Coot A - od ArtTech

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Karel71

Coot A - od ArtTech

#1 Příspěvek od Karel71 »

Mám dotaz - nemáte zkušenosti s modelem Coot A od ArtTechu. Minulý rok jsem si ho koupil u JR models. Moje zkušenosti jsou hodně odlišné od recenze v RC Revue 5/2008. S modelem jsem několikrát z vody odstartoval ale ani jednou nepřistál. Tedy, přistál ale na rozdíl od zkušenosti z recenze - trochu to plácne ale nic se nestane. Pláclo to vždy trochu víc. Po prvním plácnutí "silné" magnety povolili, kabina se utopila a trocha vody se dostala dovnitř a shořel regulátor i motor. Kabina sehnat nešla a tak jsem vyrobil svůj překryt z depronu. Většina přistání na vodě končila podobně, díky isolepě na okrajích kabiny to ale už nekončilo tak tragicky ale i tak to je spíše pád než přistání.
Přijde mi, že je hodně citlivý na rychlost, díky motoru na pylonu a výše položenému těžišti rychle padá po křídle. Znovuzískání rychlosti mi funguje tak jak je to uvedeno v recenzi - nejprve propadne než nabere rychlost a pak začne stoupat.
Na zemi ale se mi létalo dobře. starty i přistání vpohodě.

Nemáte ještě někdo zkušenosti? U mě se střídá snaha to vzdát to a model odstrojit se zatvrzenou snahou pokračevat. Vždyť i plavání pro model je někdy docela příjemné :-) Je to jen v mých rukách?
Surgical

#2 Příspěvek od Surgical »

Hmmm....tak na zemi přistáváš v pohodě a do vody to plácne?
Divné.
Tipoval bych ty ruce, resp. netrpělivost při přistání "mít to za sebou" a příliš rychle ubraný plyn...
Karel71

#3 Příspěvek od Karel71 »

Surgical píše:Hmmm....tak na zemi přistáváš v pohodě a do vody to plácne?
Divné.
Tipoval bych ty ruce, resp. netrpělivost při přistání "mít to za sebou" a příliš rychle ubraný plyn...

Připadá mi, že voda toleruje méně než země. Coot ma tříkolový pevný podvozek který na zemi docela dost unese. Na vodě stačí trocha vychýlení před dosednutím a Coot zachytí koncem křídla a už to žuchne víc než je zdrávo. Máte s Cootem na vodě zkušenosti?
hladas94
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od hladas94 »

Když jsm já začínal s hydroplánem (v březnu :D :D ) tak moje jediná chyba byla ta, že jsem na přistávání šel bez motoru - první plácání o vodu vypadalo jako že prdnul trup, ale nic se nestalo.

Zkus přistávat s plynem, nebát se toho a hlavně ho čumákem neponořit do vody, jinak jde do vody jak torpédo!!

Takže nechat tam plyn tak, aby to letělo, pomalu zvedat špici, tak aby se nezabořil do vody a hlaďounce přistát.

Toť můj názor
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“