po několika letech ujišťování se, že chci s vrtulníky určitě začít jsem se konečně rozhodl. Načteno toho mám spoustu, ale potřebuji si teď ujasnit pár pojmů, zkratek, atd...
Mé zkušenosti:
Postupem let jsem zkoušel několik koaxiálů. Po jejich zvládnutí jsem přešel na 4-Ch. Se 4-Ch jsem nalétal poměrně dost hodin a řekl bych, že ho zvládám docela dobře. Nicméně na 6-Ch jsem si ještě netroufl a pořídil simulator. Po hodinách a hodinách v simulatoru jsem konečně přestal padat a konečně si myslím, že přišel čas to zkusit v reálu
Co / jak chci létat:
Určitě nemám zájem létat 3D. Řekněme, že takovým dlouhodobějším cílem jsou pro mě makety. Baví mě takové "pohodové polétání".
Dovolím si tedy pár dotazů a doufám, že zkušenější poradí
// jen podotknu: vím, kolik to stojí, počítám s tím a jsem s tím smířen
1) Vrtulník
1.1) uvažuji nad T-Rexem 450 až 550. Jakou byste doporučili velikost?
1.2) dále mám trochu chaos ve verzích. Jak se liší verze PRO, EFL, DOMINATOR, ESP, ... ?
1.3) asi jediná zkratka, kterou znám je DFC. Je DFC vhodné pro začátečníka?
1.4) je lepší (nikoliv jednodušší) koupit kompletní set, u T-Rexe tzv. Super Combo, nebo jen stavebnici a serva, motor, gyro, regulator, atd pořídit jiné? Jsou ty v combu dobré? Upřednostňuji kvalitu před cenou.
2) Rádio
2.1) v první řadě mě zajímá, jakou vybrat značku?
2.2) ohledně počtu kanálů jsem tak nějak pochopil, že 8 je minimum. Stačí to? Kolik je idál?
2.3) telemetrie... Má to reálný smysl? Používáte to?
To by zatím asi stačilo
Předem mockrát děkuji všem za snahu a ochotu.