Výběr modelářského nabíječe

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
pheek
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr nabíječky

#571 Příspěvek od pheek »

sanchez píše:Tak parada...asi nejmensi nabijecka :) zatim testuji. ovladani super.vse je prehledne a displej citelnej.

Jako nevypadá to vůbec špatně. Taková sympatická, malá. Max 8A to dá na 12V? Nebo do toho musíš tlačit víc?
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#572 Příspěvek od jyrry »

sanchez píše:......asi nejmensi nabijecka ..

Můžeš ji prosím vyfotit ze strany jak velký je ten hrb dole?
Třeba ve srovnání s tím Pocketladerem? Koukám že ty konektory jsou nad ním...
jyrry.webnode.cz
sanchez

#573 Příspěvek od sanchez »

Stale testuju:))
Přílohy
IMG_20160715_222507.jpg
Golfista

#574 Příspěvek od Golfista »

Mě se hodně líbí i její větší bratříček http://m.banggood.com/ISDT-SC-620-500W- ... 60646.html
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
sanchez

#575 Příspěvek od sanchez »

Tak zatim funguje a nabiji celkem i rychleji. Pri nabijeni ukazuje kolik watu bere i dava. A na jinejch nabijeckach po zmereni ma clanek cca 4.18 tady 4.20
Zadny vele nastaveni se nekona..ale za danej peniz. Jednoducha funkcni.prehledna a i kdyz nebyla potreba..radost je :)
petrfm

#576 Příspěvek od petrfm »

sanchez píše:A na jinejch nabijeckach po zmereni ma clanek cca 4.18 tady 4.20

Tohle je na nabíječce to nejdůležitější a na to bych se zaměřil. Jestli je černá, růžová, malá, nebo velká je docela fuk :-)
Jakékoliv testování je sice hezké, ale nic to nevypovídá a dá se to vyčíst z manuálu. Důležité je, změřit, jak přesně nabíjí a balancuje, to vypovídá o kvalitě nabíječky a o tom, jestli baterky nabíjí, nebo ničí.

Vypadá to dobře, ale dokud někdo nezměří a praxe neukáže, jak přesný to má balancer, bude to jen jedna z dalších čínských noname krabiček s blyštivým displejem.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
sanchez

#577 Příspěvek od sanchez »

No cinan se snazi a na rozdil od skyrc kde si nestahnete zadnou upravu.ani kdyz se jich dotazete.tak odepisou. Ze nic.
Zde odstranuji chyby a reagujou. Zde vehement na upravu.
Přílohy
iSDT-SCLinker-Smart-Charger-Updater-for-Update-the-Firmware-of-SC-608-SC-620-Smart-Charger.jpg_640x640.jpg
tomas1987

#578 Příspěvek od tomas1987 »

Už jste někdo zkoušel přesnost? mám ji na cestě, tak jestli to nebude horší než imac B6 - ta se mi zdá že mi rozbalancovává články. Co používáte na napájení?
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
Adam1999

Nabíjení akumulátoru pro tarantula x6.

#579 Příspěvek od Adam1999 »

Mám 4 akumulátory pro dron tarantula x6. Potřebuji nějaký rychlo-nabíječ, ale nevím který.
Takže vás prosím o pomoc s výběrem. :) a jestli je to možné, tak na Českém trhu.
Děkuji za odpověď. :)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#580 Příspěvek od jyrry »

jyrry.webnode.cz
Liborson

#581 Příspěvek od Liborson »

Ahoj panove,

hledal jsem, ale nenasel. Co je lepsi varianta pro nabijeni? DC nabijecka + zdroj nebo komplet AC/DC nabijecka? (doma nemam nic a cele to nakonec bude slouzit pro nabijeni nejakeho EPP trenera, ale je mozne ze pokud trener skonci v krtinci tak nakonec mozna presaltuju na e-buggyny ;-) ).

Co ma jake vyhody nevyhody?
- AC/DC: jedna skatule, mene dratu, neni treba resit "inkompatibilitu" ....
- DC: dve nezavisle jednotky, kdyz se potento jedna, staci vymenit tuto, moznost upgradovat pouze nabijecku ....

