FrSky Taranis - čtvrté pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
jarda19

Re: FrSky Taranis - čtvrté pokračování

#556 Příspěvek od jarda19 »

Honzo ještě jednou.... prosím tě můžeš alespoň okrajově popsat rozdíl ve VF dílu přijímačů řady X a přijímačem L9R. Zajímavé že nemají antény na konektory :? . Dvojnásobný dosah......
Neplánuje FRSKY vyrobit L9R s telemetrii ???
Dej tam požadavek.
Frsky HORUS
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#557 Příspěvek od RCStudio »

jarda19 píše:Honzo ještě jednou.... prosím tě můžeš alespoň okrajově popsat rozdíl ve VF dílu přijímačů řady X a přijímačem L9R. Zajímavé že nemají antény na konektory :? . Dvojnásobný dosah......
Neplánuje FRSKY vyrobit L9R s telemetrii ???
Dej tam požadavek.

Promin zapadlo to, podivam se na to, schemata L9R tu nemam jeste jsem je nepotreboval.
Ty anteny na L9R jsou take vetsi, budou to 1/2 vlny hadam
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#558 Příspěvek od RCStudio »

Pro zpestření víkendu jsme pro Vás připravili volné pokračování článku FrSky, jak ho neznáte.

https://rcstudio.cz/cs/blog/frsky-jak-h ... i-b22.html
Jan Janekx Urbanek
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#559 Příspěvek od lubo1 »

RCStudio píše:Vsechny ty prijimace jsou v podstate stejne. Dokonce X8R a X6R maji preci stejny FW :)

môžem tu dať logy - bádal som na tom asi tak pred rokom... potom som to prestal riešiť a lietam....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
pokryschin

#560 Příspěvek od pokryschin »

pokúšam sa zistiť,prečo som vo štvrtok zase rozmlátil model.video z paluby je medzi videami.

pri prehliadaní telemetrie som nenašiel nič čo by to vysvetľovalo-signál v norme,výškovku som ťahal a aj tak totálka.po príchode som však našiel rozpojený konektor batéria-regulátor a na telemetrii- RSSI nebolo na nule,je pravda že logovanie mám na bezpečnostnom spínači motoru a hneď po náraze som blokoval plyn,pričom samozrejme vyplo logovanie.

riešenie--pomocou pomocného kanálu ovládaného bezpečnostným spínačom plynu,som nadstavil spomalenie v jednom smere.log.spínač vypne až po "dojazde"do krajnej polohy.logovanie je riadené týmto log.spínačom.
možno to nieje najednoduchšie riešenie ale dúfam,že bude info aj v takomto prípade

nejaké námety pre vývojarov openTX

nedalo by sa urobiť aby logy boli zobrazované ako uzavreté celky,bez spojovacích čiar medzi jednotlivými blokmi??
do logov by nebolo možné zapisovať aj čísla zvukových hlášok ,či som niečo neprepočul??
nedalo by sa v logoch spustiť niečo ako spätná simulácia letu s vybranými hodnotami

rozbitý model mrzý,a chcem vedieť prečo,z pátrania nevylučujem ani to,že som vytuhol ja v krízovke,bol to druhý FUNTIC tohto roku druhý-prvý +-14 hod letu,druhý 19,5 hod.miesta nehôd sa javia v istom úseku-nielen s týmto vysielačom,ale aj iným sa mi podarilo mať totálku v tom úseku.
neistota je strašne deprimujúca.sorry za sloh

PS:čo znamená v logoch SWR :oops: :oops:
Lark

#561 Příspěvek od Lark »

Možná se blbě zeptám, proč máš vypnutí logování ovládané (čímkoli)? Mám sice Gr. ale logování jen zapínám mžikovým spínačem a běží celou dobu, dokud nevypnu přijímač. To u Taranisu nejde? Samozřejmě pokud dojde k přerušení napájení přijímače za letu, skončí i logování.
jio

#562 Příspěvek od jio »

