problémy s přijímači Frsky TF (Futaba kompatibilní)
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: problémy s přijímači Frsky TF (Futaba kompatibilní)
Možná blbá otázka, ale proč jste použili pro danou aplikaci přijímače frsky? Kvůli ceně? Možná opravdu bude problém v "kompatibilitě" a pak v rychlosti náběhu po zarušení...
www.rckozmodrom.com
Chceš to objasnit? Futaba by to objasnila. Nebo ten kdo má přístup ke specifikaci jejího systému.
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
zz píše:Možná blbá otázka, ale proč jste použili pro danou aplikaci přijímače frsky? Kvůli ceně? Možná opravdu bude problém v "kompatibilitě" a pak v rychlosti náběhu po zarušení...
Toto snad chápe i průměrně inteligentní jedinec, nemyslíš...? Proč použil přijímač frsky je věc jiná.
Proboha, je to čínská kopie, postavená na reverse engineeringu utajovaného protokolu. (Nevím o tom, že by Frsky od futaby měl požehnání a podklady pro kopírování jejich protokolu a přijímačů, pokud ano, vyveďte mně z omylu) A přes to věechno si myslíte, že firmware, který vznikal "sondováním jak to vlastně funguje", bez podkladů od výrobce a za jediným účelem - uvést na trh LEVNÝ a KOMPATIBILNÍ přijímač pro houbolety a šetřílky je spolehlivější, nebo minimálně stejně spolehlivý, než originál futaba, se kterým létá v heli a maketách půlka zeměkoule?
zz píše:Možná blbá otázka, ale proč jste použili pro danou aplikaci přijímače frsky? Kvůli ceně? Možná opravdu bude problém v "kompatibilitě" a pak v rychlosti náběhu po zarušení...
...budu mluvit jen za sebe - já jsem tuto Frsku použil proto, protože jsem uvěřil tomu, že je plně kompatibilní s Futabou. Mám ji už mnoho let a za tu dobu s ní nebyl jediný problém. A věřil bych tomu dosud, kdyby...
Proč tam měl kolega Frsku - myslím si, že z podobných důvodů
Prozření, že s tou kompatibilitou to nebude až tak úplně pravda, nám přineslo minulé úterý, když jsme oba najednou spadli...A Vzhledem k tomu, že mám pouze jednu Frsku a asi 12 Rx Futaba, tak z mé strany to kvůli penězům ( oblíbené téma tohoto DF ) asi nebude...
A zrovna tak si testuju třeba i některá serva a mnohdy i přes místní chvalozpěvy je už nikdy nechci vidět ( třeba hyperion HP-DS095 FMD )...
A můj model který neposlušnou Frsku přežil, viz obr...
Jasně, no mě právě nedává smysl, že jste létali x roků v této konfiguraci bez závad a až teď najednou... a oba dva. Pokud jste si stoupli s kolegou vedle sebe i někdy před tím a s Rx frsky v éru a bylo vše v pohodě, tak bych to viděl na zarušení z venčí a Rx se holt nechytly jako na tom videu... Nebo nešťastná vzájemná orientace antén TX vs Rx v daný moment + zarušení signálem ostatních modelářů z okolí... Mohla to být banalita(náhoda)
udělal bych ale každopádně jednoduchý pokus alespoň si stoupnout (nebo dát vysílače) vedle sebe a éra dát třeba do 300m vzdálenosti. Kroutit třeba všelikak vysílači, jestli se to nebude opakovat. Pak frsky vyměnit za original futaba. Třeba něco vyleze na povrch...
Ps: moc hezké éro, bylo by jej škoda.
udělal bych ale každopádně jednoduchý pokus alespoň si stoupnout (nebo dát vysílače) vedle sebe a éra dát třeba do 300m vzdálenosti. Kroutit třeba všelikak vysílači, jestli se to nebude opakovat. Pak frsky vyměnit za original futaba. Třeba něco vyleze na povrch...
www.rckozmodrom.com
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
rodzr, škoda každého rozflákaného éra a když jde o 3m maketu, tak to vyloženě naštve. Osobně jsem na čínskou "elektroniku" vysazenej a nesmí mi to do baráku. Ukradnou a okopírují co mohou. Kamarád měl přímo v Číně nějaké obchodně-výrobní aktivity a kromě toho co vyprávěl jsem měl možnost tam s ním několikrát být a vidět to na vlastní oči...
Sám jsem měl a mám několik letadel od soudruhů z východu a vždy bylo potřeba preventivně tu a tam něco odlehčit, přelepit, atd., ale na to člověk nespadne.
Tak hlavně ať ti to lítá bez dalších karambolů.
Sám jsem měl a mám několik letadel od soudruhů z východu a vždy bylo potřeba preventivně tu a tam něco odlehčit, přelepit, atd., ale na to člověk nespadne.
Tak hlavně ať ti to lítá bez dalších karambolů.
zz píše:Jasně, no mě právě nedává smysl, že jste létali x roků v této konfiguraci bez závad a až teď najednou... a oba dva. Pokud jste si stoupli s kolegou vedle sebe i někdy před tím a s Rx frsky v éru a bylo vše v pohodě, tak bych to viděl na zarušení z venčí a Rx se holt nechytly jako na tom videu... Nebo nešťastná vzájemná orientace antén TX vs Rx v daný moment + zarušení signálem ostatních modelářů z okolí... Mohla to být banalita(náhoda)
...nechci to komplikovat, ale: protože bydlíme s kolegou od sebe cca 50 km, tak to spíš byla neskutečná náhoda, že jsme se s těma Frskama tak sešli. Obyčejně lítáme s podstatně většími letadly či oštěpy a tam jsou všude Futaby...Takže proto ty naše najednou vykulený voči
A kdo byl někdy na aerovlecích či nějaké soutěži ví, že stát vedle sebe s vysílači je normální , bez následků a spíš naopak požadované s ohledem na informace pilotům...