Me se asi zamlouva vic varianta AC/DC, ale necham se klidne ukamenovat argumenty.

Co jsem to tak procital, vypadli mi nasledujici kandidati:

SKY RC S60
ale ten je pouze AC

SKY RC D100
jeho AC/DC bracha a dvoukanal

Reaktor 300W 20A
DC only

Reaktor 300W 20A AC/DC
jeho bracha AC/DC

ICHARGER 106B-PLUS 250W
"zastaraly" firmware co jsem se docetl?

bude toho urcite vic, namatkou IMAX B6AC, ale tohleto mi padlo nejcasteji do oka. Pokud jsem na nejaky zasadni model zapomnel, sem s nim.

Me se asi zamlouva nejvic S60 pro zacatek. Nabijet budu stejne doma, takze DC asi nepotrebuji a nejspis si vystacim s jednim kanalem. A cenove to taky neni zadna racha. Nemam problem objednat na HK, ale nejspis jenom z EU ci UK skladu, nechce se mi nekde papirovat a proclivat pokud se to nevleze do 22EUR a to predpokladam nevleze. Z ciny objednavam arduino komponenty jak na bezicim pasu.

Neco zasadniho na co jsem jako nabijeckovy analfabet zapomnel? Co napr nabijeni Li-Ion clanku 18650? Umi, neumi? Proste potencialni pouzitelnost mimo RC business.

Dekuji, jsem jedno ucho,

Libor
jio

#582 Příspěvek od jio »

Liborson píše:Ahoj panove,

hledal jsem, ale nenasel. Co je lepsi varianta pro nabijeni? DC nabijecka + zdroj nebo komplet AC/DC nabijecka? (doma nemam nic a cele to nakonec bude slouzit pro nabijeni nejakeho EPP trenera, ale je mozne ze pokud trener skonci v krtinci tak nakonec mozna presaltuju na e-buggyny ;-) ).

Co ma jake vyhody nevyhody?
- AC/DC: jedna skatule, mene dratu, neni treba resit "inkompatibilitu" ....
- DC: dve nezavisle jednotky, kdyz se potento jedna, staci vymenit tuto, moznost upgradovat pouze nabijecku ....

Chybí ti tam základní otázka a to, kde budu nabíjet. Pokud vždy jen doma, tak AC/DC, pokud (někdy) i na poli, tak jen DC.
Bořík

#583 Příspěvek od Bořík »

Všimni si dost zajímavé věci - většina nabíječek, co má v sobě integrován zdroj, umí nabíjet víc přes externí zdroj a pokud se použije ten zabudovaný, je výkon nabíječky omezený. Pravděpodobně ti to bude stačit, ale přece jenom proč nabíjet omezeně, když se dá využít plný potenciál nabíječky ? Externí zdroje nejsou tak drahé, aby to byla zásadní investice do nabíjení.
Liborson

#584 Příspěvek od Liborson »

jio píše:
Chybí ti tam základní otázka a to, kde budu nabíjet. Pokud vždy jen doma, tak AC/DC, pokud (někdy) i na poli, tak jen DC.

Chybi, ale to jsem predpokladal automaticky. Samozrejme urcite je lepsi mit tu moznost.
Liborson

#585 Příspěvek od Liborson »

Bořík píše:Všimni si dost zajímavé věci - většina nabíječek, co má v sobě integrován zdroj, umí nabíjet víc přes externí zdroj a pokud se použije ten zabudovaný, je výkon nabíječky omezený. Pravděpodobně ti to bude stačit, ale přece jenom proč nabíjet omezeně, když se dá využít plný potenciál nabíječky ? Externí zdroje nejsou tak drahé, aby to byla zásadní investice do nabíjení.

Minimalne u SKY RC jsem to videl.

Kdyz bych teda uvazoval DC nabijecku, rekneme zde oblibeny Reaktor, co za zdroj k tomu, kde pohledat? Muzu samozrejme koupit primo na HK, ale zdroj by se snad dal poridit i jinde. Doporucis nejaky zdroj na zdroje?

Asi by to chtelo neco castecne future proof, ale at to zase neni jak s kanonem na vrabce.
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“