Když se logování nezastaví a ukončí se až vypnutím vysílače, tak není soubor s logy řádně uzavřen a může vzniknout problém, že není čitelný. Proto třeba RiMr doporučuje mít vypnutí logování na stejném přepínači jako bezpečnostní spínač plynu. No a já to tak dělám a pokryschin podle všeho taky.
JosefSvejk

#563 Příspěvek od JosefSvejk »

pokryschin píše:PS:čo znamená v logoch SWR :oops: :oops:

Všeobecně v radiotechnice je to poměr stojatých vln. Tak snad i tady.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#564 Příspěvek od Woita »

SWR: Ano, jak praví Švejk. A slouží to v praxi např. k odhalení ulomené antény vysílače. Když si nastavíš alarm na nějakou rozumnou prahovou hodnotu SWR, může tě to varovat abys při poškozené anténě nešel do vzduchu.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Lark

#565 Příspěvek od Lark »

Proto jsem se ptal, protože u Gr. se ukončí záznam až vypnutím Tx. Nesprávně jsem předtím napsal přijímače. To uzavření souboru by snad měl udělat až Tx před vypnutím, a pak by se nemělo stát, že je soubor poškozený. Nebo to má Taranis nějak jinak? Schválně to někdy vyzkouším.

Pokud ten údaj SWR je trochu věrohodný, dal by se využít i k optimalizaci umístění antén. (nastavit na nejmenší hodnotu)
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#566 Příspěvek od RCStudio »

Tady ne, byl to milne zvoleny termin, ktery evokoval zbytecne dohady.

na PCB je jednoduchu merak ktery meri vysilane a navracene vlny, tzn meri efektivitu anteniho systemu. To je jako merak SWR
Jenomze cislo neni pomer ale absolutni cislo vypocitane nami neznamou metodou ukazujici intenzitu navracenych vln. Tzn cim vyssi, tim mene efektivni je antenni system, nad 60 je brano ze je antena spatna nebo odpojena.

A ted pelicka, toto neni kalibrovane - neni tedy jiste jestli 0, 17, 33 je dobre nebo spatne, nebot kazdy design desky (revize) muze mit jinou zakladni hodnotu.

Kdyz jsem pracoval na Horusu jsem tuto zkutecnost studoval na novem iXJT modulu a konzultoval s FrSky, rozhodl jsem se vznest pozadavek na OpenTX a FrSky o zmene jmena (kvuli mateni radioamateru a dalsich lidi z oboru), probehla diskuze o novem nazvu a Mike vymyslel RAS a Andre nas podporil, RAS (Relative Antenna Status) se ujal a od verze OpenTX 2.2 jiz bude takto.

A take to nebude mezi telemtrickymi udaji ale v obrazovce analogy.
Přílohy
screenshot-2.png
screenshot-2.png (1.24 KiB) Zobrazeno 1317 x
Jan Janekx Urbanek
JosefSvejk

#567 Příspěvek od JosefSvejk »

RCStudio píše:Tady ne, byl to milne zvoleny termin, ..

Aha, milně zvolený. Tak to vysvětluje vše :lol: .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Lark

#568 Příspěvek od Lark »

No vida. Když to ale není kalibrované, je to tedy vůbec k něčemu dobré. Není to pak jen zbytečné matení uživatelů a zadělávání na dohady?
Woita
Kontaktovat uživatele:

#569 Příspěvek od Woita »

Mě ten název SWR nijak nevadí. Zhruba to dělá to co má, tedy poměr stojatých vln, jestli je to násobené nějakou konstantou, nebo prohnané funkcí je mi fuk. Že to není přesná hodnota dle definice SWR vůbec nevadí, různé radioamatérské "měřáky SWR" taky neukazují žádnou přesnou hodnotu, většinou jsou to jen indikátory více/méně a antény se podle toho dají i nastavovat. Upadlou anténu by to spolehlivě detekovalo a účel to tedy plní dobře.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
pokryschin

#570 Příspěvek od pokryschin »

Ďakujem za snahu mi ozrejmiť SWR,ale úprimne netuším z logov či to mám ok
bloky letov som našiel v companione,a hanbím sa :oops: :oops: :oops:
Přílohy
logy.jpg
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“