Turnigy TGY-i6 AFHDS
Re: Turnigy TGY-i6 AFHDS - nové rádio
Včera mi přišlo poštou čidlo výškoměru http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ensor.html
zkoušel jsem jej s přijímačem Turnigy iA6, bohužel bude pravdou, že bude pracovat jen s přijímačem iA10, ten momentálně nemám, tak to ověřím později.
zkoušel jsem jej s přijímačem Turnigy iA6, bohužel bude pravdou, že bude pracovat jen s přijímačem iA10, ten momentálně nemám, tak to ověřím později.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
Mě ten výškoměr s 6kanál přijímačem TGY-iA6B (ten tlustý) funguje, viz vlákno o TGY-i10
viewtopic.php?f=38&t=69936&p=1316038#p1316038
viewtopic.php?f=38&t=69936&p=1316038#p1316038
tlustý = telemetrický? - ten jsem zkoušel,
ještě jsem přemýšlel zda to může být firmwarem,
ale na stránkách HK jsem žádnou podporu nenašel.
Samozřejmě bych byl rád, kdybych to rozchodil.
Zajímalo by mě, zda to někdo zkoušel s vysílačem TGY-i6 tak jako já.
ještě jsem přemýšlel zda to může být firmwarem,
ale na stránkách HK jsem žádnou podporu nenašel.
Samozřejmě bych byl rád, kdybych to rozchodil.
Zajímalo by mě, zda to někdo zkoušel s vysílačem TGY-i6 tak jako já.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
A jiná čidla ti na tomhle tlustém telemetrickém 6kanále fungují? Tohle jsem jenom zapíchnul do zadku připojenýho napěťovýho čidla a v menu vysílače nastavil že chci zobrazovat výšku.
Jiné čidlo funguje, výškoměr ne, mám dva a ani druhý.
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
Na RC Groups jsem vznesl dotaz na zástupce výrobce, ale zdá se, že použití výškového sensoru na FS-i6/TGY-i6 nebude na těchto vysílačích možné bez změny firmware rádia. A jestli na klasické vysílače i6 bude upgrade firmware se neví. Na webu výrobce je manuál pro verzi vysílače Fs-i6X, který má nastavení čidla tlaku popsáno.
Pravdou bohužel je, že verze "i6X" má mít údajně 128kB paměti místo 64kB u stávajících verzí TX, díky čemuž se potřebný FW do ní nemusí vejít...
Uvidíme.
Pravdou bohužel je, že verze "i6X" má mít údajně 128kB paměti místo 64kB u stávajících verzí TX, díky čemuž se potřebný FW do ní nemusí vejít...
- montykh
- Kontaktovat uživatele:
Mohu potvrdit, že mi na TGY-i6 a TGY-iA6B nefunguje.
Na Hobby Kingu ale píšou: Works with TGY-i6 transmitter and TGY-iA10 receiver
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ensor.html
Tak uvidíme, až dorazí iA10...
Mám ten upravený firmware na 10 kanál.
Na Hobby Kingu ale píšou: Works with TGY-i6 transmitter and TGY-iA10 receiver
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ensor.html
Tak uvidíme, až dorazí iA10...
Mám ten upravený firmware na 10 kanál.
LionE, 5" Mefisto, 3" Meffie, Taranis T9, X7
- montykh
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, ale máš modernější rádio....
martin z píše:Mě ten výškoměr s 6kanál přijímačem TGY-iA6B (ten tlustý) funguje, viz vlákno o TGY-i10
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t= ... 8#p1316038
na HK pisu kokotiny.
uz ho man na SK, tak dam vediet
uz ho man na SK, tak dam vediet
Na HK jsem tu notatku o TGY-i6 a ATGY-iA10 četl a myslím si to samé co píše automet ... Ale třeba je to jinak
Aktuálně někdo v diskusi na HK potvrdil, že mu sensor funguje na TGY-i10 (fw TGY 1.08) s RX TGY-iA10, že měří tlak a výšku, nastavit se dají zvukové alarmy na překročení nastavené minimální a maximální výšky, ale že nefunguje ve stávající podobě jako vario.
Aktuálně někdo v diskusi na HK potvrdil, že mu sensor funguje na TGY-i10 (fw TGY 1.08) s RX TGY-iA10, že měří tlak a výšku, nastavit se dají zvukové alarmy na překročení nastavené minimální a maximální výšky, ale že nefunguje ve stávající podobě jako vario.
Proč je pořád opakovaná zmínka o variu??
Prodejce HK to přece jasně označuje za výškoměr...
- montykh
- Kontaktovat uživatele:
Úpravou firmware z toho jde jednoduše udělat vario.
martin z píše:Proč je pořád opakovaná zmínka o variu??Prodejce HK to přece jasně označuje za výškoměr...
To si myslíš ty, ale co citlivost a rychlost tohodle čidla za pár dolarů? Mám doma telemetrická čidla pro MZK Twin a Graupner Hott, obojí nestojí svým zpožděním a malou citlivostí za moc. Jen Skyassistant funguje slušně. Vlastníma penězma nedobrovolně zaplacená zkušenost, myslel jsem si jak je telemetrický vario lepší a modernější než nějaký zastaralý vario pípající a mluvící do osobní radiostanice. Budu realistou, třeba to na vario přetvořejí, ale pořád to bude vario pro chudé nenáročné.
- montykh
- Kontaktovat uživatele:
No tak snad nebudeme od čidla za pár dolarů čekat zázraky, ale programátorsky je to minimální zásah. Pípnout v reakci na změnu výšky. Ten, kdo si kupuje i6 nečeká metrovou citlivost.
martin z píše:To si myslíš ty, ale co citlivost a rychlost tohodle čidla za pár dolarů? Mám doma telemetrická čidla pro MZK Twin a Graupner Hott, obojí nestojí svým zpožděním a malou citlivostí za moc. Jen Skyassistant funguje slušně. Vlastníma penězma nedobrovolně zaplacená zkušenost, myslel jsem si jak je telemetrický vario lepší a modernější než nějaký zastaralý vario pípající a mluvící do osobní radiostanice. Budu realistou, třeba to na vario přetvořejí, ale pořád to bude vario pro chudé nenáročné.
Prosím nevíte kde získat návod v češtině pro turnigy TGY i6 ? Popřípadě poradí mi někdo jak vypnout to neustálé pípání
Díky za odpověď, jinak skončím v BOHNICÍCH.