Na soutěži aut 1:6 stojí těsně vedle sebe 8-10 soudruhů ... s tím stáním vedle sebe to nebude tak vážné - v tom by problém být neměl.
rodzr:
ok, nejde všechno idealne... když se takova věc stane, vali oci každý.
ok, nejde všechno idealne... když se takova věc stane, vali oci každý.
www.rckozmodrom.com
rodzr píše:chces odpoved a nedavas ziadne vstupne info
jedine info je ze tam bola kopa inych vysielacov, sledoval niekto cistotu spektra?
staci ze niekto krekol vysielac, mal velky vykon a zacalo mu to kmitat na 10watt,
potom vase ovladanie ako aj inych bolo v prdeli
nikto iny nemal problem? alebo sa radsej nepriznali?
... děkuji, že jsi mi to objasnil, odteď budu chodit létat jenom s analyzátorem spektra a model budu řídit z bunkru - odkud jsi vylezl chlape?
A jenom mě mrzí, že jsem spokojeně poletující kolegy nenahnal do holé místnosti se žárovkou a řvaním nevyžadoval přiznání, že kmitaj na 10W a že mi shodili éro...
Pokud nemáš nic jiného na srdci, možná by ti víc slušelo mlčet, ikdyž je pátek a je to diskuse...[/quote]
si na LSD?
sky59 píše:si na LSD?
Podle toho jak jsi zvladnul citaci tak na opiaty tipuju spis tebe
Jinak typicky prubeh debaty o znackach, zacina to smerovat na smetiste, nebo snad do stoupy?
jyrry.webnode.cz
http://www.banggood.com/search/fasst/0- ... rtType=asc
Koukám, že je spousta klonů přijímáčů FASST - asi si nějaký lehký a malý koupím a minimálně otestuji.
Mám nějaké staré tak 8 roků fasst oranžády a beru je tady jako spolehlivé stoje
Po kolika letech vlastně hážete přijímače do šrotu ? Jaká je dlouhodobá spolehlivost elektroniky na 2,4 GHz.
Myslím, že málokdo používá třeba mobil starý 8 roků.
Koukám, že je spousta klonů přijímáčů FASST - asi si nějaký lehký a malý koupím a minimálně otestuji.
Mám nějaké staré tak 8 roků fasst oranžády a beru je tady jako spolehlivé stoje
Po kolika letech vlastně hážete přijímače do šrotu ? Jaká je dlouhodobá spolehlivost elektroniky na 2,4 GHz.
HLA píše:Po kolika letech vlastně hážete přijímače do šrotu ? Jaká je dlouhodobá spolehlivost elektroniky na 2,4 GHz.
Křemík nás přežije, pokud je dobře navržený program, který časem neodrovná eeprom, pak i ty procesory v tom. Problém je RoHS a bude záležet, zda je to pájeno bezolovem, pro export do zemí EU a dalších, kde platí tohle nařízení, nebo je to pájeno olověnou pájkou, pak mají spoje mnohem vyšší životnost. Bezolovnatě pájená elektronika se po čase defakto rozpadne, protože spoj má tendenci praskat, na rozdíl od olova. Záleží na vibracích, atd. Takže v tomto případě může paradoxně levný přijímač z číny, pájený olovem vydržet mnohem déle, než "značkový", vyrobený tak, aby splnil směrnice.
Přesně na roky ti to ele nespočítám, ber to tak, že je to klasická spotřební elektronika, takže to musí přežít záruku a potom staň se co se má stát. Ale mám tu třeba LCD monitor IBM, který je starší jak 10 let, byl denně v provozu a stále funguje, takže je to o náhodě, svědomí a minimalizaci rizik
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
Jeden poznatek z dnesniho litani, pravdepodobne k tematu.
Litam Futabu T14S tuG, originalni FASStest prijimace. Nikdy jsem nemel problemy s rusenim, napr. na podzimni Rane, na Krizne, pri litani s kamarady na letisti i za barakem v Praze na poli..
Dneska nas litalo na letisti aerovleky urcite 5-6(vetsinou Futaba,jeden Jeti) jednu chvili a poprve se mi dvakrat behem dne stalo, ze jsem kus letu neridil. Nikdo jiny problemy nemel...
Kdyz to bylo podruhe, vsiml jsem si, ze stojim k modelu v zakrytu s kolegou se Spectrem DX7se. Ukrok stranou a zase ridim.
Litam Futabu T14S tuG, originalni FASStest prijimace. Nikdy jsem nemel problemy s rusenim, napr. na podzimni Rane, na Krizne, pri litani s kamarady na letisti i za barakem v Praze na poli..
Dneska nas litalo na letisti aerovleky urcite 5-6(vetsinou Futaba,jeden Jeti) jednu chvili a poprve se mi dvakrat behem dne stalo, ze jsem kus letu neridil. Nikdo jiny problemy nemel...
Kdyz to bylo podruhe, vsiml jsem si, ze stojim k modelu v zakrytu s kolegou se Spectrem DX7se. Ukrok stranou a zase ridim.
Ještě tu nepadla možnost , že spadli na ruce.....