum Reloaded

#376 Příspěvek od Snek »

Hoki píše:Zkoušel jsem 4 modely od LM, no a nejhodnější se jevil Corsair. Měl jsem ho na výlety a dovolené, třeba i do hor. Stačil malý plácek na přistání.
Už jsem se tu ptal a zůstal jsem bez odpovědi - Je letově znát u MR když má křídlo prohnutou desku a nebo prohnutou desku s profilem?

Nejsem schopen porovnat, mám jen ten Fidget a odlítáno na něm cca >11 hodin, musel by mi někdo půjčit toho "deskového" :)

P.S. Ten Corsair díky lomení křídel se chová stejně jak třeba ten FW190? Měl jsem obavu aby se nechoval jak "ušatý model" a byl problém se pak vyblbnout obraty s křidélky ;)
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#377 Příspěvek od Hoki »

Snek píše:P.S. Ten Corsair díky lomení křídel se chová stejně jak třeba ten FW190? Měl jsem obavu aby se nechoval jak "ušatý model" a byl problém se pak vyblbnout obraty s křidélky ;)

Měl jsem Mustangy D a B, FW-190 a Corsaira. Corsair lítal jak po kolejích, dobře držel a tak jsem se nebál ho honit docela dost při zemi. Byl i klidnější na vítr. Základní akrobačku zvládal v pohodě. S Mustangama se v akrobačce vyblbnu více, včetně hranatých přemetů, kopaňáků. Jsou živější a obratnější. FW byl takový traktor, ale třeba jsem volil špatně osázení ...
https://www.rcalbum.cz/model/8972-mustang-p-51.html
https://www.rcalbum.cz/model/7117-corsair.html
https://www.rcalbum.cz/model/3927-fw-190a.html
PS: Omlouvám se ostatním za odchylku od tématu MR :wink:
Snek
Kontaktovat uživatele:

#378 Příspěvek od Snek »

Hoki píše:....PS: Omlouvám se ostatním za odchylku od tématu MR :wink:

Moc děkuji za odpověď

P.S. HobbyKing ukončil výrobu/prodej Fidget, škoda, super éro na podvečerní kosení pampelišek.
Snek
Kontaktovat uživatele:

#379 Příspěvek od Snek »

Překvapilo mne, že ušaté neakrobatické "Magnum" (mám Fidget), dokáže být vhodným trenažérem na visení za vrtuli.

Pokud začátečník z visu vypadne (já), tak se uši hravě postarají o vyrovnání letu a můžu tak zahájit vis hned z přízemního letu "těsně nad pampeliškama" :)
JFV

#380 Příspěvek od JFV »

Letu zdar! Tak máme za sebou výlet do Krnova a okolí, bazén nám tam nevypustili tak jsme na něm s kámošem prohnali i své Magnumy. Starty z bazénu nebyly problém a podařila se nám i nějaká ta přistání. Něco jsme zachytili i na video, předpokládám, že to zítra nějak zpracuji a dám sem odkaz.
Jinak Magnuma teď honím jen s plováky na štěrkovně za barákem a je to super. Lítám cca dva až tři metry pod úrovní startovacího místa a je odtud krásně vidět zrcadlový obraz éra na hladině :D

miho
Gratuluji k novému přírůstku do letového parku, vypadá pěkně a tutově Ti přinese na svých křídlech spoustu radosti :wink:
PeePoTN
Kontaktovat uživatele:

#381 Příspěvek od PeePoTN »

Tak včera som si spravil stojanovú odporovú pílu a dneska som začal vyrezávať veci na MR. Cez víkend hádam spravím rámovú pílu a podarí sa mi vyrezať krídla.
Přílohy
P1100890.JPG
miho

#382 Příspěvek od miho »

Tak mám první "negativní" zážitek s dobrým koncem. Včera na opuštěné pískovně se mi při druhém startu nepodařilo vyrovnat náklon, následovalo škrtnutí plovákem o vodu a překlopení na záda. Voda studená, hluboká, větřík odnášel model do rákosí, no nezbylo mi nic jiného něž jít ukecat jediného rybáře s žádostí o pomoc. Moc se mu sice nechtělo, ale nakonec si dal říct. Naštěstí asi na 10 pokus se háček zasekl do EPP a model byl venku. Byl ve vodě cca 15 minut. Motor byl pod vodou, baterie částečně a trochu i regulátor. Kupodivu po vysušení vše funguje. Holt jsem měl kliku. Proto dnes tréning na místním koupališti, kde je sice málo místa na létání, ale v případě havárie na vodě vše dostupnější. Dnes už ale bylo vše v pohodě. Chce to pohlídat rychlost vzletu a hlídat si vítr a náklony.
JFV

#383 Příspěvek od JFV »

Tak se mi konečně podařilo zmastit video z našeho poletování s Magnumy u bazénu.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Tja6mnRuuo4[/youtube]
miťo

#384 Příspěvek od miťo »

Tak tohle bylo super kluci, to jsem ještě nezkoušel :lol:
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
JFV

#385 Příspěvek od JFV »

Díky za kladné hodnocení. Při tomhle poletování jsme se fakt vyblbnuli až to odnesl lehkým namočením regulátor v kámošově Magnumu. Po vysušení opět funguje jako hodinky.
Jelikož mám kousek od domu vodu, tak můj Magnum po "přezutí" na plováky na poletování na uchu stále čeká :D

Jinak plováky máme oba z depronu, oběma nám vyhovují a původní jsme ani netestovali. Zde je pár fotek z jejich stavby:

http://jfv.rajce.idnes.cz/Magnum_Reload ... 144206.jpg
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#386 Příspěvek od Hoki »

Tak to video mne pobavilo. Opravdu to člověka a modeláře zvlášť, vezme do chuti si to opatřit ... :wink:
Máte hezké letiště. Byl jsem na tom letišti na pozvání místních modelářů na Krnovský Triangl. :)
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#387 Příspěvek od pepinozbrna »

Super Krnováci to se povedlo :D
Nahoru to půjde ... dolů musí.
JFV

#388 Příspěvek od JFV »

Díky hoši za kladná hodnocení. Ale lokální patriotismus nám velí abychom Vám sdělili, že jsme ostraváci jak poleno a jen jsme využili pohostinnosti krnovanů, za což jim velmi děkujeme a doufáme, že to nebylo naposledy :-)
PEO
Kontaktovat uživatele:

#389 Příspěvek od PEO »

Jojo , Ostravaci - kratci zobaci. Stejně jako já :mrgreen:
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#390 Příspěvek od Hoki »

Ja su Karviňák, bo tam naši robi. Ale bývám jinde.
Ale video se asi líbí každému.
Jak je jinak na tom váhově ten Váš plovák oproti klasice z EPP.
Odpovědět

Zpět na „Motorová letadla“